REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Deputatul Mihai Lupu, despre cum a decurs campania pentru europarlamentare: A fost atipică!

Deputatul Mihai Lupu, despre cum a decurs campania pentru europarlamentare: A fost atipică!

Replica API 23 mai 2014 | 00:00 187

Liberalii constănţeni şi-au încheiat vineri seară campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Aflaţi în mijlocul votanţilor din Năvodari, liderii PNL s-au arătat încrezători în munca lor. Deputalul şi vicepreşedintele Filialei PNL Constanţa Mihai Lupu a catalogat campania pentru europarlamentare drept una atipică. Tot el a ţinut să precizeze că prin întâlnirile avute în teritoriu, liberalii au reuşit să-i facă pe oameni să înţeleagă exact cine i-a reprezentat şi cine îi va reprezenta mai departe în Parlamentul European.

Reporter: Cum a decurs campania electorală pentru alegerile europarlamentare?

Mihai Lupu: A fost o campanie, să-i spunem noi, atipică din două motive. 1. Nu a existat o dezbatere între contracandidaţi în aşa fel încât electoratul să perceapă o competiţie şi să perceapă exact calitatea candidaţilor. Din punctul acesta de vedere a fost un minus în această campanie. 2. În afară de candidaţii Partidului Naţional Liberal, care aşa cum v-am spus, au mers în fiecare localitate să se prezinte personal, ideile Partidului Naţional Liberal şi programul cu care merg în Parlamentul Europei, celelalte partide nu au avut această atitudine şi din păcate electoratul nu a avut şansa să cunoască şi să aleagă între programe şi proiectele candidaţilor partidelor.

Rep: Pe ce scor mizează Partidul Naţional Liberal la alegerile de duminică, 25 mai?

Mihai Lupu: Noi ştim că la Constanţa, atât cât ne-am mobilizat, vom avea peste 25%, iar cu certitudine vom trece pragul de 20% pe care ni l-am propus la nivel naţional.

Rep: PNL merge pe mâna doamnei Ramona Mănescu...

M.L.: Nu numai pe mâna Ramonei Mănescu. Pe locurile eligibile sunt candidaţi cu experienţă şi personalităţi puternice. La nivel de Constanţa "Da!", pentru că este singurul parlamentar născut, crescut şi aparţine Organizaţiei PNL Constanţa. Este pe un loc eligibil şi va reprezenta această regiune.

Rep: Domnule deputat, vă rog să transmiteţi un mesaj alegătorilor de pretutindeni.

M.L.: Mai întâi de toate vreau să le spun că este un moment foarte important. Participarea lor la vot este atât de importantă pentru România cât nu ne închipuim. România are nevoie să fie reprezentată. O legitimitate prin participarea oamenilor la vot este foarte importantă. În al doilea rând, electoratul PNL trebuie să meargă la vot aşa cum am spus, mai ales cel constănţean, pentru că are două motive: este un partid naţional liberal care îşi respectă cuvântul dat şi îşi respectă alegătorii. Al doilea element este subiectiv, dar nu numai subiectiv, să voteze un constănţean care merită să-i reprezinte din nou la Bruxelles.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614