REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Deputatul Dobre intră în RĂZBOI cu conducerea PSD Constanţa, după tentativa de numire a Marilenei Dragnea la Mamaia SA

Deputatul Dobre intră în RĂZBOI cu conducerea PSD Constanţa, după tentativa de numire a Marilenei Dragnea la Mamaia SA

Replica API 22 iulie 2019 | 01:56 398

Deputatul Pro România Mircea Titus Dobre reacţionează dur după tentativa de numire a Marilenei Dragnea la conducerea Mamaia SA, despre care spune că nu corespunde criteriilor de ocupare a acestui post.

Iată mesajul integral transmis de Dobre:

"Dragnea renunță la șefia MAMAIA SA. Marilena Dragnea. Dar uită că declarația ar trebui înregistrată în altă parte, nu la PSD Constanța. Și astfel aflăm că deciziile referitoare la conducerea companiilor de stat se iau la partid, nu în Consiliul de administrație al companiilor. Acel partid care declară că se vrea reformat, că a-nțeles ceva după alegerile din 26 mai, că și-a schimbat viziunea. Doar că realitatea, cel puțin, la Constanța arată altceva: PSD este Partidul Stroe-Dumitrache. Fiind obișnuită să execute ordinele celor doi, Marilena Dragnea și-a înregistrat declarația de retragere la sediul partidului.

Concret, Marilena Dragnea a anunțat vineri, 19 iulie, că renunță la postul de director al companiei de stat MAMAIA SA. Renunțarea s-a impus, practic, pentru că doamna nu corespunde criteriilor de ocupare a acestui post, iar scandalul din interiorul partidului a pornit de la faptul că membrii PSD Constanța nu înțeleg de ce ar trebui să accepte o astfel de persoană, care în 2016 a candidat din partea PNL, la Primăria Năvodari, apoi a schimbat imediat tabăra, în anul 2017, devenind favorita conducerii PSD Constanța, după ce se lăuda că se luptă cu „Ciuma roșie”.

Numirea unui director provizoriu al unei companii de stat - așa cum este și MAMAIA SA - se face conform art.64 indice 2, din OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice coroborat cu Legea 31/1990. Adresa prin care doamna declară că renunță la funcție are număr de înregistrare/intrare de la PSD - Partidul Stroe-Dumitrache – în acest caz. Pentru că are număr de intrare la PSD Constanța înseamnă că există o adresă cu număr de ieșire către Ministerul Turismului (în portofoliul căruia se află compania de stat MAMAIA SA) prin care înștiințează că respectiva persoană renunță la mandat. Această situație demonstrează că deciziile se iau, la PSD Constanța, exclusiv de către aceste două personaje, care, cu un tupeu fantastic taie și spânzură, în stanga și-n dreapta, așa cum se întâmplă și la alte instituții publice sau Regii Autonome, din județul Constanța, peste care se știu stăpâni.

Așteptăm o declarație oficială din partea Președintelui PSD Constanța, care își asumă acest document înregistrat la registratura PSD Constanța. Așteptăm explicații de legalitate, în privința acestei adrese care a fost înregistrată de PSD Constanța, fiind înaintată de o persoană fizică ce renunță la o propunere de a ocupa un post de conducere în cadrul unei companii de stat.

Domnule Stroe, nimeni nu este mai presus de lege! Probabil ați uitat că sunteți director general la RAJA Constanța în baza OUG 109/2011 coroborat cu legea 15/1990."

click pe document:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920