REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Deputatul Mircea Dobre, declaraţie de presă: Ne puneţi viețile în pericol, făcând afaceri pe spinarea noastră

Deputatul Mircea Dobre, declaraţie de presă: Ne puneţi viețile în pericol, făcând afaceri pe spinarea noastră

Replica API 27 martie 2020 | 23:14 2241

Afacerea COVID-19, cu cazările din Constanța, este deja o bombă cu ceas, spune deputatul Pro România, Mircea Dobre. Acesta a transmit o declaraţie de presă prin intermediul căreia adresează o serie de întrebări prefectului George Niculescu, în speranţa ca va obţine şi răspunsuri.

"Prefectul județului Constanța, George Sergiu Niculescu, nu mai comunică nimic presei, după ce tuturor prefecților li s-a interzis să mai dea date, săptămâna trecută, dar iată ce ar fi trebuit să comunice astăzi: Sunt persoane care au fugit din carantină, de la Hotelul Flora sau de la unul din cele folosite pentru cazarea celor repatriați? Sunt doar 12 persoane infectate cu virusul COVID-19 printre cei repatriați, care au fost cazați la Sanatoriul Balnear Techirghiol? Cine răspunde pentru victimele pe care le vor face fugarii de la unul dintre hotelurile folosite, dacă se va constata că au fost lăsați/scăpați liberi pe străzi și prin spațiile publice și sunt purtători ai virusului? Să nu îmi spuneți ca veți face anchetă dupa ce faptele sunt comise deoarece nu mai contează. Ce se va întâmpla peste două săptămâni cu locuitorii județului Constanța, dacă spitalele se vor umple cu sute de persoane aduse pe aeroportul Kogălniceanu și cazate în hotelurile de pe Litoral? Să nu uităm că Spitalul de Boli Infecțioase Constanța are doar 220 de paturi! Dacă se va umple acest spital și Spitalul Județean Constanța cu cei aduși pentru a fi cazați la hotelurile șmecherilor, constănțenii unde se vor mai duce?”, sunt câteva dintre întrebările adresate de Mircea Dobre prefectului.

Dobre: Cine va răspunde pentru sănătatea/viața constănțenilor, domnule prefect?

Şi nu sunt singurele. „ Cine va răspunde pentru sănătatea/viața constănțenilor, domnule prefect? Mă sună cetățenii din Constanța să mă întrebe ce e de făcut! Ce să le răspund, domnule prefect, constănțenilor care au fost mai întâi acuzați că nu sunt empatici și nu înțeleg situația semenilor repatriați, dar acum stau îngroziți să aștepte datele statistice despre contaminările din județ? Pe care oricum nu le mai comunicați, pentru că așa vrea Orban sau/si Vela de la MAI! Cum e posibil să se scape totul de sub control? Ați făcut, domnule prefect, niște calcule, niște scenarii posibile, atunci când ați adus sau veti aduce 1.500 de români pe Litoral? A făcut cineva aceste calcule și scenarii? Știți măcar că spitalele din Constanța nu au nici măcar echipamente de protecție pentru cadrele medicale? 12 dintre cei repatriați sunt diagnosticați după prima testare, dar ce vom face dacă în a 13-a și a 14-a zi se va constata că toți cei repatriați sunt contaminați? De ce nu ați dus repatriații la hotelurile MAI, care sunt păzite? De ce ați preferat să riscați viețile tuturor? Cine își ASUMĂ consecințele scăpării acestei situații de sub control și cu ce drept? De ce nu mai vrea Guvernul să fie comunicate date? Sau nu mai comunicați pentru că nici voi nu știți? Și dacă știți, dar nu vreți să mai comunicați, de ce considerați că noi nu ar trebui să știm? Cu ce sunteți voi, Guvernul PNL/Guvernul ”MEU”, mai presus față de ceilalți? Ce vă face pe voi să credeți că ne puteți pune viețile în pericol, făcând afaceri pe spinarea noastră și cu prețul vieții unora dintre noi?”.

