REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ce spune Horia Constantinescu despre DEMOLAREA de pe plaja Waves din Faleză Nord. VIDEO

Ce spune Horia Constantinescu despre DEMOLAREA de pe plaja Waves din Faleză Nord. VIDEO

Replica API 31 iulie 2021 | 00:54 26538

Acțiune în forță a Poliției Locale Constanța! În ultima perioadă, construcțiile abuzive pe plajă, fie ele și beach baruri, s-au înmulțit, fie că vorbim despre Mamaia ori celelalte stațiuni din zona litoralului românesc. Și în dimineața zilei de vineri, 30 iulie a.c., pe plaja Waves din Faleză Nord, Poliția Locală a descins la o societate comercială, care ar fi edificat construcții ilegale. Mai mult decât atât, administratorul domeniului a lansat un val de acuzații către Horia Constantinescu, șeful din Primăria Constanța, printre care și faptul că ordinul de demolare emis este abuziv pe societatea care administra în trecut plaja. Horia Constantinescu demontează acuzațiile.

Scandal pe plaja Waves din Faleză Nord

Autoritățile locale au emis un ordin de demolare a lucrărilor efectuate fără autorizație de construcție pe plaja Waves din Faleză Nord. Societatea care administrează plaja spune că ordinul de demolare este pe altă firmă, și nu pe cea care administrează, în prezent, plaja, și anume Estate Beach SRL. Mai mult decât atât, noul administrator acuză că societatea Extra Old SRL a fost înștiințată să demoleze lucrările fără autorizație de construcție, doar că aceste informații nu au ajuns și la ei. ”Toți de pe acest golf funcționează fără autorizație din cauza lipsei de PUZ-ului. Poliția Locală vine cu un ordin de demolare pe o societate veche cu care s-a reziliat contractul ei neținând cont de acest lucru. Eu sunt noul administrator cu o alta firmă, iar ei nu au ordin de demolare pe firma mea. Nu este posibil așa ceva. Este un abuz!”, spune administratorul.

Poliția Națională a fost solicitată

După lungi discuții cu reprezentanții Poliției Locale, administratorul a alertat un echipaj al Poliției Naționale, dar fără succes. Lucrătorii Confort Urban au trecut la treabă și au demolat construcțiile ilegale. Vă reamintim că, și în luna iulie au mai fost controale pe plaja Waves. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că societatea în cauză nu deține autorizație de funcționare și construcție, iar, la momentul controlului, operatorul economic nu respecta obligația de a utiliza aparate de marcat și de a emite bonuri fiscale.

Mai multe detalii puteți citi aici: DOSAR PENAL: Evaziune fiscală și LUCRĂRI fără autorizație la Waves Beach!

VIDEO 1:

VIDEO 2:

Cum răspunde Horia Constantinescu la acuzațiile aduse de administratori

Contact de către reporterii Replica de Constanța, Horia Constantinescu a răspuns acuzațiilor aduse de administratori: ,,Situația construcțiilor ilegale de pe plaja respectivă este semnalată atât de către Apele Române, de către Comandamentul Litoral și este și în atenția Poliției Locale. Suprafața respectivă este domeniul public, dar sub administrarea Apelor Române, ABADL. Situația de la plaja Waves este una inflamată de-a lungul vremii, s-a stabilit cu toți operatorii de plajă că își vor desființa construcțiile ilegale, vor obține autorizație de amplasare a unor structuri de tip container ce vor asigura conform exigențelor Ordinului 1204 spațiul pentru închiriere echipamente plajă și cabină de probă. Respectivul operator economic, înainte să vadă dacă poate construi, și-a făcut deja o construcție, dar în loc să fie centru de închiriere echipamente sau depozitare echipamente, și-a construit un bar și a demarat organizarea de serate de tip disco. A fost o primă acțiune a colegilor de la Poliția Locală, la care am fost și eu prezent, în urmă cu aproape o lună și jumătate, când li s-a pus în vedere să nu mai desfășoare activități pentru care nu au autorizație, nici de funcționare, nici de construire. Amplasarea containerului nu ar fi putut fi branșat și la utilități, pentru că în locul autorizației de amplasament, ar fi avut nevoie de autorizație de construire. Nu au depus documente în acest sens, la două săptămâni distanță, a fost o altă acțiune împreună cu Poliția Locală, Poliția Națională, reprezentanții Gărzii de Mediu, dar și cu reprezentanți ai Parchetului și din partea Comandamentului Litoral. S-au făcut mai multe constatări, fiecare instituție aplicând sancțiuni cum a fost nevoie, pe vechea societate. Acea societate este cea care a edificat construcțiile, asta a rezultat din evaluarea de la acel moment. Indiferent de cine ocupă construcția, nu înseamnă că e construită de cel care ocupă. Asta ar însemna că fiecare constructor de astfel de ilegalități, când vine poliția să-l demoleze ar închiria altuia și așa ar scăpa de probleme. Inventivitatea românească depășește limitele.”, transmite Horia Constantinescu.

