REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Deputatul bătut de jandarmi în Piața Victoriei, scrisoare deschisă către Carmen Dan

Deputatul bătut de jandarmi în Piața Victoriei, scrisoare deschisă către Carmen Dan

Replica API 18 august 2018 | 02:57 320

Deputatul PMP de diaspora, Doru Coliu, unul dintre oamenii bătuți de jandarmi în Piața Victoriei, îi transmite o scrisoare deschisă ministrului de Interne, Carmen Dan, în care îi adresează o serie de întrebări punctuale despre intervenția autorităților și îi cere demisia de onoare.

”Doamnă Ministru,

În calitate de parlamentar de diaspora, de simplu cetățean și de membru al diasporei românești ai cărei membri au fost atacați cu gaze, grenade asurdisante, jeturi de apă sau crunt bătuți de către jandarmii aflați în dispozitivul de securitate al Guvernului României în timpul protestului din data de 10 August 2018 și mai ales ca victimă a acestei operațiuni dure de reprimare a protestului, vă pun următoarele întrebări punctuale, la care victimele, protestatarii din alte orașe și cetățenii acestei țări așteaptă răspunsuri concrete din partea dumneavoastră :

- Ați comunicat Ministerului Sănătății numele și concentrația gazelor folosite de către Jandarmeria română în data de 10 August 2018 când timp de 9 ore protestatarii au inhalat aceste gaze?

- Ați întrebat conducerea Jandarmeriei române de ce au început să pulverizeze gaze lacrimogene peste fețele protestatarilor pașnici, începând cu ora 16.00 când în Piața Victoriei încă nu începuse nici un atac asupra jandarmilor din dispozitiv?

- Ne puteți spune de unde au provenit manipulările conform cărora 2 jandarmi fuseseră uciși de protestatari și dacă ați luat măsuri pentru găsirea și pedepsirea celor vinovați?

- Ne puteți afirma că Prefectul Capitalei a luat decizia de reprimare brutală a acestei manifestații pașnice fără să vă vorbească în prealabil de această decizie?

- Este adevărat că această decizie s-a luat pe baza informațiilor că va fi o lovitură de stat?

- Cine a dat a dat această informație și pe ce s-a bazat?

- Ne puteți spune care au fost motivele pentru care jandarmii din subordinea dumneavoastră au urmărit pe străzile adiacente Pieței Victoriei manifestanții pentru a-i lovi cu brutalitate fără să țină cont că acele persoane erau dezarmate și inofensive, când ordinul era doar pentru Piața Victoriei?

- Ne puteți spune ce măsuri ați luat împotriva jandarmilor care au lovit în mod sălbatic și impardonabil niște simpli turiști, șoferi de taxi, simpli trecători și mai ales femei?

- Ne puteți spune de ce jurnaliștii au fost o țintă de predilecție pentru jandarmii din dispozitiv și de ce au fost molestați, jigniți, loviți cu bestialitate și unora le-au fost confiscate clișeele cu fotografii sau sparte telefoanele ?

- Ne puteți traduce ce însemnau cuvintele purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, domnul Enache, care a afirmat că spre orele 22.00 s-a ajuns la soluția pe care Jandarmeria și-o dorea, și anume evacuarea prin forță a manifestanților pașnici aflați în Piața Victoriei ?

- Ne puteți spune de ce nu ați dezmințit imediat informațiile conform cărora un membru feminin al Jandarmeriei se afla în stare de comă, când aceasta se întorsese deja în mijlocul dispozitivului?

- Ne puteți spune ce măsuri disciplinare ați luat împotriva membrilor conducerii Jandarmeriei care au afirmat fals că un procuror militar a făcut parte din dispozitivul de reprimare a protestului?

- Ne puteți spune scopul acțiunii conducerii Jandarmeriei care a încercat prin toate mijloacele atragerea unui procuror militar în Piața Victoriei, încă de pe data de 09.08.2018?

- Ne puteți spune de ce oamenii din subordinea dumneavoastră nu au făcut nici un gest pentru anihilarea provocatorilor care erau câteva zeci, bine separați de protestarii pașnici, perfect vizibili și mai ales aflați față în față cu jandarmii din dispozitiv?

Și o ultimă întrebare: Mai aveți în dumneavoastră o fărâmă de onoare și omenie, de curaj și demnitate pentru a cere scuze în mod public copiilor, femeilor, vârstnicilor și oamenilor pașnici aflați în Piața Victoriei pentru gazarea timp de 9 ore, pentru loviturile și insultele îndurate și mai ales pentru faptul că au fost descriși ca fiind parte a unei tentative de lovitură de stat, când erau simpli cetățeni români din Diaspora și din țară care își strigau nemulțumirile?

