REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Deputaţii Comisiei de Transporturi, la prima şedinţă de lucru în teritoriu

Deputaţii Comisiei de Transporturi, la prima şedinţă de lucru în teritoriu

Replica API 6 iunie 2014 | 00:00 173

Discuţii pe teme ce ţin de codul şi regimul marin

Discuţii pe teme ce ţin de codul şi regimul marin

Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor, înfiinţată în urmă cu trei luni, şi-a desfăşurat joi prima şedinţă de lucru în afara sediului Palatului Parlamentului. Membrii Comsiei au venit la Constanţa şi au discutat despre realizarea unui contract cadru care să-i ajute pe operatorii portuari. Concluziile şedinţelor s-au finalizat cu o conferinţă de presă. S-a avut în vedere necesitatea finalizării actelor normativ, aflate în lucru, impactul pe care îl produce implementarea prevederilor acestora, precum şi necesitatea continuării consultării autorităţilor implicate. Reprezentanţii Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor au discutat cu autorităţile portuare, cu directorul CERONAV, pe teme ce ţin de codul şi regimul marin.

"Probabil că suntem prima Comisie care ne-am propus să facem o şedinţă la Constanţa. Am avut mai multe dezbateri. Ordinea de zi a constat în dezbaterea unui proiect de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 87/2011pentru efectuarea investigaţiilor tehnice privind siguranţa accidentelor în sectorul de transport maritim. Discutăm despre tot ce înseamnă siguranţa navelor", a explicat deputatul PNL Mihai Lupu. La şedinţa de lucru au participat directorii de la CERONAV, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime, Administraţia Canalelor Navigabile, Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. Reprezentanţii din domeniul maritim au solicitat un parteneriat public-privat care să pună în valoare activităţile portuare. "Scopul nostru a fost de a dezbate acest proiect de lege cu autorităţile de aici, respectiv să ne informăm şi pe alte teme legislative care vor să le promovăm ţinând cont de specialitatea noastră de Transport şi Infrastructură", a precizat deputatul PNL Mihai Lupu. Comisia de Transport şi Infrastructură a lansat în dezbatere publică un ghid maritim. "Aşteptăm implicit din partea autorităţilor şi a Ministerului Transporturilor un punct de vedere care va completa Codul Civil. Codul Maritim a fost eliminat. Există o prevedere pe acest temei legal care va fi completat un ghid maritim şi îl vom elabora împreună cu autorităţile şi Ministerul Transporturilor", a explicat deputatul Lupu. Cei din conducerea Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu au cerut Comisiei promovarea unei legi care să permită transportul cargo aerian de animale, care în prezent nu poate fi efectuat. Cei prezenţi la şedinţă au discutat şi pe marginea unui contract cadru care să includă toate taxele operatorilor portuari, dar şi despre un master plan. "Trebuie să ţină cont de realităţile în care economia românească este inclusă în circuitul european. A reieşit în urma discuţiilor insuficienţa fondurilor pentru dezvoltarea durabilă a administraţiei portuare. Cei de la Administraţia Porturilor Maritime ne-au solicitat să gândim un parteneriat public-privat urmare acelui contract cadru în aşa fel încât să pună în valoare capacităţile portuare pentru că intrând în parteneriat cu operatori foarte mari poţi să dezvolţi acest sector de activitate", a conchis deputatul Lupu. Problema transferului celor 13 la sută din acţiunile portului în administrarea consiliului local Constanţa nu a intrat în discuţiile de joi ale Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614