REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Deschiderea Centrului „Jean Constantin” se „împiedică” de licitaţiile pentru mobilier

Deschiderea Centrului „Jean Constantin” se „împiedică” de licitaţiile pentru mobilier

Replica API 25 aprilie 2016 | 00:05 166

Inaugurarea se lasă aşteptată

Inaugurarea se lasă aşteptată

sursa foto victor maxim facebook

Veşti nu prea bune referitoare la Centrul Multifuncţional „Jean Constantin”! Deşi construcţia este finalizată, inaugarea acesteia tot întârzie. Cauza? Achiziţionarea mobilierului şi a echipamentelor necesare pun beţe-n roate. Deşi au fost organizate licitaţii, acestea au fost contestate, fapt ce a condus la reluarea lor, deci la o nouă amânare a datei de punere în funcţiune a centrului.

Amânare peste amânare! Cam aşa se prezintă situaţia în ceea ce priveşte Centrul Multifuncţional pentru Tineret „Jean Constantin”. Dacă până acum s-a tot reprogramat inaugurarea acestuia ba din cauza faptului că nu deţinea autorizaţie de incediu, ba din cauza faptului că racordările la energie electrică s-au tot reluat, iată că apărut un nou impediment: licitaţiile pentru mobilier şi echipamente.

„În acest moment, Consiliul Judeţean Constanţa a pierdut finanţarea europeană pentru echipamente din centru. Prin urmare, s-a cerut prin şedinţă de Consiliu Judeţean aprobarea cheltuirii unui buget din fondurile proprii pentru achiziţionarea acestor echipamente: videoproiector, scaune, sonorizare etc. Acum se desfăşoară licitaţia acestor echipamente”, a precizat Victor Maxim, fondator City Hub Constanţa. Fapt confirmat şi de către directorul centrului.

“Știu că pe data de 20 aprilie a.c. trebuia să se deschidă ofertele în ceea ce privește mobilierul pentru centru. Au fost contestații la prima procedură și atunci au fost reluate. Sperăm să nu se mai facă nici un fel de contestații pentru acestea încurcă foarte mult. Există riscul, dacă se tot împinge, să se piardă finanțările și pentru mobilier și pentru construcție.”, a precizat Dan Cojocaru. Din păcate, există risul să se depășească termenul impus în ceea ce privește punerea în funcțiune a centrului.

“Dacă se alege firma câștigătoare, cea care se va ocupa de mobilier și de aparatură, o să fie nevoie de încă cel puțin două luni de zile. Îmi doresc să nu se întâmple, pentru că noi în principiu ar trebui să îl deschidem până la data de 30 iunie a.c. Dacă ieri (n.r. 20 aprilie a.c.) s-au deschis ofertele, termenul legal este de 30 de zile în care se pot face din nou eventualele contestații, dacă vor exista.”, a adăugat Dan Cojocaru. Nu este exclus ca amânarea deschiderii centrului se poate face la nesfârșit. “Ei au spus că în luna iunie-iulie se va deschide. Eu cred că se va deschide cel mai probabil în toamnă. Dacă există contestații, se pot duce la nesfârșit”, a menționat Victor Maxim.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614