REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Deputatul Remus Cernea vrea să închidă Delfinariul!

Deputatul Remus Cernea vrea să închidă Delfinariul!

Replica API 8 mai 2015 | 23:36 101

În apărarea semenilor săi mai puţin pletoşi

În apărarea semenilor săi mai puţin pletoşi

Deputatul ales în oraşul în care nu calcă niciodată, Remus Cernea, a pus gând rău Delfinariului. Vrea să-l închidă, odată cu adoptarea proiectului legislativ care interzice spectacolele de divertisment sau terapia cu delfini. „Le mulţumesc parlamentarilor de la toate partidele care au semnat legea şi le mulţumesc în mod deosebit celor patru deputaţi care m-au însoţit la lansarea de astăzi: Aurelia Cristea, Cristina Nichita, Doina Pană şi Mihai Sturzu. Îi felicit şi cei de la „Wildlife Ecology Photography Association” care au avut o minunată expoziţie de fotografie subacvatică organizată în aceste zile la Palatul Parlamentului. Expoziţia lor a reprezentat un cadru excelent pentru lansarea legii de protecţie a delfinilor”, susţine Cernea. Proiectul care va desemna delfinii drept „persoane non-umane”, pe care şi-au pus semnătura 65 de parlamentari, stipulează interzicerea spectacolelor de divertisment sau terapia cu delfini şi sancţiuni drastice.

„Delfinii nu pot face obiectul proprietăţii private a statului ori a unei persoane fizice sau juridice”, se arată la punctul 6 şi „Pe teritoriul României, delfinii nu pot fi utilizaţi în spectacole de divertisment sau în expoziţii”, se arată la punctul 7 al art. 2 din legea lui Cernea. Totodată, sancţiunile drastice sunt stipulate la art. 4, pct. (2): „Încălcarea prevederilor Art. 2 alin (3), (5), (6), (7) şi (8) şi Art. 3 alin. (2) reprezintă infracţiune şi se sancţionează cu amendă penală ori închisoare de la 6 luni la 3 ani”.

Delfinariul din Constanţa s-a înfiinţat la 1 iunie 1972, fiind la acea vreme primul muzeu de acest gen din România şi din sud-estul Europei. A găzduit de-a lungul timpului exemplare din toate cele trei specii de delfin din Marea Neagră (marsuinul, delfinul comun şi afalinul) şi este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Constanţa, atât în sezonul estival, cât şi în extra sezon. În prezent, vedetele Delfinariului constănţean sunt Peipei, Chen Cheng şi Ni-Ni (un mascul şi două femele), trei delfini aduşi în 2010, din China.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218