REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Deschiderea anului universitar la Constanţa a reunit peste 1.000 de studenţi în Piaţa Ovidiu

Deschiderea anului universitar la Constanţa a reunit peste 1.000 de studenţi în Piaţa Ovidiu

Replica API 4 octombrie 2016 | 08:10 340

Universitatea Ovidius şi UMC, eveniment comun

Universitatea Ovidius şi UMC, eveniment comun

Premieră în oraşul de la malul mării! Universitatea „Ovidius” şi Universitatea Maritimă din Constanţa au organizat în comun ceremonia de deschidere a noului an universitar. Evenimentul a avut loc în Piaţa Ovidiu. La festivitate au participat primarul Decebal Făgădău, viceprimarul Costin Răsăuţeanu alături de viceprimarul Dumitru Babu, rectorul Universităţii Ovidius, Sorin Rugină alături de rectorul Universităţii Maritime, Cornel Panait şi prefectul judeţului, Adrian Nicolaescu. Prezenţi au fost şi Cătălin Grasa, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, dar şi IPS Teodosie, precum şi cadre didactice ale ambelor centre universitare.

Peste 1.000 de studenţi au participat la festivitate ce a debutat cu intonarea imnului României urmată de o slujbă religioasă oficiată de IPS Teodosie şi un sobor de preoţi. Imediat, Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, a luat cuvântul. „Deschiderea anului universitar ne-a prilejuit această întâlnire într-un loc cu încărcătură simbolistică vitală pentru oraşul nostru. Suntem în faţa fostei primării cea care astăzi depozitează ceea ce avem noi mai valoros şi lucruri cu care ne mândrim şi trebuie să le scoatem la suprafaţă.

Suntem într-un loc în care acum mai bine de două mii de ani îşi purta paşii exilatul Ovidius care şi-a găsit aici o casă şi care ne-a lăsat o moştenire. Suntem într-un loc în care inima oraşului nostru a început să bată. Şi am vrut să profităm de acest moment pentru a da un semnal, un semnal de construcţie, de unire. Dacă ne-am angaja cu toţii la un efort reconstruire a unei comunităţi frumoase aşa cum este oraşul Constanţa nu puteam să începem acest demers cu paşi mărunţi, dar cu paşi de încredere prin unirea universităţilor”, a spus Făgădău. De asemenea, edilul a ţinut să le transmită câteva cuvinte atât studenţilor, cât şi părinţilor.

„De asemenea, aş vrea să dau un mesaj de încredere părinţilor! Aţi făcut o alegere excelentă! Constanţa este un centru universitar serios care naşte competenţe, mai mult de atât, naşte oameni care vor fi ancoraţi în viaţa reală a oraşului, a ţării ş a lumii. Bobocilor vreau să le urez un mesaj de încredere şi totdată vreau să încerc să le pun o povară pe umerii lor. Cred că împreună trebuie să construim viitorul oraşului nostru”, a adăugat Făgădău. În cadrul festivităţii a luat cuvântul şi Cornel Panait, rectorul Universităţii Maritime, care a declarat că îşi doreşte ca această colaborare între UMC şi Universitatea Ovidius să crească.

În plus, acesta a avut şi o rugăminte la adresa lui Făgădău: „Îl rog pe domnul primar, astăzi, în numele comunităţilor universitare să încerce soluţionarea unei probleme pe care până acum oraşul nu a putut să o rezolve. Şi anume aceea construirii unei case universitare, unei case a studenţilor care să permită studenţilor să se întâlnească, să lucreze, să colaboreze”, a spus Panait. Totodată, şi Sorin Rugină, rectorul Universităţii „Ovidius”, deşi puţin dezamăgit, a ţinut să transmită un mesaj studenţilor instituţiei pe care o conduce.

„Universităţile noastre au o istorie asemănătoare. Deşi suntem instituţii puternice, nu suntem percepuţi ca atare nici de comunitatea noastră. Suntem mai cunoscuţi şi mai apreciaţi de universităţile din Europa. Mă adresez bobocilor, în primul rând, dânşii sunt cei care au ales, în ciuda tuturor influenţelor, să devină studenţii noştri şi îi asigur de devotamentul cadrelor noastre didactice, de dăruirea de a pune la dispoziţie cele mai importante cunoştinţe în aşa fel încât prin transferul acesta de cunoaştere ei să devină specialiştii comunităţii”, a afirmat rectorul Universităţii Ovidius.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218