rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

DEPUTATUL Lucian Lungoci: PSD susține ELIMINAREA taxei de pod de la Fetești! Video

Lucian Lungoci, deputat PSD, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi, 2 decembrie. Într-un nou format, discuția a cuprins mesajele urmăritorilor, dar și apeluri telefonice în direct. Deputatul a răspuns cetățenilor, însă, în cadrul interviului, au fost atinse și alte teme de interes.

Colaborare PNL - PSD

”Până în momentul de față este foarte bine că s-a creat o majoritate parlamentară. Este prea mult spus alianță, nu este vorba de nicio alianță, este o colaborare între 2 partide politice, pentru a crea o majoritate politică necesară pentru crearea unui Guvern, după toată această perioadă de criză de 2 luni de zile. Era absolut necesară o coaliție parlamentară care să asigure o majoritate largă. Noi ne-am fi bucurat să intre și alte formațiuni politice, ușile au fost deschise. Sunt zvonuri, pariuri, persoane, formațiuni cărora le pasă mai mult de zvonistică și mai puțin de ceea ce trebuie făcut în România în această perioadă. Mi-a plăcut să cred că în campania electorală suntem adversari politici și nu dușmani, chiar dacă suntem formațiuni politice cu doctrine diferite, unii pe partea stângă, unii pe partea dreaptă. Nu trebuie să fim dușmani politici, ci competitori politici, iar după finalizarea campaniei, formațiunile politice care fac parte din Parlament trebuie să nu mai fie dușmani politici și să facă tot posibilul să coopereze pentru cei care le-au oferit votul”, a spus Lucian Lungoci.

Cum vor decurge lucrurile la Constanța?

”Nu avem o alianță, lucrurile sunt de o colaborare parlamentară, pentru susținerea acestui guvern. Mai departe, în teritoriu nu este trasată nicio linie. Este o altă discuție în legătură cu prefectul. Nu este trasată nicio altă linie în acest sens de la nivel național. În cadrul negocierilor avute a reieșit faptul că pentru a echilibra raportul de forte în județe, acolo unde președintele Consiliului Județean și primarul reședinței de județ sunt PNL, să fie prefect PSD sau invers. A fost această discuție, dar nu este luată o decizie finală, nu există un calendar pentru schimbarea prefecților”, a completat deputatul Lungoci.

Despre USR…

”Nu aș vrea să comentez resorturile care au dus la ruperea coaliției alianței cu PNL, dar este de remarcat faptul că foarte rapid și foarte ușor au schimbat placa. Ei nu au știut cum să gestioneze situația, ei au avut un test pentru că a fi în opoziție și a critica este foarte simplu, au avut ocazia și și-au dat testul de maturitate politică fiind la guvernare în 2 guverne, cu ministere cheie, cu probleme gestionate foarte prost, iar oamenii trebuie să le acorde o notă”, potrivit lui Lucian Lungoci.

E lumea mulțumită că vine PSD la guvernare?

”Este evident că, cel puțin în tabăra PSD, oamenii își doresc acest lucru pentru că este normal. Ăsta este și motivul pentru care oamenii merg la vot, nu doar de dragul de a vota. Dacă vorbim de electoratul PSD, această decizie este salutată, o decizie luată după multe discuții. Ne asumăm această responsabilitate și suntem conștienți că această decizie poate duce și la o scădere în preferințele electoratului Partidului Social Democrat. Au fost puse în cântar ambele variante, de a intra și de a nu intra la guvernare, din păcate, situația prin care trece România în acestă perioadă a cântărit foarte mult la această decizie”, a spus Lungoci.

Despre RAJDP

”La sfârșitul lunii decembrie 2015, RAJDP a intrat în insolvență din cauza datoriilor acumulate, a fost declanșată procedura de insolvență. În septembrie 2016, am venit la conducerea regiei, până în 2017 am avut un termen de a concepe un plan de reorganizare bine fundamentat, credibil, pentru a convinge creditorii că într-o perioadă de 3 maxim 4 ani, regia își poate plăti toate datoriile. Acel plan a fost votat în unanimitate, urmând o cursă contracronometru prin care în fiecare an regia trebuia să finalizeze lucrări de o anumită valoare, de o anumită suprafață, astfel încât, în urma acestor lucrări să fie plătite datoriile. Până în decembrie 2020, atunci când am plecat de la regie, lucrurile au funcționat foarte bine, era un proiect gândit și pentru 2021. Cei care au urmat după mine la regie au continuat acest demers, iar anul acesta, a fost plătită ultima rată către creditori, iar în luna noiembrie, instanța a declarant încetarea stării de insolvență. Regia este curată, nu mai are nici măcar o datorie și funcționează ca o societate comercială normală. Felicit întreaga echipă de la RAJPD pentru că știu că lucrurile nu au fost foarte ușoare, s-a muncit, am avut și sprijin din partea Consiliului Județean, a trebuit să recâștigăm încrederea partenerilor, pentru că în 2016 este foarte greu să închei un contract, toată lumea fugea de regie și voiau banii în avans. Din 2017, lucrurile s-au schimbat, 2018-2019 am investit în utilaje, este o poveste frumoasă. Această regie poate fi ca un model în ceea ce privește parcurgerea perioadei de insolvență a unei societăți de stat, este singurul caz real în care o societate a statului reușește în 4 ani de zile să iasă din insolvență”, a explicat deputatul PSD.

