REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Deputatul Gheorghe cere demisia conducerii Curţii de Conturi a României

Deputatul Gheorghe cere demisia conducerii Curţii de Conturi a României

Replica API 8 octombrie 2013 | 00:00 149

Deputatul PDL Florin Gheorghe solicită demisia de urgenţă a conducerii Curţii de Conturi a României: "Când cer demisia conducerii Curţii de Conturi nu mă refer doar la preşedintele acesteia, domnul Nicolae Văcăroiu, ci şi la vicepreşedinţii şi consilierilii de conturi. Chiar dacă au fost numiţi pe perioade mari de timp ca să reprezinte interesele financiare şi sunt plătiţi regeşte, aceştia închid ochii la ilegalităţile şi la risipa bugetară pe care o face Guvernul USL".

Florin Gheorghe îşi motivează cererea demisiei pe ineficienţa vădită de care a dat dovadă Curtea de Conturi a României în ultimul an: "nu am văzut ca vreun membru al Curţii de Conturi să se fi preocupat de modul în care se cheltuieşte banul public! Sute de milioane de euro se scurg către achiziţii de ascuţitori, creioane colorate sau agrafe de birou, în condiţiile în care bugetul public nu a realizat încasările prognozate prin Legea bugetului de stat. Legea permite Curţii de Conturi accesul la toate informaţii financiare legate de gestiunea banului public şi oferă şi instrumentele legale de sesizare a parchetelor şi instanţelor, atunci când se constată infracţiuni. Din activitatea desfăşurată în ultimul an de Curtea de Conturi nu pot decât să înţeleg că domnul Nicolae Văcăroiu îşi exprimă recunoştinţa faţă de partidul care l-a numit la conducerea Curţii de Conturi, punând batista pe ţambal când vine vorba despre sifonarea banului public".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102