REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Deranjul din peninsula Constanței, unde se va turna un film american, îi irită pe ierarhii catolici

Deranjul din peninsula Constanței, unde se va turna un film american, îi irită pe ierarhii catolici

Replica API 17 septembrie 2015 | 00:00 456

Gunoaie, gunoaie, gunoaie...

Gunoaie, gunoaie, gunoaie...

O producție SF se va filma în port și în centrul istoric al municipiului Constanța. „What happened to Monday” va reuni actori celebri de peste Ocean, precum Glenn Close, Noomi Rapace şi Willem Dafoe, alături de actorul român Mircea Cazan jr., iar filmările au început de marți. Acțiunea principală se va desfășura pe strada Nicolae Titulescu, unde filmările sunt programate până pe 23 septembrie, iar de joi se vor trage cadre pe Stradela Vântului. Vineri, echipa de la Castel Film se va muta pe străzile Grigore Tocilescu și Cristea Georgescu, unde traficul va fi oprit. Pe 21 septembrie, filmările se mută pe strada Traian. Pe durata activităților, traficul pe aceste străzi va fi blocat.

Situația nu îl mulțumește pe monseniorul basilicii „Sfântul Anton de Padova”, Ieronim Iacob, care susține că strada Nicolae Titulescu a fost pavoazată cu cele mai ciudate gunoaie și pentru care „nici că se putea alege un loc mai bun pentru un astfel de scenariu”!

„Dacă am înțeles eu bine, ar fi vorba de o producție americană. Concret, de circa o săptămână strada a fost pavoazată cu cele mai ciudate gunoaie (unele neaoșe, altele cu firmă italienească!)… și corturi tip „groapa de gunoi”... Toate acestea, sunt păzite cu strășnicie, zi și noapte, de mai multe firme de pază. Și polițiștii, care nu treceau prin zonă nici să-i pici cu ceară, au devenit ceva mai hărnicuți… După cât mă duce pe mine capul, acțiunea filmului ar trebui să contemple o societate în disoluție, o criză de amploare… Nici că se putea alege un loc mai bun pentru un astfel de scenariu: de 25 de ani, edilii Constanței, prin crasa lor nepăsare, au transformat Peninsula (marea majoritate a clădirilor!) într-un peisaj vrednic de astfel de filme. Pe strada cu pricina exista și un copac, un dud – falnic și sănătos, situat la colțul căminului Seminarului Ortodox. Pentru că strica scenariul apocaliptic, probabil, dudul a căzut zilele trecute sub drujba harnică a unor lucrători ai primăriei. Sunt curios să văd de-or avea bunul simț să planteze ceva în locul respectiv, după terminarea evenimentului care va imortaliza, pentru istorie, situația dezastruoasă a clădirilor din Peninsulă”, susține monseniorul Ieronim Iacob.

Filmul american „What Happened to Monday“ va fi un thriller SF care prezintă drama unei familii din viitor, cu șapte fete gemene, care trebuie să se supună politicii guvernului ce impune ca o familie să aibă un singur copil. Pentru a le salva pe toate, părinţii decid ca gemenele să trăiască sub aceeaşi identitate. Noomi Rapace joacă rolurile a şapte surori identice care trăiesc într-un stat unde este adoptată politica „chineză” a familiei cu un singur copil.

La fimările de la Constanța vor participa, în total, 150 de persoane.

Biserica Romano Catolică „Sfântul Anton de Padova” din Constanta a fost zidită între anii 1935 - 1937, pe locul fostei capele, ridicată în anul 1885.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218