Proiectul drumului expres

”Este un proiect al CNAIR, este o necesitate pentru județul Constanța. Este un proiect destul de avansat, sunt obținute avize din partea UAT-urilor, au fost niște discuții în guvernul trecut de a fi trecut în PNRR, doar că cei de la USR nu au dorit să-l includă. Partea pozitivă a lucrurilor este că este un proiect avansat, partea realistică și care nu va mulțumi este că un termen optimist pentru finalizarea acestor lucrări este faptul că nu poate fi mai devreme de 5 ani. Trebuie să livrăm informații reale și nu cred că se va finaliza mai devreme de 5 ani de zile. Avem și o altă rută, prin DJ 391, care face legătura între Mangalia și Negru Vodă. Așa cum am gândit acum 2 ani, în 2019, când am demarat o serie de documentații pentru mai multe drumuri din județul Constanța, am inclus și documentația tehnică aferentă reparării drumului care face legătura între Amzacea și Pecineaga, pentru că se poate crea o altă rută alternativă din 23 August – Pecineaga – Amzacea – DN 3”, potrivit lui Lucian Lungoci.

Eliminarea taxelor de pod Cernavodă – Fetești și Vadu Oii – Giurgeni

”Este o inițiativă legislativă a colegilor parlamentari de la Partidul Național Liberal, depus în circuitul legislativ 2019. Din păcate, s-a lovit de avize negative din partea comisiilor de specialitate, de un refuz categoric din partea Ministerului Transporturilor. În primăvara anului 2021, era pe cale să fie retrasă pentru că intrase pe ordinea de zi a ședinței de plen pentru respingerea proiectelor legislative. Acolo am intervenit, am luat legătura și cu colegii de la PNL și am solicitat și obținut votul colegilor parlamentari din plen să retrimitem acest proiect legislative la comisii la reexaminare. Acum, în noua sesiune legislativă, am convins și colegii din comisia de industrie să acorde un aviz de adoptare, iar dacă nu aveam blocată săptămâna cu audierea miniștrilor și votul guvernul, urma să fie pe ordinea de zi de dezbateri de săptămâna trecută. Am convingerea și speranța că toți parlamentarii vor vota acest proiect legislativ, astfel încât să putem reuși să finalizăm tot parcursul legislativ în ceea ce privește eliminarea taxei de pod de la Fetești-Cernavodă și Vadu Oii–Giurgeni. Nu este o inițiativă populistă, intrăm într-o stare de normalitate. Din punctul nostru de vedere, suntem în situația în care un participant la trafic este obligat să plătească de 2 ori taxa. Fiecare șofer plătește taxa de drum rovinieta, pentru drumuri naționale și autostrăzi, podurile, conform OUG 47/1993, fac parte din drumuri, deci pentru podurile respective nu mai este necesar să achităm o a doua taxă. Era o discuție cu Ministerul Transporturilor și am solicitat împreună cu ceilalți membri ai comisiei o situație în ceea ce privește încasarea taxei de pod în ultimii 5 ani și investițiile făcute în acele poduri. Astfel, au fost încasați 850.000.000 de lei, prin taxa de pod, dar investițiile în reparații au fost doar în valoare de 50.000.000 de lei. Fac în fiecare săptămână drumul către București, erau necesare intervențiile și investițiile pentru podurile de la Fetești și Cernavodă”, a explicat Lucian Lungoci.

