REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Deputatul Bogdan Huțucă a vorbit în Parlament de plafonarea unor indicatori în cadrul fiscal-bugetar pentru 2017

Deputatul Bogdan Huțucă a vorbit în Parlament de plafonarea unor indicatori în cadrul fiscal-bugetar pentru 2017

Replica API 6 februarie 2017 | 05:28 433

Deputatul PNL Constanța, Bogdan Huţucă a vorbit vineri, 03 februarie 2017, în plenul Camerei Deputaților, despre Proiectul de Lege privind aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal - bugetar pentru anul în curs.

"Grupul parlamentar PNL consideră că prognoza de creștere a produsului intern brut este una optimistă, creând tendința de supraevaluare a veniturilor bugetare. Așa cum aprecia și Consiliul Fiscal, această abordare este de natură să încline puternic balanța riscurilor în sensul înregistrării în execuție a unui deficit bugetal peste cel proiectat”, afirmă deputatul liberal.

Bogdan Huțucă consideră că „atunci când raportul dintre datoria publică și produsul intern brut este semnificativ mai mică de 60%, iar riscurile sustenabilității fiscale sunt scăzute, obiectivul pe termen mediu ar trebui să se situeze la o limită inferioară de -1% din PIB”.

„Ceea ce ne îngrijorează pe noi este absența unor mecanisme de ajustare în cadrul strategiei fiscal bugetare, așa cum prevede Legea responsabilității fiscal bugetare și Regulamentul UE nr.1466. Pentru a reveni la exigențele din tratatul de stabilitate fiscală, ar fi nevoie de o ajustare anuală cu 0,5% a deficitului structural pe o perioada de patru ani, începând cu 2017. În realitate, strategia fiscal bugetară adâncește derapajul față de obiectivul pe termen mediu în anul 2017 și în anul 2018, în anul 2019 abia înregistrându-se o ajustare a acestui deficit aproape de nivelul anului 2016” este de părere deputatul Bogdan Huţucă.

Pe de altă parte, deputatul Bogdan Huţucă, arată că „la toate aceste probleme legea pe care o dezbatem astăzi ne propune o soluţie. Aceea de a deroga de la prevederile legii responsabilitaţii fiscal-bugetare, dar ignoră totusi un lucru, art. 148 din Constituţia României. Articolul care menţionează consecinţele aderării la UE reprezintă respectarea tuturor prevederilor regulamentelor şi reglementărilor comunitare şi are prioritate asupra oricărei prevederi din legislaţia internă”.

În finalul intervenției sale, Bogdan Huțucă a precizat că „ținând cont de acest context și de faptul că în forma prezentată proiectul de lege nu ne asigură de eliminarea oricăror riscuri la adresa sustenabilității finanțelor publice pe termen mediu, grupul parlamentar al Partidului Național Liberal votează împotriva acestui proiect de lege”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
BELITULE ,tu ce cauti in politica?Nu erai bun nici la FINANTE...UN MINCINOSSSS...SI UN JEGGG .Rusine..nu te mai stradui sa tii prelegeri,habar nu ai de nimic.Pleaca impreuna cu Dragomir ...al tau,care te-a sprijinit toata viata!!!Dispareti ...din vietile noastre!
0
0
draga-ti este muia ca de altceva doar sa sugi pola nu cred ca stii altceva !
0
0
pleaca din politica cu tot cu dragomir gheorghe al tau.
0
0
Nu va mai obositi dragilor sunt sigur ca nu stiu pe ce lume traiesc a folosit o exprimare si idei fara de inteles pentru omul simplu ....concluzia nu mai avem oameni pregatiti in Romania plutim in nestiinta incompetenta rea vointa si acum si dezbinare ordinara
1
0
sa vezi ce vor pati cei ce vin din Timisoara si Sibiu : va fi razboi cu siguranta, nu se mai poate, ce cauta acesti cretini in capitala ? Toata tara va fi maine acolo sa demita cretinu de la cotroceni si sa dea o lectie studentilor cretini !
2
0
I-auzi, frate, cica asta a vorbit! Se stia ca e mut? Pentru un PNList asta pare sa fie o performanta...
2
0
Taxa pe munca este uriasa!!! Derbedeilor!!! Ne-ati secatuit!!! Hotilor!!!
2
0
Dlui deputat Bogdan Hutuca.Ultimile modificari al CPF din 2017,au stabilit 1% impozit pentru micro.,la un venit de 2270550 lei se va achita la buget numai 22.706 lei.Pana acum in genreal la aceste venituri din care sau scazut cheltuielile se achita in jur de 600000 lei impozit pe profit ,vorbesc de firme corecte ,iar acum vor achita numai 22706 lei imp.micro.Persoanele fizice cu activ.indep.platesc la venituri - chelt. impozit pe venit 16% adica 600000 lei plus CASS 5,5% .De ce exista impozite mult mai mari pe CNP .Trebuie sa se anilieze fiscalitatea in mod egal pentru toti contribuanili.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369