REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Descinderi la hotelurile lui Donchi şi Melcea: afaceriştii sunt suspectaţi de furt de curent

Descinderi la hotelurile lui Donchi şi Melcea: afaceriştii sunt suspectaţi de furt de curent

Replica API 14 martie 2012 | 00:00 596

DIICOT a acţionat simultan în 5 localităţi

DIICOT a acţionat simultan în 5 localităţi

Din câte se pare, la Constanţa a fost, ieri, ziua descinderilor. Înainte ca mascaţii să descindă la două agenţii ale Raiffeisen Bank, din Constanţa, într-un dosar de evaziune fiscală, alte acţiuni similare au avut loc la alte două locaţii din municipiu, deloc anonime, de data aceasta într-un alt dosar pentru furt de energie electrică. Astfel, procurorii DIICOT au acţionat simultan în mai multe judeţe, Constanţa, Timişoara, Blaj, Arad şi Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări care se ocupă cu furtul de energie electrică.

Anchetatorii, însoţiţi de reprezentanţii ENEL, au luat cu asalt hotelul de lux Royal, de 4 stele, situat pe bulevardul Mamaia, şi hotelul Megalos, aparţinând societăţii Melo Comp SRL. În această societate apar ca asociaţi Tabita şi Gabriel Melcea, cel din urmă fiind fiul fostului primar liberal al comunei constănţene Grădina, Ion Melcea. În privinţa Hotelului Royal, acesta este deţinut de afaceriştii Donchi Pufleni şi Ştefan Tudor. Menţionăm că patronii aceluiaşi hotel sunt şi finanţatorii echipei de fotbal Săgeata Năvodari, echipă pe care au "uitat" să o mai sponsorizeze de ceva vreme. "Este vorba despre un dosar penal instrumentat de procurorii DIICOT Timiş, în care sunt cercetate 40 de persoane din mai multe judeţe, iar 20 de acţiuni s-au desfăşurat simultan, fiind vizate societăţi comerciale şi persoane fizice, specializate în modificarea contoarelor electrice. Practic, aceştia tăiau sigiliile contoarelor, modificau conexiunile în interior în sensul că tensiunea nu mai trecea, practic, prin contor sau făceau în aşa fel încât să fie înregistrat un consum mai mic de energie electrică, apoi aceştia aplicau un sigiliu fals. Prejudiciul total cauzat se ridică la circa 3 miliarde lei vechi. La Constanţa s-a verificat hotelul Royal şi societatea Melo Comp SRL. De menţionat că acele contoare modificate s-au descoperit la persoane importante şi la anumite societăţi cu prestigiu", ne-au declarat reprezentanţii IPJ Timiş. Potrivit unor surse judiciare, printre persoanele implicate se află şi fostul şef al Poliţiei de Frontieră Timişoara - Constantin Daminescu, şi Zaher Iskandarani. La acţiune au participat şi poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Timişoara.

Daniel ALBU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108