REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DERANJ MARE ÎN ALDE! Vicepreşedintele Irimie vorbeşte despre o "preluare ostilă a puterii în partid"

DERANJ MARE ÎN ALDE! Vicepreşedintele Irimie vorbeşte despre o "preluare ostilă a puterii în partid"

Replica API 14 martie 2017 | 00:09 621

Mircea Vicenţiu Irimie, vicepreşedinte ALDE: În ALDE se încearcă o preluare ostilă de putere. Vrem congres statutar, cu alegeri de jos în sus.

Vicepreşedintele ALDE, Mircea Vicenţiu Irimie reacţionează în conflictul existent în interiorul ALDE cu privire la organziarea congresului pentru alegerea unei noi echipe de conducere. Acesta susţine că zvonurile potrivit cărora anumiţi lideri naţionali şi locali îşi doresc să plece din ALDE sunt intoxicări făcute cu scopul de a genera tensiuni, se arată într-un comunicat remis redacţiei. Irimie mai spune că el şi colegii lui vor susţine guvernul pentru că acesta reprezintă voinţa alegătorilor, exprimată la alegerile din decembrie.

‘‘Zvonurile privind trădările trebuie să înceteze iar cei care le răspândesc ar face bine să se oprească. Susţinem guvernul, orice s-ar întâmpla şi nu ştiu ca vreun coleg din ţară să plece din partid. ALDE a fost construit pe structura Partidului Conservator, cu membri şi organizaţii în fiecare judeţ din ţară. Cei care promovează astăzi alte ipoteze să nu uite acest lucru’’, a declarant Irimie.

Irimie, în present secretar de stat la Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social spune că în ALDE este necesară organizarea congresului pentru alegerea unei echipe de conducere şi a unui preşedinte unic, însă cu respectarea statutului. Vicepreşedintele ALDE, care este şi membru în comisia de fuziune a partidului, spune că delegaţiile permanente întrunite în anumite judeţe nu sunt constituite în mod legal şi nu respectă statutul partidului care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017 şi prin urmare deciziile lor sunt lovite de nulitate.

‘‘Cu toţii ne dorim congres, dar vrem ca lucrurile să fie făcute statutar, cu alegeri de jos în sus. Ce s-a întâmplat până acum, cu delegaţii permanente întrunite în afara cadrului statutar în mai multe judeţe este regretabil. Se vede o forţare a acestui congres, o încercare de scindare şi o provocare la adresa multor colegi din ALDE. Se doreşte promovarea unui mod greşit de a face politică ce nu are nimic în comun cu valorile liberale. Delegaţiile permanente nu sunt constituite în mod legal, din punct de vedere al statutului partidului. Deci şi deciziile lor, pe lângă că au fost contestate de anumiți colegi pe formă şi pe fond, ele în mod normal sunt lovite de nulitate’’, a adăugat Mircea Irimie.

Irimie mai acuză tabăra din ALDE care vorbeşte de organizarea rapidă a unui congres de “încercare de preluare ostilă a puterii şi de generare a unei situaţii de blocaj”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jos Ciuma Rosie. Jos MAFIA.
1
1
Tucan asta este un golan. Ce rezultate a avut el de cand face politica? Vrea sa fie si el bagat in seama. Si cum nu stie sa faca nimic face galagie.
3
1
ALDE-panarama de partid!! Toti hotii si mincinosiii din celelalte partide care au fost dati afara!! Ghioarle si scursurile societatiii!! Rusine!! Tara in care orice cretin isi face Partid!!!!
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102