REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Descinderi la firmele administrate de Şapera: ţeapa cu cereale depăşeşte 30 de miliarde

Descinderi la firmele administrate de Şapera: ţeapa cu cereale depăşeşte 30 de miliarde

Replica API 9 decembrie 2011 | 00:00 705

Afacerist din umbră al unor societăţi conduse de puştoaice

Afacerist din umbră al unor societăţi conduse de puştoaice

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa, însoţiţi de mascaţi, au descins la mai multe puncte de lucru ale unor societăţi comerciale, unde oamenii legii aveau indicii că se desfăşurau tranzacţii ilegale cu cereale. Astfel, încă de la primele ore ale dimineţii, poliţiştii au luat cu asalt câteva adrese, cum ar fi strada Decebal, nr. 70, Aleea Timonei nr. 10, apartament 101, strada Belşugului nr. 15, unde există sediile a două societăţi. Printre firmele vizate se numără şi Euroland Invest SRL, Rizof Logistic SRL şi Mariade Trade SRL, administrate de afaceristul Cristian Şapera, un tânăr de 26 de ani din Constanţa. Oamenii legii au verificat toate documentele societăţilor, în timp ce colegii lor din ţară făceau percheziţii similare la alte societăţi din judeţele Giurgiu, Teleorman şi Ilfov, pentru a depista întreaga încrengătură infracţională. Conform surselor noastre, acţiuni similare vor continua şi pe parcursul următoarelor zile, şi tot pe linia infracţiunilor economice.

Pe lângă societăţile menţionate mai-sus, unde Şapera figurează ca administrator, oamenii legii au mai verificat şi alte firme, SC La Sirena Marine Services SRL, SC Bladone 2001 Impex SRL şi SC Electrosilva SRL, unde afaceristul apare ca acţionar. Poliţiştii au stabilit că Şapera trăgea ţepe altor societăţi comerciale, provocând un prejudiciu total, atât în dauna bugetului consolidat al statului, cât şi al societăţilor private, de peste 3 milioane lei noi. În urma descinderilor, oamenii legii l-au reţinut pe afaceristul-ţepar, urmând a se stabili modul în care îl vor cerceta după expirarea ordonanţei de reţinere. Între firmele administrate de acesta, amintim că societatea Rizof Logistic nu este la primul contact cu oamenii legii, anul trecut fiind sancţionată de Garda Financiară, care a indisponibilizat la acea dată o importantă sumă de bani. Se pare că afaceristul Cristian Şapera nu lucra singur, sau cel puţin aşa reiese de la Registrul Comerţului. În acţionariatul unora dintre firmele cu care "lucra", apar diverse persoane, cum ar fi o tânără de 22 de ani, Diana Luminiţa Cuşmenco, acţionară la SC Rizof Logistic, Vasile Tasente, de 29 de ani, acţionar la SC Mariade Trade SRL, Bogdan Ardalău, un bărbat de 32 de ani care a avut ceva probleme cu achitarea creditelor bancare, acţionar la SC Bladone 2001 Impex, sau Camelia Mihaela Băltăţeanu, o tânără de 19 ani, acţionară cu 0,05 procente la SC Electrosilva SRL. Oamenii legii susţin că aceştia au cedat părţile sociale ale firmelor către Cristian Şapera, însă se ia în calcul varianta ca acesta să fi înfiinţat firmele pe numele lor, pentru a putea acţiona "din umbră".

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218