REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Deputatul constănțean Vișan, îngrijorat de situația pensiilor din domeniul naval

Deputatul constănțean Vișan, îngrijorat de situația pensiilor din domeniul naval

Replica API 14 decembrie 2017 | 00:28 443

Deputatul PSD George Vișan a avut, în cursul ultimelor luni, o serie de întâlniri la Cabinetul Parlamentar din Constanța, cu numeroși reprezentanți ai Ligii Navale Române. Subiectul discuțiilor a fost revizuirea legislației pensiilor în domeniul naval, precum și promovarea unei inițiative legislative în vederea reparării unei inechități produse personalului navigant maritim care a efectuat serviciul numai pe navele comerciale aflate sub pavilion românesc.

În urma acestor audiențe, parlamentarul constănțean a organizat o întâlnire între o delegație a Ligii Navale Române, alcătuită din comandanții de nave maritime Stelian Ursu, Mircea Bulgăr și Cherim Nejmedin, și reprezentanți ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale, la București.

“Împreună cu reprezentanții Ligii Navale Române, filiala Constanța, am avut o întâlnire de lucru cu domnul ministru secretar de stat in Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Adrian Rîndunică, pe tema corectării în noua lege a pensiilor a cuantumului pensiei comandanților de cursă lungă! Sperăm ca în urma acestor discuții să se găsească o soluție care să rezolve problema acestor oameni care au muncit o viață întreagă pentru România iar pensiile lor să reflecte sacrificiul, responsabilitatea, obligațiile și răspunderea necesare în timpul efectuării serviciului la bordul navelor maritime”, a declarat deputatul George Vișan.

De asemenea, la finalul discuțiilor, comandantul de cursă lungă Stelian Ursu a precizat: “Am stat de vorbă pe marginea memoriului pe care peste 150 de comandanți, comandanți secunzi, ofițeri și șefi mecanici l-au transmis domnului deputat Vișan. Sistemul pensiilor publice bazate pe punctaj ne-a aruncat în cea mai mare mizerie socială, fără posibilități de supraviețuire, nici chiar medicamentele necesare nu le putem procura. Reprezentanții ministerului au promis ca vor analiza situația noastră iar în luna ianuarie, odată cu noua lege a pensiilor, avem speranța că și nouă, atâți câți am mai rămas, ni se va face dreptate”.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sistemul de pensii este discutat mult si degeaba ,cata vreme salariile raman calculate dupa pofta inimilor de cacat ale celor ce profita de pretul mic al fortei de munca romanesti,calculate independent de vointa tarii la propriu. Tradatorii de tara,cu nume,prenume,CNP, se stiu intre ei,sunt coagulati ,,beton'' si dau publicului motive sa se sfasie ca ei sa traiasca si sa arunce cu bani unde vor,sa-si bata joc de ce a ramas din tara. Pensii mari fara salarii decente? NU avem locuri de munca pentru romani,se cer doar sclavi pe salarii simbolice,asa ca romanii tot vor pleca. Se duce neamul.
1
0
Nu-i mai bine sa mergi direct la biroul lui si sa i-o sugi mult , decat sa-l lauzi aici...?!?
0
0
Bai saracul. Ce se mai gandeste el la toti.
0
0
draga dana2 si dana cred ca inteligenta iti joaca feste iar inocenta sa nu spun prostia te caracterizeaza.omul visan ii suuuper ok.asta spun din cunostintetrairi propri.dak tre sa dai cu mincatul de rahat da da turcesc rahat inainte nu ai decit dar credema esti tooootal paralela.success dnl-e VISAN G.
2
0
Ce mai, si voi vreti pensii speciale? Propun sa se ia in calcul la pensie si blugii, tigarile, electronica ... pe care le traficati la fiecare voiaj. Majoritatea au cate 2-3 case si acum se plang ca sunt sarmani. Mergeti la tara sa vedeti cum traieste un taran care pe vremea cap-ului statea in soare de dimineata pana seara cu sapa in mana si acum e batjocorit de stat
2
2
Visan e un tip OK. Daca se poate, te ajuta . E din noua generatie.
3
2
Pentru domnul Constantin Radu , care este cel mai activ pe acest grup - Felicitari! In articol sunt enumerati numai comandanti , secunzi , ofiteri punte , ofiteri mecanici si sef mecanici. RTG - ioc...adica DELOC
0
0
Un spagar ordinar , sper sa intre la racoare in curand
2
4
o nulitate care si-a platit toate posturile
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218