Restricțiile din pandemie

”Am toată încrederea că domnul Rafila este un specialist și știe ce este de făcut. Este rău că am ajuns într-un război între 2 tabere și am fost împărțiți în 2 tabere din cauza guvernanților de până acum. Mai mult decât atât, am mai auzit și în discuții între persoanele vaccinate, între cei vaccinați cu un ser și cei vaccinați cu alt ser, nu este bine că s-a ajuns în acest punct, este vorba și despre o lipsă de comunicare. Certificatul verde este creat de către Uniunea Europeană ca un instrument de verificare, de control, al circulației cetățenilor în cadrul Uniunii Europene. Legea certificatului verde a rămas în comisia de sănătate, sunt discuții aprinse în comisie, sunt discuții aprinse și în grupul parlamentar PSD, sunt poziții pro și contra. Avem o mare problemă cu aceste certificate, este drept că nu putem îngrădi drepturile și libertățile fundamentale, dreptul la muncă, de aceea PSD a propus amendamente care să propună o relaxare a acestui certificat verde, iar alături de cei vaccinați să fie incluse și persoanele care au trecut prin boală, fie nu au știut, fie nu au fost declarate, și se constată că a trecut prin boală și se poate demonstra printr-un test de anticorpi să aibă aceleași drepturi, și la fel de bine și testarea normal să te mute în zona celui vaccinat. Se discută la Tv despre această nouă tulpină, dezvoltată și apărută în Africa de Sud, care a ajuns în Europa prin intermediul vaccinaților”, a mai spus Lungoci.

Candidatură la Primărie

Eu sunt pregătit pentru primărie, dar nu este o decizie care se ia doar în cadrul organizației municipale sau județene, am discutat cu colegii mei. În primul rând, ai nevoie de o echipă care să te susțină. Este foarte bine că PSD are poate 10 posibili candidați, important este ca decizia să fie luată în urma unor măsurători în rândul constănțenilor, după care discutată foarte bine în cadrul organizației. Un candidat dacă nu are o echipă în spate lucrurile nu au o finalitate bună”, potrivit lui Lungoci.

Privatizarea Portului Constanța

”Poziția Partidului Social Democrat a fost aceea de a limita posibilitatea valorificării activelor statului la companii profitabile ale statului român. Nu vedem oportună privatizarea acesteia. În același timp, din contră, trebuie luate măsuri care să o facă mai profitabilă”, a mai spus deputatul.

Mai multe detalii puteți urmări în materialul video de mai jos:

Liliana IONIȚĂ

Video:

Liliana IONIȚĂ

vineri, 3 decembrie 20212751
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
IATĂ ce MĂSURI TREBUIE să RESPECTĂM!
GANDUL.RO
„Ne vom întâlni în ceruri!” Scrisoarea Isabellei către Raisa, fetița ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni
mai mult...Interviuri
15 dec 18:31InterviuriStelian ION, în drum spre PRIMĂRIA Constanța: NU îmi e frică de CHIȚAC! VIDEO (II)

În partea a doua a interviului acordat ziarului Replica de fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, acesta a vorbit...3291

6 ian 20:24InterviuriTEO HIRA: A SCĂZUT INFRACȚIONALITATEA în Henri Coandă, de când am montat CAMERE de SUPRAVEGHERE. VIDEO2900
15 dec 20:43InterviuriȘi USR-iștii vor ca PORTUL TOMIS să TREACĂ la PRIMĂRIE! VIDEO!3434
15 ian 00:25InterviuriMihaela ANDREI, CONSILIER municipal PNL: Mă AȘTEPTAM ca lucrurile să se DERULEZE mai REPEDE în CONSTANȚA

Consilierul local municipal PNL, Mihaela Andrei, s-a aflat vineri, 14 ianuarie, în studioul REPLICA. Cu această...2349

14 ian 00:03InterviuriHoria Constantinescu: CHIŢAC are aşteptări MARI de la oameni foarte MICI! Video4023
8 ian 14:37InterviuriȚUȚUIANU: Dacă mi se PROPUNE, candidez la PRIMĂRIA Constanța! VIDEO4089
5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, s-a aflat în studioul REPLICA, marți, 4 ianuarie a.c., pentru a discuta...3403

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video5044
21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video4017
14 dec 00:25InterviuriSTELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)

Stelian Ion, fostul ministru constănțean al Justiției, a acordat un interviu cotidianului Replica, în care a vorbit...3412

11 dec 00:30InterviuriCHIȚAC: Nu pot să îmi imaginez PUZ-ul Peninsulei fără PORTUL TOMIS! VIDEO8388
10 dec 00:32InterviuriÎNGRIJIREA persoanelor VÂRSTNICE la DOMICILIU prinde contur! Video4469
Vremea
1° - 2.3° marţi, 18 ianuarie 2022
ConstanțaUmiditate: 65%
Vânt: 11.26 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/49134240143723
5/408136172338
joker456108296
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 ian 00:00SportTenis: Franţa nu-i va permite lui Novak Djokovic să participe la turneul de la Roland Garros

