REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DESCINDERI! Efectuau săpături arheologice ILEGALE şi vindeau artefacte pe internet

DESCINDERI! Efectuau săpături arheologice ILEGALE şi vindeau artefacte pe internet

Replica API 12 decembrie 2018 | 01:41 508

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanța au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, unul pe raza județului Constanța și trei pe raza județului Tulcea, privind combaterea infracțiunilor contra patrimoniului cultural național, la data de 11 decembrie a.c..

Percheziţiile au avut loc în Năvodari şi în Slava Cercheză. Până acum au fost găsite mai multe monede antice şi un detector de metale. Este vorba despre trei bărbaţi, în vârstă de 35 de ani, respectiv 43 de ani. Doi au domiciliul în localitatea Slava Cercheză, județul Tulcea, iar unul are domiciliul în Năvodari dar și o locuință în Slava Cercheză.

Cercetările sunt efectuate în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța privind săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat și spălare a banilor. În cauză s-a reținut faptul că persoanele vizate desfășoară activități de braconaj arheologic prin detecții și săpături neautorizate, ulterior sustrăgând artefacte din patrimoniul cultural național.

Artefactele erau apoi supuse unui proces sistematic de valorificare a produsului infracțiunii pe piata de antichități, inclusiv prin rețeaua de internet.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Constanța și lucrători ai IPJ Tulcea.

sursa video: Poliţia Română!

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si de ce nu a sapat statu sa gaseasca? Apropo am gasit un leu pe strada si lam pastrat nu veniti sa ma legati?
2
0
Multa muie politiei romane si statului roman in anglia si in alte tari spre exemplu daca gasesti te recompenseaza statul aici te baga la puscarie hienele astea nu ai voie sa faci nimic de ei de aia au si bagat bani in institutiile astea de cacat care nu te lasa sa faci un ban cinstit voi sunteti chiori astia care comentati dar asa este bani se invesc in sisteme de militie dna diicot sri sie si asa mai departe si voi munciti ca slugile
7
0
La puscarie nu e de joaca
0
4
Mai bine sa stea nedescoperite? Statul ar face bine sa le cumpere la adevarata lor valoare
8
0
Extraordinar, de-asta este Romania asa de saraca, nu ca fura politicienii ca-n codru....
14
3
Din ce se vede au gasit tezaurul dacilor. Recuperati.l. Mama lor de hoti !!!! La puscarie cu ei.
8
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614