REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Deputatul cu mitralieră, reclamat la Parchet în dosarul Mineriadei

Deputatul cu mitralieră, reclamat la Parchet în dosarul Mineriadei

Replica API 16 martie 2017 | 00:30 420

Asociaţia 21 Decembrie 1989 anunţă că a cerut Parchetului General punerea sub acuzare a deputatului PSD Cătălin Rădulescu, în dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990. Deputat a declarat ulterior la Digi24 că „e o nebunie” și că în interviurile recente a mințit pentru că îi place să își bată joc de jurnaliști.

Un comunicat al Asociaţiei 21 Decembrie 1989 spune că: „În urma audierii mai multor martori din Piteşti, inclusiv ofiţeri de poliţie, Rădulescu a fost identificat în calitatea de organizator al deplasărilor de forţe politice şi paramilitare care au participat la Bucureşti la represiunea din acele zile”.

„Eram la ora aia deputat și, ca toți deputații de atunci, la Palatul de la Dealul Mitropoliei am asistat cum au intrat minerii peste noi și ne-au ocupat Parlamentul. Ăsta e singurul lucru pe care îl știu de la mineriadă”, a completat el.

Rădulescu a precizat că în 13-15 iunie 1990 era președintele FSN Argeș și că de la București nu i s-a cerut „sub nicio formă” să organizeze deplasarea de forțe.

El a mai spus despre membrii asociației că sunt „idioți”.

„Acum mi-am adus aminte, eram cu Petre Roman, nu cu Iliescu. Noi trecusem de cealalaltă parte. FSN se rupsese în două la o moțiune și noi toți ceilalți am plecat din FSN și am rămas cu Petre Roman. Mineriada în care a fost dat jos Petre Roman el era prim-ministru. Minerii au venit ca să-l dea jos pe Petre Roman, nu pentru altceva, dacă despre mineriada aia vorbim”, a spus Cătălin Rădulescu, la Digi24.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta este adevarata fata a alesilor vostrii.Astia sun ,,socialistii"vostri carora li se rupe de vietile voastre amarate si nu doresc decat sa fiti cat mai saraci si mai prosti pt a va putea lua votul.
0
0
Bravo! maidanul sa fie atacat cu tunri de apa gaze si pulane in cap! respect .
0
1
chiar ca ai un nume predestinat ..daca tot esti buda sa ne kakam pe tine toti astia care am iesit la miting...ia l de mana pe ala cu mitraliera si la nebuni cu voi ...hahalerelor ce sunteti
2
0
dupa declaratiile facute, direct la psihiatrie cu el. adevaruri sau minicuni, nu conteaza. Animalul asta nu are discernamant
4
0
am inteles ca nu ii convine salariul de parlamentar, pai nu il obliga nimeni sa stea acolo sa se duca la afacerile lui sa ii ajunga banii de doi pantofi ca a spus ca din salariul de parlamentar nu poate sa isi cumpere decat unul, cand tara asta o sa prospere atunci sa vreti salariu mare dar pana atunci mai bine mucles , auzi la el ca aia in germania au 18000 de euro pai aia chiar fac ceva de banii aia , merge economia aia fac produc ceva voi faceti paguba sinteti si asa prea multi si aveti prea multe drepturi fata de ceea ce poate oferi tarisoara asta, capuselor sugeti tot si tot nu va ajunge.
2
0
asta e anarhie ! tunurile de apa pe pierde-vara din strada ! muncitorii se odihnesc , nu latra la luna si blocheaza circulatia . Identificati si amendati pt tulburarea linistei publice . Cred ca dan si gheorghe sunt in frunte !
0
4
ar trebui dat afara din parlament si dus la puscarie, ce fata de bidon turtit are
4
1
Oare vom scapa vreodata de PSD si de bolsevicii care ne conduc?
6
1
bravo lui. ce pula mea cauta cacatii aia sa faca piata victoriei maidan? sa puna tunurile cu apa pe ei ca incurca circulatia. are dreptate asta, unde s a mai pomenit asa ceva sa faci capitala maidan al tuturor derbedeilor care nu au de munca. bravo smechere, mai multi ca tine si ne insanatosim
2
8
la puscarie cu dezaxatul asta care ameninta ca iese cu arma si o foloseste cand i se pune lui pata ... baga-mi-as PWLA in creierii lui de maimuta imbuibata
8
2
de cand are papagalul asta comunist akemul acasa ?
11
1
maturat din politica poporului roman ptr totdeauna!
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614