REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Deputatul Mihai Lupu: PNL spune stop derapajelor PSD privind alegerile locale din 2016

Deputatul Mihai Lupu: PNL spune stop derapajelor PSD privind alegerile locale din 2016

Replica API 6 aprilie 2016 | 00:10 325

Interferențele PSD în procesul democratic al alegerilor locale par să nu aibă limită și să nu țină cont de principiile elementare ale funcționării democrației și ale statului de drept sau de misiunea esențială a administrației publice de a furniza servicii publice de calitate cetățenilor și de a-i reprezenta cu decență și demnitate, tarnsmite deputatul constănțean Mihai Lupu. „În opinia PNL, atitudinea PSD este inadmisibilă și nu trebuie tolerată tocmai pentru că PSD nu încetează să apeleze și să încerce să utilizeze în mod iresponsabil resursele României pentru a-și servi exclusiv interesele de partid și scopurile politice proprii. Cea mai recentă dovadă este lansarea temei pensiilor aleșilor locali în prag de alegeri, nimic altceva decât praf în ochii propriilor primari, cu scopul imediat de a-i fideliza în an electoral. Este lesne de înțeles că legea PSD este neconstituțională în forma actuală și va fi respinsă de Curtea Constituțională a României, fiind doar un demers populist al lui Liviu Dragnea, care nu face decât să își amăgească și să-și mintă primarii. PSD a făcut legea doar ca să cumpere bunăvoinţa unor primari, pentru următoarele două luni, până la locale – un tertip și un gest lipsit de fair-play și respect pentru democrație și cetățean în acest proces electoral“, este de părere Lupu.

„Din punctul de vedere al PNL, plata aleșilor locali, fie că este vorba de salariu sau de pensie, este un subiect important, care necesită atenție sporită, pentru că nu poți avea o administrație eficientă fără o salarizare și recompensare corespunzătoare. PNL susține că soluția corectă ține de regândirea serioasă a sistemului de salarizare în administraţie, dar și că este necesară o lege a salarizării în domeniul bugetar, care să fie o lege sustenabilă, echitabilă și adecvată, totodată fundamentată pe eficiență și performanță. Prin demersurile sale PNL spune stop derapajelor PSD privind alegerile locale din 2016! Liberalii condamnă vehement și avertizează asupra pericolelor și expunerii statului român după bunul plac al PSD, care nu face decât să-și urmărească interesul electoral chiar dacă aceasta înseamnă sacrificarea interesului public și a binelui cetățeanului“, a conchis parlamentarul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614