REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Deputatul PRO România, Mircea Dobre: 'Nu se poate intra cu bocancii în spiritualitatea românilor!'

Deputatul PRO România, Mircea Dobre: 'Nu se poate intra cu bocancii în spiritualitatea românilor!'

Replica API 1 decembrie 2020 | 17:33 2595

Fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, candidat PRO România pentru încă un mandat de deputat, propune o mai bună gestionare a situației evenimentelor religioase, pentru a nu se mai ajunge la situații precum cele de la pelerinajul de Sfântul Andrei.

"Nu este normal să se intre cu mascații în biserici și cu bocancii în spiritualitatea românilor. Foarte mulți constănțeni care au asistat la scenele din aceste zile, la pelerinajul de Sfântul Andrei, au perceput situația ca pe un război al autorităților și al guvernului împotriva lor. Pe de altă parte, cei nereligioși îi percep ca pe un pericol social, iar de aici se adâncește prăpastia între tabere, deși nu ar trebui să existe nici tabere în conflict, nici acest război. Dar pentru a restabili normalitatea, guvernul ar trebui măcar acum să aibă un plan pentru a gestiona situația. Oamenilor li se poate explica mult mai civilizat doar că trebuie să aibă grijă la păstrarea distanței și la câteva măsuri elementare, pentru a se putea păstra atât tradițiile strămoșești, cât și măsurile de protecție", explică Mircea Dobre.

Candidatul PRO România mai spune că spiritualitatea și religiozitatea românilor trebuie să fie respectate, iar un astfel de război împotriva tradițiilor, obiceiurilor și evenimentelor religioase le-a amintit multora de începutul regimului comunist, iar o astfel de interpretare a situației poate stârni revolta unei părți importante a populației.

"Sunt răni încă deschise, pentru cei care au trăit și în dictatura comunistă, iar spiritualitatea a fost cea care i-a ținut pe români uniți. La fel ca în cazul închiderii piețelor, mulți nu au înțeles de ce este corect și sigur să meargă grupuri mari la cumpărături, în hipermarket/supermarket, dar nu se puteau crea condiții de siguranță la un pelerinaj, cu trasee prestabilite, păstrarea distanței între oameni și dezinfectare. Este clar că vorbim despre dublă măsură si discriminare.

În speranța că totuși, măcar într-o zi de sărbătoare, vom fi mai buni și răbdători, urez tuturor multă sănătate și pace în suflet.

Mulți Ani Binecuvântați celor care își sărbătoresc ziua numelui", mai spune Mircea Dobre.

cod mandatar financiar 11200008

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba marsh uratenia dracului , vomit in fiecare zi cand dau de reclama prostului asta . Kkatule valea cu pontacu tau cu tot. Scarbele dracu nu v.ajunge??
0
0
Istori este plina de exemple care privesc bagatul cu bocancii in tot ce tone de drepturile omului si sunt tari in care se intampla asta si acum. Romania inca nu are un popor unit,asadar daca-si pun in cap ,stabii pot face orice,ba inca printre romani vor fi si multi aplaudaci ai atrocitatilor ,chiar daca in final o vor pati si ei. Avem telefoane destepte,masini misto,insa moral si ca nivel de educatie inca nu suntem unde ar trebui pantru anii acestia. La noi orice bou poate fi dictator iar romanimea va continua sa scheaune ca si pana acum.Deocamdata nu avem democratie veritabila.
0
0
Baaaa DIAZEPAM... A zips mama sa I sugi poola
2
1
Mi se rupe ce zice ratatul asta
5
2
Asta si cu Ponta au vazut ca mai pun botu retardatii pupatori de oase la calendare si au iesit cu momeala.Ce fata constipata are se vede inteligenta printre urechi
9
1
Mai dute naibii, limbistule..... Ia uite ce foote grija pe tine....ce sensibil esti.... Hai sictir..
6
2
Este mai rau ca pe vremea comunismului lui Ceausescu.Este inadmisibil ce se intampla acum dupa 30 de ani de asa zisa democratie.Azi mor oameni nev inovati netratati.Se minte ca pe vremea lui ceasca,se falsifica documente,pentru numarul de bolnavi covid.Spun ca sunt sute de infectari pe zi in Constanta cu bolnavi covid 19.Unde i-au carantinat in Constanta? Cu miile bolnavi de covid? Apoi decedati mii? Unde i-au carantinat? Ca in spitale nu au locuri pentru mii sau sute asa cum au declarat ei. In sectii pe spitalul mare sunt cateva zeci de paturi.Care mii ale luiTtataru 17 paturi la Constanta?
3
5
Mai du-te ma dracului cu spiritualitatea si cu religia ta!
10
2
Si laptele, Ce cauta ponta la Constanta. a uitat cum a vandut finantele constantene la Galati. Ce treaba au avut Mazare si Constantinescu?? Si Ciurucurile de liberali, mari vanzatori. Sa deschida gura dupa realizarea echilibrului. Si-au aranjat persoanele celebre cu cateva miscari de stat de functii legale sau nu, au acoperit o persoana de la Tulcea pentru un post de sef birou , etc.....,,,,. Afara cu vanzatorii !!!
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102