REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Descinderi la unităţi sanitare din toată ţara. Căpăţână: Spitalul Judeţean nu are contract cu Hexi Pharma

Descinderi la unităţi sanitare din toată ţara. Căpăţână: Spitalul Judeţean nu are contract cu Hexi Pharma

Replica API 7 mai 2016 | 15:04 206

La data de 7 mai a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea criminalității economice din ţară, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., au declanşat o acţiune în mai multe judeţe din ţară, la unităţi spitaliceşti, pentru ridicarea de probe și înscrisuri. În total, au fost efectuate 25 de descinderi la unităţi sanitare din Bucureşti şi alte 21 de judeţe, în contextul scandalului Hexi Pharma.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, privind săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor (faptă prevăzută de art.352 din Codul penal) şi de falsificare sau substituire de alimente ori alte produse (faptă prevăzută de art. 357, din Codul penal), sub coordonarea procurilor din cadrul P.I.C.C.J., împreună cu reprezentanți ai Ministerului Sănătăţii, au precizat oamenii legii.

Totodată, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Ilfov, la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale - conform surselor judicare, fiind vorba despre societatea Hexi Pharma şi la domiciliul patronului societăţii, Dan Condrea.

La activități au participat 152 polițiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică și specialiști criminaliști din cadrul D.G.P.M.B. şi I.P.J. Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Mureş, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea, mai precizează IGPR.

Contactat de Replica, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţână, a precizat că la unitatea pe care o conduce nu au fost descinderi. Referitor la scandalul dezinfectanţilor diluaţi, Căpăţână a precizat că Spitalul Judeţean nu are contract cu firma Hexi Pharma, ci cu alte firme.

Conform unor surse, verificări ar fi la Sanatoriul Techirghiol, una din unităţile care, de altfel, apare în lista publicată de Ministerul Sănătăţii privind spitalele cu probleme:

http://www.replicaonline.ro/scandalul-dezinfectantilor-atinge-si-spitalele-din-constanta-ce-spun-managerii-274048/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367