Guvernul francez, care în urmă cu zece zile susţinea că tenismanul sârb Novak Djokovic ar putea participa la...112

18 ian 00:00SportAuto - F1: Fernando Alonso, operat pentru îndepărtarea plăcilor de titan fixate pe maxilar

Pilotul spaniol Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, a suferit o intervenţie chirurgicală pentru...78

18 ian 00:00SportFotbal: Campioana Inter Milano, ţinută în şah de Atalanta în Serie A

Inter Milano, campioana en titre a Italiei la fotbal şi actualul lider al clasamentului, a obţinut doar o remiză...71

18 ian 00:00SportBob: România a calificat două echipaje masculine şi unul feminin la JO 2022

România a calificat echipajele masculine de bob-4 şi bob-2, precum şi echipajul feminin de bob-2 la Jocurile Olimpice...66

Local
18 ian 00:10LocalRAZII în județul CONSTANȚA: AMENZI pe BANDĂ RULANTĂ!

Polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar, împreună cu polițiști ai Biroului Rutier Mangalia și cei ai...292

18 ian 00:10LocalDOSAR PENAL pentru un tânăr care a prezentat certificatul de VACCINARE al altei persoane

Polițiști din cadrul Secției 2 au identificat, la data de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 22.00, un tânăr, de 19...757

18 ian 00:11LocalMINORĂ DISPĂRUTĂ! Dacă ați VĂZUT-O, sunați la 112!

251

18 ian 00:13LocalCoronavirus la Constanța: Peste 2.500 cazuri de infectare, în rândul personalului medical

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 73.784 de persoane...201

18 ian 00:10LocalCOVID-19: Încă 2 DECESE, la Constanţa. Persoanele erau nevaccinate

Până luni, 17 ianuarie a.c., 59.257 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...282

18 ian 00:10LocalBEȚI și FĂRĂ PERMIS, pe drumurile din județ

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat, la data de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 1.15, un tânăr,...238

18 ian 00:11LocalACCIDENT RUTIER pe BULEVARDUL MAMAIA: a fost implicat şi un MICROBUZ

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină, luni, 17 ianuarie, pe bulevardul Mamaia, în zona...707

18 ian 00:12LocalAccident rutier pe I.L. Caragiale: Un PIETON a ajuns la SPITAL

Cadrele medicale au fost solicitate luni, 17 ianuarie, să intervină la un accident rutier produs în apropierea...367

18 ian 00:12LocalINCENDIU în COMANA: A ARS o CASĂ

222

Politică
18 ian 00:11PoliticăCiucă: Au fost analizate mai multe propuneri de diminuare a impactului creşterii preţurilor la energie

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că, la nivelul Guvernului, au fost analizate mai multe propuneri pentru...167

18 ian 00:11PoliticăOprea: PSD propune în coaliţie măsuri cu efect imediat pentru stoparea creşterii facturilor la energie şi la gaze

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat luni că social-democraţii vor propune în coaliţie o serie de...145

18 ian 00:11PoliticăPropuneri proiecte de investiții din partea USR Constanța pentru bugetul 2022

206

18 ian 00:12PoliticăLucian Bode, despre cazul din Bolintin Vale: "Câteodată, polițiștii sunt în cârdășie cu infractorii"

Tragedia din Bolintin Vale a scos la iveală putregaiul din sistem, spune ministrul de Interne. Lucian Bode sustine că,...293

18 ian 00:12PoliticăMarcel Ciolacu PASEAZĂ către Nicolae Ciucă demiterea ministrului Energiei

Liderii AUR au cerut demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu, după ce facturile românilor au explodat. Liderul...240

18 ian 00:13PoliticăEugen Tomac iese la atac: PMP NU se pregătește de fuziunea cu PNL

255

Interviuri
5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, s-a aflat în studioul REPLICA, marți, 4 ianuarie a.c., pentru a discuta...3403

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat în studioul Replica, luni, 20 decembrie, pentru discuta...5044

21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video

4017

14 dec 00:25InterviuriSTELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)

Stelian Ion, fostul ministru constănțean al Justiției, a acordat un interviu cotidianului Replica, în care a vorbit...3412

11 dec 00:30InterviuriCHIȚAC: Nu pot să îmi imaginez PUZ-ul Peninsulei fără PORTUL TOMIS! VIDEO

Primarul Constanței, Vergil CHIȚAC, a ținut vineri, 10 decembrie, audiențe direct din studioul Replica. Edilul a...8388