Mai aveți în dumneavoastră o fărâmă de demnitate și omenie și să vă dați demisia? Pentru că românii, eu, vă cerem DEMISIA pentru ceea ce ați făcut!”, arată Doru Coliu, în scrisoarea deschisă.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aceasta curvistina vrea sa scape de fiecare data- hotii din guvern, in timp ce scot bolnavii pe patul mortii de la pensiile de invaliditate, vor sa scape aceasta curva ordinara care a atentat la viata celor ce le platesc acestor scursuri ale societatii salariile si pensiile lor nesimtite. La puscarie nemernico, analfabeto, jigodie ordinara
3
1
Pentru ca diaspora a fost cea care a inclinat balanta la alegerile din 2016 si Johannis a ajuns presedinte si pentru ca oricat s-a caznit psd sa-i impiedice sa participe la alegeri si n-a reusit...le-a tras-o acum cu bastoanele si gaze lacrimogene!!!! Bestiile.
2
1
Pt 18 aug 14:19 : sunt multumit totusi ca ai inteles mesajul. Cu i sau fara i. Sa-mi bag pula-n gura ta de pesedeu! Muie dragnea,muie pesede ! Cu cacat mult !
4
1
asta sigur este analfabetul de europeanu,numai un dobitoc ca el poate scrie o inversiune verbala, baga-mi-as ,unde la prostovanul de el se termina in ASI ,fara I la final prostul satului .Postezi ca un dobitoc ce esti trei cuvinte din care doua gresite .Lasa-te de sportul asta ca faci peneleprele si hastagienii useristi de tot cacatul nu ca nu ar fi ,dar cand mai vii si tu..
2
4
Pt.17 aug 17:09 : eu te fut in gura iar tu imi sugi din cacat pentru ca te semnezi cu numele meu. Baga-mi-asi cacatul in gura ta de pesedeu jighimea ! Muie dragnea,muie pesede, muie postacii pesedisti ! Cu cacat mult !!!
6
4
Derbedeii s-au obisnuit de mai mult de un an sa zbiere neautorizat,Este vina jandarmeriei si a politiei ca nu a luat masuri conforme legilor inca de la inceput. Acuma dobitocii neamului,putini dar violenti si criminogeni,vor ca ei sa poata incalca legea in continuare,culmea,zicand ca lupta impotriva penalilor,ei incalcand legea si bunul simt. Si-o vor lua la alegeri,caci nimeni nu voteaza cu interlopii,mafiotii,bandele infractoare . Sa injure pana la spume,nu vor lua voturi si gata,e clar .
0
10
Miting neautorizat ce cauta un deputat neautorizat si el . Mergeti la vot nu la pacanele .
2
12
slugile si postacii pesede ,hodoragii pachetari sugatorii de puli pesediste sunt activi .muie pesede si voua ca ii apreciati jegosilor
19
4
Deputatului pulii de diaspora, sa te muim pe tine si pe familia ta de javre ordinare. USR este un partid fascist care doreste instaurarea anarhiei si a violentei in tara. Muie tuturor USR-istilor, PMP-istilor si PNL-istilor.
7
26
Asa a VRUT PSD-ul,da-le BATAIE la toti,EI au dirijat TRUPELE..PSD-ul ..RETINETI...Puterea a coordonat TOTUL ,adica PSD-ul..ei sunt PUTEREA absoluta..pot dispune de ARMATA ,JANDARMERIE,POLITIE..etc..
25
6
Sugi pula dle deputat si mananci cacat...
6
22
Liniste suspecta ptr o arma si munitie furate!!!Dupa cum ati constatat,scroafa careia i s-a luat arma era inconjurata de colegi civili.Ei vor trebui sa gaseasca povestea cu gasirea armei.Dupa ce au vazut ca n-au dat si protestatari in paralizata vor cauta sa plaseze arma la inghesuiala unui alt protest la un fraierica in bagaj.Atentie protestatari ca porcii au studiat si teatrul nu doar ca mai zboara uneori.
30
4
bai javra userista, ati vrut sa dati jos guvernul sa schimbati ordinea legitimata prin vot ,sa raspundeti voi jigodiilor pentru instigare la violenta.Muie USR,muie PNL multa muie cu cacat!
11
25
Deputat USR si numai atat masat,daca nu mi-a fragezit ca lumea colegul ,tot degeaba, eu ce mai filmez cu telefonasul,doar pe mine ca am fost in piata , am poza cu mine expusa ,o fi fost si el?
7
9
Domnule deputat constatati ca va adresati unei aratari cu aspect de putregai umblator imbalsamat cu farduri care conduce multe alte putregaiuri umblatoare dotate cu pulan si imbalsamate cu cacat.Provin din familii de betivi si curve iar lipsa lor nu e importanta.Peste asa ceva se trage apa repetat si se scuipa oriunde.Putregai paralizat ati mai vazut?
31
10

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102