REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Deputatul Florin Gheorghe cere răspunsuri în problema gazelor de şist

Deputatul Florin Gheorghe cere răspunsuri în problema gazelor de şist

Replica API 23 octombrie 2013 | 00:00 189

Comunicat de presă, deputatul Florin Gheorghe:

"La începutul lunii octombrie 2013, Compania Chevron a demarat prospecţiunile în vederea exploatării gazelor de şist. Cercetările vizează în principal zona General Scărişoreanu - Plopeni, la o distanţă de aproximativ 22 de km de ţărmul localităţii Costineşti. Activităţile, care urmăresc impactul seismic al viitoarelor exploatări, sunt deja resimţite de locuitorii din proximitate, casele fiind zdruncinate de testele efectuate de experţi.

Deputatul constănţean Florin Gheorghe este preocupat de modul în care îşi fac datoria autorităţile statului român privitor la problema explorării şi exploatării gazelor de şist. În acest sens, el a făcut astăzi o interpelare la adresa primului ministru Victor Ponta. "Având în vedere faptul că la nivel naţional, în mod special la nivelul judeţului Constanţa, există o puternică opoziţie publică faţă de riscurile sociale şi de mediu pe care le implică exploatarea prin fracturare hidraulică a gazelor de şist (referendumurile locale au respins exploatările) şi luând în considerare lipsa unei dezbateri publice reale şi serioase pe marginea acestui proiect de exploatare a resurselor naturale, vă rog să precizaţi următoarele: când şi cine a autorizat aceste activităţi exploratorii? Activităţile Chevron, chiar şi cele de explorare, dispun de avizele necesare emise de Guvernul României (în special cele de mediu)? Care este poziţia dumneavoastră oficială, în calitate de Prim-ministru, în problema exploatării gazelor de şist?", sunt întrebările pe care deputatul Florin Gheorghe le-a adresat premierului Ponta.

Totodată, deputatul constănţean atrage atentia guvernanţilor că Uniunea Europeană a adoptat recent noi reglementări privind fracturarea hidraulică în sensul elaborării unor studii de impact mult mai complexe faţă de cele realizate în prezent. Florin Gheorghe cere corelarea acestor reglementări europene cu practicile naţionale, astfel încât riscurile unei astfel de activităţi sa fie minime".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218