REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Deputatul Marian-Jean Marinescu, prezent la Constanţa

Deputatul Marian-Jean Marinescu, prezent la Constanţa

Replica API 15 mai 2019 | 14:28 275

Deputatul europarlamentar, Marian-Jean Marinescu a fost prezent, miercuri, 15 mai a.c., la Constanţa pentru a susţine o conferinţă de presă în incinta sediului Partidului Naţional Liberal, alături de preşedintele PNL, Bogdan Huţucă. Deputatul Marinescu a vorbit despre importanţa alegerilor din 26 mai, pentru Parlamentul European, dar şi despre cum funcţionează Parlamentul Eupean şi ce poate face un deputat în cadrul P.E.

"Alegeri pentru P.E., sunt cele mai importante dintre cele prin care a trecut România până acum, din două motive: unul intern, altul extern. Cel intern se referă la discursul antieuropean pe care îl au cei de la putere acum, complet, nici nu ştiu de ce fac acest lucru, cred că nici ei. Trebuie neaparat să arătăm Europei că românii vor să rămână în Europa pentru că această structură în U.E. a adus pacea de multă vreme, asigură echilibru, securitate, perspectivă de dezvoltare pentru viitor. O ieşire din Uniune, şi scuzaţi-mi exprersia: "Ne mănâncă Putin înainte de micul dejun".

Motivul extern este că Europa în acest moment trece printr-o perioadă mai puţin fastă pentru că a crescut foarte mult populismul, naţionalismul, s-au trezit unii că nu mai vor în Europa şi şi-au schimbat discursul, cred că cei de aici, din PSD+ ALDE sunt singurii care spun că nu le place Europa, pe când alţii şi-au schimbat discursul. Este important să mergem la vot şi să arătăm că ne dorim o Europă mai puternică decât este acum.

Revenind la ceea ce se întâmplă la noi, să nu uităm un singur lucru, PSD este la putere din 2012, de foarte multă vreme, uitându-ne la situaţia care este acum, îmi dau seama cât înseamnă Uniunea Europeană.

Vorbim de infrastructură, România are nevoie de autostrăzi şi căi ferate, banii europeni, pe fondurile de structurare şi investiţii vin pe sărăcia dintr-o ţară, suma fondurile vin pe urma PIB-urilor, regiunea Oltenia este a şaptea ca sărăcie, Moldova a cincea din Europa şi din păcate banii nu se întorc în aceste două regiuni. Aceste două regiuni pot aduce investitori, însă fără infrastructura aceştia nu vin. Au fost foarte mulţi bani europeni pentru infrastructură dar nu s-au utilizat. Ce se lucrează acum, se lucreză pe proiecte începute pe exerciţiul financiar trecut, această guvernare de şapte ani nu a început un proiect nou, unul singur măcar. Pe calea ferată care facilitează concetarea cu Europa, aproape un miliard de euro în proiecte, nu s-a început nici unul. Din acest motiv riscăm să pierdem peste 700 milioane de euro. Şi pot da exemple: autostrada Bucureşti- Sibiu, este prea complicată, se pare, pentru actuala guvernare.

Implicare guvernului în legile justiţiei sau ordonanţa din decembrie au adus doar probleme României. Exploatarea de gaze din Marea Neagră este pe pauză pentru că nu au niciun fel de credictibilitate, pentru că nu ştiu ce se va întâmpla în viitor.

Un prim motiv pentru care actuala guvernare nu doreşte să utilizeze banii europeni este incompetenţa, al doilea motiv este că banii europeni sunt controlaţi, proiectele care sunt finanţate cu bani europeni, sunt foarte serioase ţi cred că al treilea motiv este faptul că intenţionat se lasă oamenii în sărăcie în unele regiuni ale ţării. Acestea sunt motivele după părerea mea, trebuie să recunoaştem că nu am mai avut aşa perechi de incompetenţi în trei guverne în România în ultimii 30 de ani.", susţine deputatul Marian-Jean Marinescu.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102