REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Descinderi în toată Ucraina, într-un uriaș dosar de corupție

Descinderi în toată Ucraina, într-un uriaș dosar de corupție

Ana Maria LIPAN 3 februarie 2023 | 00:00 876

Autoritățile ucrainene fac percheziții în toată țara în cadrul unei ample operațiuni anticorupție. Perchezițiile anticorupție s-au desfășurat în întreaga țară, a anunțat David Arakhamia, liderul majorității parlamentare din Ucraina. Arakhamia a scris pe Telegram că autoritățile au desfășurat „raiduri de primăvară în loc de o campanie de însămânțare".

Descinderi in toata Ucraina, intr-un urias dosar de coruptie

Alături de „o serie întreagă de acțiuni de investigație sub acoperire", Arakhamia a dezvăluit că au fost efectuate percheziții imobiliare la fostul ministru de interne Arsen Avakov, la omul de afaceri Ihor Kolomoisky și la politicianul Vadim Stolar, potrivit stiripesurse.ro.

El a precizat că „întreaga conducere a agenției vamale" a fost demisă, că au avut loc „percheziții la Serviciul Fiscal de Stat" și că autoritățile au transmis „notificări unor înalți funcționari ai Ministerului Apărării". „Țara se va schimba în timpul războiului. Dacă cineva nu este pregătit pentru schimbare, statul va veni și îl va ajuta să se schimbe", a spus politicianul ucrainean. Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că administrația sa se pregătește să introducă schimbări înainte de discuțiile dintre Ucraina și Uniunea Europeană, programate pentru vineri.

„Pregătim noi reforme în Ucraina. Reforme care vor schimba realitatea socială, juridică și politică în multe feluri, făcând-o mai umană, mai transparentă și mai eficientă", a declarat Zelenski într-un discurs video, fără a oferi detalii. Premierul ucrainean Denys Shmyhal a anunțat și el „summitul" Ucraina-UE, dar nu a spus cine va participa. Anterior, Shmyhal a declarat pentru Politico că Ucraina, care a primit statutul de țară candidată la UE în iunie anul trecut, are un „plan ambițios" pentru a adera la blocul comunitar în următorii doi ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa mwe cu kkt ucraina multa mwe cu kkt zelenski
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367