REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Deputatul Chirilă, la întâlnirea zonală a apicultorilor

Deputatul Chirilă, la întâlnirea zonală a apicultorilor

Replica API 22 ianuarie 2012 | 00:00 303

Deputatul Constantin Chirilă a participat în data de 21 ianuarie 2012 la întâlnirea zonală a apicultorilor, organizată la Pavilionul Expoziţional Constanţa de către Asociaţia Apis Tomitana Dacica. La eveniment au mai participat, în calitate de invitaţi, doamna Dana Chircă, reprezentând Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ciprian Ardeleanu, preşedintele Asociaţiei Apis Tomitana Dacica şi aproximativ 250 de apicultori din judeţul Constanţa.

Deputatul Constantin Chirilă a reiterat sprijinul pe care Comisia de Agricultură a Camerei Deputaţilor îl acordă crescătorilor de albine în demersul acestora de a dezvolta acest domeniu extrem de preţios. S-a pus accentul şi pe importanţa relaţiei de colaborare dintre reprezentanţii apicultorilor şi cei ai legislativului, astfel încât elaborarea normelor în acest domeniu să se facă în deplină concordanţă cu cerinţele şi nevoile celor implicaţi.

Scopul declarat al tuturor participanţilor la acest eveniment este acela de a dezvolta durabil domeniul apiculturii, pentru ca liniştea şi pasiunea pe care le generează să se poată transforma într-o sursă de venit şi un real motor al recunoaşterii internaţionale a calităţii produselor româneşti.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate de către reprezentanta Ministerului Agriculturii Ghidul de Bune Practici pentru Apicultură care a fost elaborat şi care va fi distribuit gratuit către toţi apicultorii, precum şi normele de aplicare a Programului Naţional Apicol. Au fost discutate şi o parte din problemele cu care se confruntă apicultorii în dezvoltarea proiectelor incluse în acest program, iar în măsura posibilităţilor autorităţile implicate au convenit găsirea soluţiilor optime.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367