REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Deranj mare la PNL: filialele, împărţite între Iohannis şi Antonescu. Cu cine ţine Constanţa

Deranj mare la PNL: filialele, împărţite între Iohannis şi Antonescu. Cu cine ţine Constanţa

Replica API 10 iunie 2014 | 00:00 114

Lupta pentru putere

Lupta pentru putere

Candidat la şefia partidului la următorul Congres, Klaus Iohannis a intrat deja în groapa cu lei: întors pe toate părţile de presa care încearcă să îi descoasă afacerile imobiliare sau orice înseamnă surse de venit. Pe de altă parte, Iohannis se mai confruntă cu o problemă. Nu toate filialele îi sunt fidele, unele dintre ele, mai mult sau mai puţin timid, nutresc sentimente de dor faţă de fostul preşedinte al partidului, Crin Antonescu.

Disidentul Călin Popescu Tăriceanu reproşează liderilor PNL că acceptă şefia unui personaj politic recent înscris în partid. Lui i se alătură alţi lideri PNL, în special din zona Ardealului (Maramureş şi Arad), care susţin că Iohannis "nu cunoaşte partidul şi dedesupturile lui". Aşadar, reconstrucţia PNL merge târâş-grăpiş, cu voci critice sau lideri sceptici, însă acest aspect nu îl deranjează pe preşedintele pe judeţ al formaţiunii, Gheorghe Dragomir, care vorbeşte de manifestarea democraţiei în PNL, cât şi de poziţia PNL Constanţa vis-a-vis de lupta Antonescu - Iohannis. "Cred că cineva încearcă să inducă în eroare. Apropo de Ardeal, că tot s-au întâlnit alaltăieri, astăzi (luni - n.r.), se întâlnesc cei din sud, Doamne fereşte, Crin Antonescu este respectat şi îndrăgit, ne este foarte apropiat şi va rămâne lângă noi pentru totdeauna. Dar, acum, în acest moment, Klaus Iohannis este preşedintele PNL. Nu are rost să ne pierdem vremea cu discuţii pe lângă subiect. Am discutat cu colegii, că ne cunoaştem foarte bine între noi... c-or fi câteva voci rătăcite, e firesc, e vorba de PNL, nu deranjează acest lucru", a declarat Dragomir, pentru "Replica". Întrucât viaţa lui Iohannis nu va fi una lungă în PNL, certitudine dată de faptul că, dacă ar câştiga prezidenţialele, ar merge la Cotroceni şi ar fi nevoit să renunţe la partid, ori va pierde şi va pleca de la şefie, partidul preferă să nu se gândească la detalii pe termen lung. "Nu se ştie niciodată. Deocamdată, îl propunem preşedinte (Klaus Iohannis - n.r.). Mai departe, vedem noi ce facem", a concluzionat Dragomir, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218