Mircea Dobre se arată indignat de faptul că litoralul coninuă să se umple de carantinaţi repatriaţi din Italia. „Și teroarea nu se oprește aici! Aflăm că vor mai ateriza două aeronave cu aproape 400 de repatriați din Italia, care vor fi cazați tot la Techirghiol. Vin din zone „roșii”. Înghesuiți în aceleași avioane. E deja puțin probabil să nu fie toți contaminați. Doar cei veniți astăzi ar putea ocupa Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Județean! Iar medicii din județul Constanța nici măcar nu au fost testați. Ați făcut presiuni pentru a se testa personalul medical din județ, în cel mai scurt timp, domnule prefect? Vom ajunge, în două săptămâni mai rău decât Suceava? La final vă solicit să prezentați, din partea Guvernului României, un model de contract de preluare a hotelurilor, cu clauze specifice ale activității de turism și cele impuse de Direcția de Sănătate Publică, care să poată fi semnat de angajator/proprietar. În calitate de deputat de Constanța, aștept răspuns de la prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu!”, a încheiat Mircea Dobre.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Combinatia cu diaspora adusa la Constanta este a mea si a prefectului. Ca tot noi machidonii trebuie sa incasam. Ciocu mic fraierilor, ca e pnl la guvernare.
0
0
Ba papagalule, mars in mortii tai
1
0
Astia-s pusi numai pe capatuiala!Ciocoii vechi si noi,asta latra ca vroia si el o ,,halca"!Lasa,ca avem ,,turisti" la Flora,hotelul prietenilor vostri,ai tai si ai lui Ponta.Nu erati bot in bot,in PSD?Oamenii mor iar pe guvernanti ii doare de prelungirea valabilitatii voucherelor de vacanta pana in 2021!Doar Covid-ul sa ne scape de spagarii si incompetentii care conduc in tara asta unde Justitia este o gluma!
1
0
Credeam ca faci scandal ca sa le dai si la astia cornul si laptele, pastele ma-tii de borfas.
2
1
Esti un parvenit, un jeg care daca tac'tu nu cotiza din greu lui Mazare, nu pupai tu parlament in veci. Fraiere, stii bine ca esti...0 barat, dar nesimtirea de care dai dovada este de neinchipuit.Secatura, tu ai insistat ca pupincuristul tau Babu Mitica sa fie vice primar al orasului. Mai mare rusine pt Constanta, nici' ca se putea, iar acum te " dai " patriot local. Tupeistule, mars cu sluga Babu la gunoi, acolo unde va este locul. Si ia-ti si masoneii si dispareti jegurilor din viata noastra. Profitorii ordinari ca tine, Dobre si slugile pupincuriste ca Babu au o singura destinatie: gunoiul.
2
0
Erau si cativa copii operati pe cord in avionul cu cei 12 infecti. Daca moare vreunul raspunde penal niculescu, orban? Ca nu i-a testat pe cei repatriati la imbarcare? Pt ca favorizeaza epidemia? D c nu i-au adus cu avion medical pe copii? Ce vina au? D c nu i-au dus direct bucuresti? Avem aici cardiologie copii? S-a facut economie pe spatele copiilor chinuiti de soarta? Jos niculescu! Inchis in sanatoriul techirghiol!
1
0
Nu uitati acum se fura cel mai mult , cei care conduc tara fura cu tirul bani pt ca nimeni nu ii poate controla in momentul asta , au liber la furat, cum ziceam treziti-va acum , ca mai tarziu e prea tarziu , coronavirus e o raceala ca oricare alta urmati statisticie, acum se da cel mai mare tun la nivel global.
4
0
Faceti spume la gura cumva ca nu au fost cazati la voi ? Umbla vorba prin oras ca defapt si tu si tutuianu ati fost deranjati ca nu ati intrat si voi in hora asta,voi si sau cercurile voastre.pe voi va deranjeaza ca nu mancati si voi o paine la umbra acestei pandemii. Tu va n gura.ati fost invatati pe manevre si pe combinatii.acum nu se mai poate si opa hai sa ne kkm pe noi. Sobolanilor.ati iesit acum din canal si va kkti pe voi. Mizerie umana care esti
8
2
Prefect demis
7
0
Situatia pare sa se agraveze, Niculescu trebuie demis!
13
1
Au omoarat turismul ! de ce nu duc ma la Vaslui sau mama naibii
14
1
SICTIR. Esti doar o coarda ordinara.
6
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614