10 dec 00:32InterviuriÎNGRIJIREA persoanelor VÂRSTNICE la DOMICILIU prinde contur! Video

4469

Monden
18 ian 00:00MondenDenzel Washington pregăteşte al treilea film 'Equalizer'

Denzel Washington, care este apreciat pentru interpretarea sa din „The Tragedy of Macbeth” de Joel Coen, se...82

18 ian 00:00MondenFilmul adresat copiilor și adolescenților, Harry Potter, o să fie realizat cu actori transsexuali

Producătorii de film intenționează să realizeze o serie Harry Potter cu actori transsexuali. Versiunea ar urma să...77

18 ian 00:00MondenSnoop Dogg şi top modelul Heidi Klum au lansat un single în colaborare

69

18 ian 00:00MondenProcesul intentat de „bebelușul Nevermind”: Spencer Elden a depus o nouă plângere împotriva Nirvana

Spencer Elden, cel care, bebeluș fiind, a apărut dezbrăcat pe coperta albumului „Nevermind” a depus o nouă...68

18 ian 13:10MondenPrinţul Harry vrea să beneficieze din nou de protecţia poliţiei atunci când se află în Marea Britanie

Prinţul Harry a lansat o acţiune în justiţie pentru a putea beneficia de protecţie din partea poliţiei, pe care ar...72

18 ian 00:00MondenNoul film "Scream" detronează "Spider-Man" de pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

74

Mapamond
18 ian 12:55MapamondO nouă erupţie a unui vulcan subacvatic în Tonga

O altă "erupţie mare" a fost detectată la vulcanul subacvatic din Tonga care a intrat în erupţie în urmă cu trei...209

18 ian 12:55MapamondCovid-19: Mii de oameni au protestat în Ţările de Jos împotriva politicilor guvernului de combatere a pandemiei

Mii de persoane au protestat duminică în Olanda împotriva politicilor sanitare ale guvernului pentru limitarea...226

17 ian 00:00MapamondRusia: Washingtonul se va pronunţa la începutul săptămânii privind 'viitoarele etape'

228

18 ian 12:55MapamondBenjamin Netanyahu negociază un acord de recunoaştere a vinovăţiei în procesul său de corupţie

Fostul premier israelian Benjamin Netanyahu negociază un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru a pune capăt...290

18 ian 12:56MapamondCOVID-19: În Austria nevaccinarea va reprezenta un delict sancţionat cu o amendă de până la 3.600 de euro

Cancelarul Karl Nehammer a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că Austria va deveni la începutul...375

18 ian 12:56MapamondCriza energetică din Liban, soluționată cu ajutorul SUA

226

Sănătate
18 ian 00:00SănătateGheorghiță: „Toată strategia de vaccinare, la nivel mondial, se va schimba“

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, spune că deocamdată este prematur...69

18 ian 12:27SănătateUn nou studiu arată că scleroza multiplă este provocată de un virus

Scleroza multiplă este foarte probabil cauzată de virusul Epstein-Barr, potrivit unui nou studiu al cercetătorilor...76

18 ian 00:00SănătateSunt degerăturile simptome cauzate de COVID? Răspunsul Adrianei Pistol și al lui Valeriu Gheorghiță

74

18 ian 00:00SănătateCum este evaluată starea de sănătate post-COVID?

Cei mai mulți pacienți diagnosticați cu COVID-19 se recuperează complet în câteva săptămâni, în absența...68

18 ian 00:00SănătateAditivul alimentar E171 va fi interzis începând din această vară. Pentru ce este folosit

Comisia Europeană a adoptat, vineri, o interdicţie de utilizare a dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar,...68

18 ian 00:00SănătateDoar 4 copii la un milion riscă să facă miocardită după vaccin, față de 1 la 1.600 dacă face COVID

Datele de eficacitate și siguranță, principala preocupare și temere a părinților în cazul vaccinării anti-COVID...67

18 ian 00:00SănătateRapelul cu Vaccinul Johnson &Johson protejează 85% împotriva spitalizării

Doza de rapel a vaccinului Johnson & Johnson are o eficacitate de 85% în prevenirea spitalizării, în timpul valului...60

18 ian 00:00SănătateGheorghiță: 'Au fost foarte multe discuţii să lăsăm această variantă Omicron să se răspândească'

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, respinge ideea conform căreia s-ar putea...70

18 ian 00:00SănătateOctavian Jurma, PRESIUNE pentru închiderea școlilor: Dacă pandemia e un incendiu, copiii sunt surcele

63

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT