REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dermatita seboreică: simptome, cauze, metode de tratament

Dermatita seboreică: simptome, cauze, metode de tratament

Replica API 9 august 2022 | 00:00 1674

Milioane de oameni din întreaga lume suferă de dermatită seboreică, care are un tratament permanent și poate reveni în continuare în funcție de condițiile fizice și de mediu.

Dermatita seboreică provoacă pete, piele roșie și multă mâncărime, făcând chiar și o zonă grasă din jurul pielii, uscată și solzoasă. Cel mai bun mod de a sta departe de această afecțiune este să curățați în continuare pielea cu o bucată de săpun și șampon blând pentru a reduce uleiul și acumularea de piele moartă.

Simptomele dermatitei seboreice

Cunoscută și sub numele de mătreață în limbajul obișnuit, afecțiunea îi afectează și pe bebeluși, provocând pete cu cruste solzoase pe scalp.

Iată câteva simptome ale dermatitei seboreice care pot chiar să se aprindă din cauza stresului și a vremii prea reci sau prea calde:

1. Prezența fulgilor albi de piele, atât mari cât și mici pe scalp, păr, sprâncene și barbă

2. Piele grasă cu cruste pe scalp

3. Pielea roșie

4. Mâncărime severă

5. Mici denivelări

Ce cauzează dermatita seboreică

Chiar dacă cauza exactă a afecțiunii nu este cunoscută, medicii atribuie apariția severă a mătreții și a mâncărimii constante unei ciuperci numită Malassezia găsită în piele și care este afectată de secreția excesivă de ulei.

De asemenea, se crede că un sistem imunitar slab declanșează mătreața.

Din fericire, nu este o afecțiune contagioasă, dar există o serie de factori de risc în ceea ce privește dermatita seboreică, factori care pot declanșa sau pot întreține această afecțiune. Printre aceștia se numără:

Stresul și oboseala

Infecție fungică

Alimentație deficitară în minerale și vitamine

Sistem imunitar scăzut

Modificări hormonale,

Diferențe de temperatură (umezeală, transpirație sau vreme răcoroasă, frig),

Utilizarea de loțiuni care conțin alcool și conduc la uscarea pielii

Cum să tratezi dermatita seboreică

Există multe șampoane, creme și loțiuni medicamentoase care ajută la tratarea dermatitei seboreice, împreună cu câteva remedii eficiente la domiciliu. Chiar dacă nu există un tratament permanent pentru aceasta, această afecțiune poate fi amânată cu utilizarea următoarelor:

1. Creme și unguente: Cremele și unguentele pe bază de rețetă ajută la controlul inflamației în zonele afectate. Deoarece majoritatea conțin steroizi care au efecte secundare, cel mai bine este să-i folosiți cu moderație.

2. Geluri antifungice: În funcție de simptome, medicul poate prescrie și cremă sau pudră antifungică.

3. Puține remedii naturale: Există multe modalități naturale de a ajuta la vindecarea scalpului, cum ar fi folosirea iaurtului, lămâie și măști cu miere pentru a menține infecția scalpului liberă și hidratat și hidratat, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218