REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DESCINDERI la Constanța într-un dosar de contrabandă: foloseau numele și parola unui lucrător vamal!

DESCINDERI la Constanța într-un dosar de contrabandă: foloseau numele și parola unui lucrător vamal!

Replica API 21 septembrie 2019 | 00:28 1389

Polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, sub coordonarea procurorilor DIICOT Constanța, au efectuat 8 percheziții domiciliare și la sedii și puncte de lucru ale unor societăți comerciale de pe raza municipiului București și a județelor Constanța și Ilfov.

Din cercetări a reieșit că, în luna aprilie a anului 2019, mai multe persoane ar fi folosit, fără drept, numele de utilizator și parola alocate unui lucrător vamal pentru a accesa un sistem informatic privind tranzitul de mărfuri pe teritoriul Uniunii Europene. Ulterior, aceștia ar fi confirmat fictiv, în sistem electronic, o operațiune de tranzit vamal ce viza un transport de țigări (două containere), expediat într-un stat non-UE, cu destinația portul Constanța. Prin activitatea infracțională, respectiv stingerea fictivă a tranzitului vamal, țigările ar fi intrat pe teritoriul Uniunii Europene și ar fi fost comercializate ilicit, fără a fi plătite taxe vamale, accize și T.V.A. aferente. În urma perchezițiilor, au fost găsite și ridicate, pentru cercetări, 57 de harduri externe, 6 terminale mobile, 2 laptop-uri, 3 tablete, 5 carduri de memorie, 5 cartele telefonice, 9 stick-uri USB și 4 floppy disk-uri. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, accesul ilegal într-un sistem informatic și contrabandă. Acțiunea a beneficiat de sprijinul B.C.C.O. București și al S.C.C.O. Ilfov.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aoleeeeeu kmi , cum draqu toate drumurile cu tigari duc la tine ??
6
0
Ce credeti ca a fost barba-su lui filimon?Surpriza mare. SRI-st pe la Iasi.De ce sta toata ziua Pesterau la ea in birou?
6
1
Fagdau este disperat !
2
3
Mary- ea duce tot. Asa a zis. Ovidiu nu credea. A avut dreptate. Dna marinela iordache.. Mai sunteti in tara? Dna filimon nu are legatura. Dnul Petrof era sef.. El a acceptat implicarea lui ovidiu, leo ignat. Etc.
4
1
Esti gresit informat, Filimon a promis sa cumpere hotelul de la kmy. Asa ca tre sa munceasca mult sotia prin vama .
7
0
Astia sunt mafiotzii de la Eucor, care au minjit pe multi de la Vama, fac trafic cu tigari la greu !
5
0
vind gipsanii turci tigari inmangalua,str ion creanga,bl c5,ap 3,de 30 de ani! Se vinc din casa,fara nici o jena.Vind baietii si fetele un bax pe zi.Se aduc din bg,mai ale.Gaborii nu vad,dar vilele lor se vad...
5
1
Bravo! Am scapat de un infractor care era dator la Babinciuc si care luase bani de la el pt a face plati si promisiuni la Bucuresti. Mai aveti una de luat Filimon Adriana cate si ea isi face veacul tot la hotel Laguna barba-su este administrator la Babinciuc la hotel.
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614