REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Deputatul Tararache s-a lipit de partidul lui Tăriceanu

Deputatul Tararache s-a lipit de partidul lui Tăriceanu

Replica API 26 iulie 2014 | 00:00 430

După ce s-a pozat pe la şedinţele PNL,

După ce s-a pozat pe la şedinţele PNL,

După două aventuri politice, una în calitate de deputat din partea PP-DD, ulterior independent, "alesul" constănţean, Mihai Tararache, pare că şi-a găsit "locul". Tararache susţine că s-a lăsat convins de idealurile liberale şi s-a alăturat valului de politicieni care figurează pe lista Grupului de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale, a fostului premier, Călin Popescu Tăriceanu. Mai mult, Tararache spune că a fost invitat personal de Tăriceanu să i se alăture. anterior, Tararache a putut fi zărit pe la întrunirile Partidului Naţional Liberal. "Începând de astăzi, 25 iulie a.c., noua conducere a interimară a Partidului Reformator Liberal, ce va funcţiona până la congresul din 2 august a.c., este formată din următorii: preşedinte - Graţiela Gavrilescu, membri ai biroului de conducere - Alexandri Nicolae, Anuţoiu Elena, Calotă Florică, Chiţoiu Daniel, Cupa Ion, Gerea Andrei, Guran Virgil, Ilieşiu Sorin, Marcu Nicu, Mateescu Marius Nicolae, Mihuţ Ovidiu, Palaşcă Viorel, Păun Gabriela, Stroe Radu, Stănişoară Mihai, Tararache Mihai, Taloş Mirel, Teju Sorin şi Uţiu Ioan", se arată într-o informare emisă de PLR. Partidul lui Tăriceanu a fost nevoit să apeleze la o schimbare de macaz, întrucât procedurile birocratice sunt mai greoaie pentru înfiinţarea legală a formaţiunii. Astfel, PFL se va înfiinţa prin preluarea Partidului Naţional al Mediului, denumire care va fi schimbată cu prilejul primului congres.

În altă ordine de idei, apropiaţii lui Tăriceanu se mai confruntă cu o problemă. Liderul PNM, afaceristul braşovean, Ionică Anuţoiu, a fost condamnat in septembrie 2007 de catre Tribunalul Brasov, la patru ani cu suspendare şi opt ani de supraveghere, pentru lovituri cauzatoare de moarte aplicate unei foste angajate. Pe atunci lider al formaţiunii braşovene a Partidului Ecologist Român, Anuţoiu a lovit-o pe Melania Bâtea, fostă angajată a sa, femeia murind în spital, după ce a dat cu capul de o bordură, din cauza loviturii primită de la Anuţoiu. Cu toate acestea, idealul liberalismului e-n floare la PLR, iar Tararache se bucură de accesul în primul val al liderilor formaţiunii. "Este o propunere pe care mi-a făcut-o fostul prim-ministru, pe care, în principiu, nu am respins-o. A fost o propunere personală (din partea lui Tăriceanu - n.r.). Eu am activitate de un an şi jumătate, vă daţi seama că în atâta timp ne-am tot întâlnit în Parlament. Mi-a explicat dânsul motivele pentru care face acest partid, e nevoie ca cineva să îi reprezinte pe cei care au gândire liberală. Nu pot să refuz un om care a condus o guvernare bună şi nu numai din punctul meu de vedere. E un proiect care se realizează, nou. (...) Cred că proiectul poate fi o soluţie pentru România, mai departe, cetăţenii trebuie să se pronunţe. Din ce văd, în ultimii doi ani, domnul Tăriceanu, la capitolul încredere, e între primii cinci şi nu l-am văzut niciodată scos de acolo. Isărescu, Oprescu, Ponta, Tăriceanu şi Iohannis sau Răzvan Ungureanu sau, câteodată, alţii. (...) Sunt oameni (în proiect - n.r.), care sunt din 1990 în PNL. PNL are o problemă că e Tăriceanu în altă parte. Nu poţi să dai afară sau să nu ţii lângă tine pe cineva care a fost prim-ministru, cu o guvernare cu care toţi liberalii se mândresc".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614