REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Deputatul ‘paraşutat’ pe lista de la Constanţa, Iancu a înviat: ‘E gata raportul privind activitatea ANRE; vor fi subiecte pentru Curtea de Conturi şi parchete’

Deputatul ‘paraşutat’ pe lista de la Constanţa, Iancu a înviat: ‘E gata raportul privind activitatea ANRE; vor fi subiecte pentru Curtea de Conturi şi parchete’

Replica API 15 februarie 2018 | 00:00 242

Concluziile şi propunerile Comisiei parlamentare de anchetă privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) vor fi prezentate în curând.

Mai exact, săptămâna viitoare, după cum a anunţat preşedintele acestei comisii, deputatul PSD Iulian Iancu (ales pe listele de la Constanţa, la cererea liderilor de la Bucureşti).

"Am ajuns să finalizăm un material de 7.000 de pagini. Avem în jur de 70 de pagini de concluzii şi propuneri. Aşa cum am spus de la început, nu ne-am concentrat asupra persoanelor. Nu acesta a fost obiectivul nostru, însă am desprins lucruri extrem de importante, unele grave, şi, de asemenea, propuneri care credem noi că ar putea să creeze efecte pozitive în întreg sectorul energetic. (...) Începând de săptămâna viitoare o să vă facem, printr-o prezentare publică, sinteza concluziilor şi propunerilor", a afirmat miercuri Iulian Iancu, potrivit agenţiei Agerpres, citată de b1.ro.

Oficialul a mai arătat că măsurile propuse de Comisia privind activitatea ANRE vor viza mai multe instituţii, astfel încât vor exista "subiecte" care vor trebui analizate atât de Curtea de Conturi, cât şi de parchete.

"Noi nu luăm măsuri drastice, măsurile drastice vor trebui luate de instituţiile pe care noi le desemnăm că va trebui să aibă un efect asupra lor imediat după ce plenul se va pronunţa asupra raportului, adică vor fi vizate în primul rând Autoritatea de Reglementare, dar vor fi subiecte atât pentru Curtea de Conturi, pentru parchete, pentru operatori prin legislaţie secundară etc. Săptămâna viitoare vă vom da toate detaliile punctual. (...) Vom trimite la parchete numai dacă este cazul. (...) Noi nu venim cu măsuri drastice, noi facem propunerile şi solicităm instituţiilor direct vizate să ducă la bun sfârşit propunerile şi concluziile noastre", a spus deputatul PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca au furat cei de la anre , la puscarie cu ei.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108