REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Deputatul Gust cere excluderea UDMR de la guvernare

Deputatul Gust cere excluderea UDMR de la guvernare

Replica API 18 iunie 2014 | 00:00 267

Supărat

Supărat

Fostul consilier prezidenţial, Peter Eckstein Kovacs, a declarat recent că alianţa de guvernare dintre PSD şi UDMR nu este un motiv pentru partidul reprezentanţilor maghiarilor să abordeze problema alegerilor prezidenţiale în funcţie de propriul interes. Liderii UDMR speră la o lovitură decisivă în turul doi, pentru că maghiarii vor alege tot candidatul de dreapta. Mai mult sau mai puţin credibilă afirmaţia, Kovacs a făcut referire la Klaus Iohannis, ceea ce înlătură orice dubiu: "Va fi foarte complicat în turul doi dacă va ajunge Klaus Iohannis. Pentru că el este minoritar, va fi preferat de către maghiari. Nu avem ce face!", a declarat Kovacs, declanşând astfel isteria într-un PSD cam tăcut până în prezent în faţa declaraţiilor liderilor UDMR. Deputatul Florentin Gust a luat foc şi solicită "excluderea de urgenţă" a UDMR de la guvernare. "După declaraţia asta şi dacă acesta este punctul de vedere al UDMR-ului, trebuie daţi afară de urgenţă de la guvernare! Dacă este sa pierdem, măcar să pierdem demni şi nu cu UDMR-iştii de mână!", a declarat Gust, care se alătură astfel unei alte voci extreme de critice la adresa UDMR, încă de dinaintea cooptării acesteia la guvernare, Bogdan Diaconu.

UDMR marşează pe cartea intoleranţei, liderii partidului ajungând la exasperare din cauza deputatului PSD. Liderul UDMR Kelemen Hunor şi vicepreşedintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely, au declarat recent în presa de limbă maghiară că nu-l mai tolerează pe Diaconu şi legile sale şi au menţionat că au pus în vedere PSD să-l reducă pe deputatul disident la tăcere.

"I-am avertizat pe partenerii de coaliţie că nu vom mai tolera această situaţie", a declarat Borbely, pentru Duna TV.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat, la mijlocul lunii aprilie, o Rezoluţie privind drepturile minorităţilor în Europa, în care se arată că autonomia teritorială poate contribui la protejarea drepturilor minorităţilor. Rezoluţia stipulează faptul că protecţia drepturilor minorităţilor naţionale trebuie să rămână "o prioritate pe agenda politică". Numai că prioritatea de la Bruxelles nu se împacă cu calculele lui Diaconu, care, pe 2 iunie a.c., a depus la Parlamentul României un proiect de lege privind interzicerea autonomiei teritoriale şi a oricărei forme de secesionism.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614