REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Deputat PSD, condamnat la 5 ani de închisoare. Și-a cumpărat CASĂ din subvențiile primite de partid

Deputat PSD, condamnat la 5 ani de închisoare. Și-a cumpărat CASĂ din subvențiile primite de partid

Replica API 15 octombrie 2020 | 00:00 1314

Deputatul Mircea Drăghici a fost condamnat joi la 5 ani de închisoare cu executare, de Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA pentru că a folosit subvențiile primite de partid din bani publici pentru a-și cumpăra o casă.

Vezi minuta instanței!

În baza art. 396 alin. 2 din Codul de procedură penală,condamnă pe inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, (...), la o pedeapsă de 4 (patru) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subven?iilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, prev. de art.10 lit.c) teza I-a din Legea 78/2000. (pct.1 Rechizitoriu) În baza art.67 alin.2 din Codul penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a, b, g şi k din Codul penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, conform art. 68 alin.1 lit. c din Codul penal. În baza art.65 din Codul penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a, b, g şi k din Codul penal, ce se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală este executată sau considerată ca executată, conform art.65 alin. 3 din Codul penal.

2. În baza art. 396 alin. 2 din Codul de procedură penală,condamnă pe inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, (...), la o pedeapsă de 3 (trei) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, prev. de art. 295 alin.1 rap. la art.308 alin. 1 ?i 2 din Codul penal. .(pct.1 Rechizitoriu) În baza art.67 alin. 2 din Codul penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit.a, b, g şi k din Codul penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, conform art. 68 alin. 1 lit. c din Codul penal. În baza art. 65 din Codul penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a, b, g şi k din Codul penal, ce se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală este executată sau considerată ca executată, conform art.65 alin. 3 din Codul penal.

În baza art.38 alin. 2 din Codul penal,cu referire la art.39 alin.1 lit.b din Codul penal, contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, urmând ca acesta să execute pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, în final inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe urmând să execute pedeapsa de 5(cinci) ani închisoare. În baza art.45 alin.3 din Codul penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară cea mai grea de 3 ani, privind interzicerea drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a, b, g şi k din Codul penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. În baza art.45 alin.5 din Codul penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b, g şi k din Codul penal, ce se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală este executată sau considerată ca executată, conform art. 65 alin. 3 din Codul penal.

3.În baza art. 396 alin. 5 din Codul de procedură penală, raportat la art.16 alin.1 litera b teza I din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, (...), pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, prev. de art. 295 alin.1 rap. la art.308 alin.1 ?i 2 din Codul penal.(pct.2 Rechizitoriu) În baza art.20 din Codul de procedură penală, constată că persoana vătămată Partidul Social Democrat, nu se constituie parte civilă în cauză. În baza art.112 lit.e din Codul penal, confiscă de la inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe suma de 19.000 euro în echivalentul în lei la data executării prezentei sentinţe. În baza art. 398 din Codul de procedură penală rap. la art 274 din Codul de procedură penală, obligă inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe la plata sumei de 4000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat (2000 lei urmărire penală, 2000 lei Cameră preliminară şi fond).

În baza art.275 alin.6 din Codul de procedură penală,onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, în sumă de 217 lei, rămâne în sarcina statului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
are pesedeul vre-un senator sau deputat care sa nu treaca prin justitie? partid de pungasi
2
2
Dragnea prostu tatal nostru
2
1
'' o simpla nu''o alta intrebare. Din acesti 5 ani va face maxim 3- oare in trei ani de munca cinstita ,poti pune deoparte atata banaret?- la ei se poate, se practica, vei avea conditii de lux,poti cocheta cu scrisul, de ce nu da bine la eliberarea conditionata
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614