REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Deputatul BOROIANU vrea 1 MILION de LEI de la PNL Constanța

Deputatul BOROIANU vrea 1 MILION de LEI de la PNL Constanța

Replica API 7 septembrie 2020 | 00:00 3188

Deputatul PNL, Robert Boroianu, a acționat în instanță filiala Constanța a PNL. Astfel, acesta cere emiterea unei ordonanțe de plată prin care filiala PNL să fie obligată să plătească suma totală de 930.400,20 lei, din care 144.360 lei reprezintă contravaloarea creanței cesionate aferente serviciilor prestate și neachitate iar restul sumei penalități contractuale de întârziere calculate până la 25.06.2020.

Cum s-a ajuns în această situație

Robert Boroianu, fostul secretar general al PNL Constanța, a dobândit creanța și penalitățile aferente împotriva filialei PNL de la George Muhscină, fostul vicepreședinte PNL. Acesta, la rândul lui, o cesionase de la Management and Research Center - Data Design, firmă care semnase în data de 10 iunie 2016 un contract de prestare servicii cu filiala PNL Constanța. Prin acest contract, firma a executat, în intervalul 10.06-09.11.2016, diverse acțiuni de consultanță politică, studiere și sondare a opiniei publice și de promovare imagine prin diverse căi. Robert Boroianu cere achitarea acestei creanțe în valoare de 144.360 de lei dar și penalitățile aferente neplății în valoare de 786.040,20 lei.

Robert Boroianu

PNL Constanța a solicitat respingerea cererii lui Robert Boroianu

PNL Constanța a contestat creanța motivând că toate înscrisurile care angajează drepturi și obligații ale debitorului poartă o semnatură și ștampilă. Din examinarea semnăturii reprezentantului PNL se poate observa că acestea sunt identice, fiind realizate cu o ștampilă care imprimă o semnătură. În acest sens, nu se face dovada că semnatarul a aplicat această semnătură ci doar că acea ștampilă care imprimă semnătura reprezentantului a fost aplicată de cineva, de asemenea, presupusa recunoaștere a pretențiilor rezultată din extrasul din balanță precum și documentul sold debitor nu sunt semnate, fiind doar înscrisuri în copii care nu au valoarea probatorie. Astfel, oricine putea aplica ștampila pe acea creanță.

Ce a spus instanța

Instanța a constatat că, în dovedirea existenței contractului, a actelor adiționale și a proceselor verbale de recepție este necesară administrarea probei cu expertiza grafoscopică pentru a stabili cu certitudine faptul că semnăturile existente pe contract și pe anexe (actele adiționale) sunt semnături executate cu o ștampilă și administrarea probei cu expertiza merceologică din care să constate existența bunurilor, identitatea acestora cu cele menționate în cuprinsul cererii și livrarea efectivă a acestora.

În baza acestor considerente, instanța a decis respingerea cererii de emitere a ordonanței de plată. Cu cerere în anulare în termen de 10 zile de la comunicare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faceti verificari la Gepeto SA.. boroianu.. soldatul.. titi.. Au rupt.. I am omorat
1
0
Foarte bine. Ne bucuram.
3
0
Cand inviti un gunoi uman la masa ta, nu te mai plange ca a furat tacamurile. Borouanu este unul dintre cele mai infecte personaje din urbea noastra, un om care poate face si cacatul sa para mai onorabil decat el.
2
2
Bv , Muschina !! Combina tot ce prinzi
2
0
Boroianu Nu Este Pnlist.Este tradator.
2
2
Pnl nu mai e
2
0
Noi centram, noi dam cu capul! Cam asa este si cu suma asta de bani. Muhscina o cheltuieste in perioada in care trezirier la partid era bunul lui prieten Boroianu. Pentru ca nu poate da parandaratul promis, Muhscina is cesioneaza creanta lui Boroianu, adica celui care a aprobat in calitate de trezorier cheltuiala, si banii se intorc la matca, adica la Boroianu. Cam asa conduc si tara simabilii din PNL. Niste hoti mai mari decat cei din PSD.
4
0
astia doi au candidat in 2016 muscina consilier judetean , boroianu consilier judetean si dupa deputat si chiar au iesit. Pai cine vroiati bai lichelelor sa va plateasca propria voastra campanie. Vezi ce ai facut dragomire ? p.s. fara verzele, ca doar atat merita
2
0
Chiar si asa era mai destept decat Crusoveanu care e prostut rau de tot.
2
0
MUIE PUBELA GALBENA
9
2
un excroc ordinar.chitav cu sful lui comanescu vor cere 2 milioane
9
1
la munca puturoshiilor
8
1
Iata pretul boroienizarii filialei locale. Ati ajuns la mana acestui cocosat escroc si evazionist, pe care cu nonsalanta l-ati mai si trimis in Parlament.
15
1
Bah, acum nu sunteti uniti pentru popor? Din pacate, cam asta e politica romaneasca!
12
1
Nu v-ati mai inteles baieti? Si apropo...penalitati de 7 ori mai mari decat creanta...pai nici camatarii nu practica asa dobanzi. Se pare ca e o combinatie la mijloc...
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614