.

Video:

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cei care sunt astazi la conducere sunt cei care au fost si inainte. deci aunci mergea acum nu mai merge. frumos, nu.
0
0
Pe plaja din Mamaia politia locala are interdictie? Sau..
3
0
Parandarat insuficient
0
0
Astia sunt mici copii sa vina si la Trei Paupuci. Aici au adus si pamant pe care l-au pus pe plaja sa planteze copaci desi nu este permis decat plantele ornamentale in ghiveci. Cel putin aia au ridicat niste constructii ilegale care se pot demola in cateva ore, aici e mai greu trebuie sa scoata copacii si pamantul adus cu camioanele. Dar daca " Interesele partidului o cer...." normal ca organele de control nu vor sa vada nimic.
5
1
Sugeooooo, limba aspra ce esti
4
0
I-auzi, piticii de gradina vorbesc!
4
0
Horica ALUPIGUS dragule tu si cei ca tine
8
1
As vrea sa stiu si ce spune gasca de ovanesieni despre faptul ca politia locala ii pazeste casa lui Teo Hira. Au atributia asta prinsa in fisa postului?
16
2
Cu salturi asa periculoase din doctrina in doctrina faci valuri si se trezesc oile ca si PSD si PNL adica Nasu Rozeta Sparta in ulei pe panza si noul Nas adica asta din neam de doctrina Mustata ingusta ce este ramificat la nivel global.
3
3
Sa va bag mue la toti paraciosii
3
9
Jmecherasi de balta
13
1
nu a sarit in barca PNL. L-a tras pe amiralul pensionar in PSD. Sa ne fereasca Dumnezeu de asa militari, in caz de razboi, ne ocupa albanezii! Daca un militar poate avea asa viziune si organizare....
12
5
Horia din psd a sarit in pnl . O sluga de om
16
2
Pentrtu acesti derbedei ceea ce este ilegal pentru ei este legal. Asa gindeste creierul lor.
21
1
Alex Costea ce face pretenu tau Ghiata Mihai? Te duci dupa el ? Tot zmeu te crezi ? Zi saru mana ca nu ti reziliaza abadl contractele
19
3
Le-ai dat foc la sandramale si gata!
18
0
Acest sector este a lui ALEX COSTEA ,dar de sectorul lui PREDA angajat abadl nu se aude nimic ,nu-l mai sustine Adeluta,Antonaru si Abrudan?Ce zice domnul dir sga ca semneaza pontajul uni Preda care nu trece cu anii pe la munca?Alo clanul PREDA SI SUSMAN....
25
0
A luat spaga degeaba Abrudan
25
0
Asa se intampla cand crezi ce zice abru
23
0
Ideea de de beach-bar nu are nimic in comun cu ce gasesti pe plaje ...acele aplecatori sunt doar niste adaposturi de oi...administrate de niste cimpanzei....
50
4
Dar in Navodari cand intrati? Sa vedeti acolo constructii ilegale. Lujo, Papaya, Infinity, Maho Pe acelea nu le controleaza nimeni?
21
0
In mamaia ,sezlongurile ilegal in buza marii, zona cazino
36
3
fratimiu ghiozdan care e patron pe plaja si are pacios pe aifier giumail nesmedinsky e baiat bun nu are datori si nu e bagabont . io aicea la poartalba stau si halesc din ce produce el pe plaja lasatil sa faca bani
4
11
Shau a schimbat societatile ca sa nu ii darame cosmelia. Schema de adolescent. Ai fi zis ca genul asta de rechin-afacerist ar fi mai priceput la manarit legislatia. Amatori.
39
3
Politia vorbeste frumos cu evazionistii si e recalcitranta cu ceilalti
44
2
Mergeti si in fata la fratelli unde domnii de acolo au intins terenuri de fotbal sau baschet doar pentru a goni cearsafurile pentru a vedea marea cei care se lafaie pe saltele unsuroase din primul rand
42
2
Pai sa mearga si in Mamaia unde smecherii si-au pus sezlongurile ilegal.
52
3
Haha. Ce plange ala cred...
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102