REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Deputatul Lupu a pierdut ocazia de a încasa un premiu de peste 1,2 miliarde

Deputatul Lupu a pierdut ocazia de a încasa un premiu de peste 1,2 miliarde

Replica API 12 februarie 2013 | 00:00 168

Instanţa zice că Oil Terminal n-are de dat

Instanţa zice că Oil Terminal n-are de dat

Deputatul PNL Mihai Lupu a pierdut procesul cu Oil Terminal prin care solicita suma plata unei sume de bani, reprezentând premiul pentru rezultatele obţinute ca director general în anul 2008. Decizia Judecătoriei Constanţa este irevocabilă. Mihai Lupu a acţionat compania în judecată pe 4 octombrie anul trecut, obiectul dosarului fiind Ordonanţă de plată. Deputatul a solicitat suma de 124.736 lei (peste 1 miliard lei vechi), reprezentând premiul aferent anului 2008 pentru îndeplinirea obiectivelor şi criteriilor de performanţă în calitate de director general, la acea vreme.

La termenul din data de 6 februarie instanţa a admis excepţia inadmisibilităţii cererii formulate şi a respins cererea formulată de Mihai Lupu, fost director general al companiei petroliere Oil Terminal. Politicianul spune că nu comentează decizia magistraţilor, dar, continuă el, este nedrept ceea ce se întâmplă şi... imoral din partea unor reprezentanţi ai Adunării Generale a Acţionarilor (AGA).

"Am avut un contract, cu nişte indicatori de performanţă. Eu i-am respectat şi trebuia să-mi primesc premiul"

"Am avut un contract, cu nişte indicatori de performanţă. Eu am respectat aceşti indicatori şi trebuia să-mi primesc premiul. Am aşteptat trei ani de zile, am spus să-şi revină compania, care a fost în ultima perioadă în dificultate, şi am făcut cerere să nu se prescrie. Era un drept al meu pe care compania trebuia să mi-l ofere. E o chestie de omenie, de bun simţ. Acest lucru nu s-a întâmplat din cauza Magdăi Niculescu, reprezentantul Ministerului Economiei, pe atunci, în AGA, care nu a vrut să voteze pentru acordarea acestui drept", a declarat Mihai Lupu. "Trebuia să cer anularea deciziei AGA în instanţă, imediat, dar nu am făcut-o, am spus că sunt oameni de omenie. Aştept să văd şi eu hotărârea, să aflu motivul pentru care n-am câştigat. Probabil pentru că cererea nu a fost timbrată", a mai spus Mihai Lupu. Actualul director general al Oil Terminal, liberalul Sorin Viorel Ciutureanu, spune că el va respecta deciziile din cadrul companiei şi că va susţine interesele companiei în instanţă, indiferent despre cine este vorba.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614