REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Descoperirea uimitoare care ar putea ajuta la tratarea astmului sau a bolilor inflamatorii

Descoperirea uimitoare care ar putea ajuta la tratarea astmului sau a bolilor inflamatorii

Replica API 30 iunie 2022 | 21:23 670

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire uimitoare care ar putea ajuta în viitor la preîntâmpinarea sau tratarea unor afecţiuni precum astmul sau bolile inflamatorii. Este vorba despre legătura între microbiota intestinală şi modul în care sistemul nostru imunitar răspunde la factorii patogeni şi alergeni.

Mircea Iliescu, doctor în genetică şi evoluţie umană la Universitatea Cambridge, a vorbit astăzi, în exclusivitate la Antena 3, despre legătura dintre bacteriile din stomac şi răspunsul imunitar la alergeni.

"Noi avem foarte multe bacterii în stomac și după cum știți, de exemplu, și la noi în România se folosesc excesiv antibioticele. Asta e una din problemele globale. Pe lângă că asta poate duce la rezistență la bacterii, ne și omorâm, să zicem, multă din flora noastră bacteriană, care e folositoare.

Oamenii de știință au comparat totalitatea bacteriilor între diferite specii, între cimpanzei, între oameni, din diferite zone și au văzut că noi, oamenii moderni, am pierdut o bună parte din flora intestinală. Flora aceasta intestinală este foarte veche, o avem în comun cu alte primate, cu cimpanzei şi cu alte specii, şi că în ultimii mii de ani s-a cam pierdut, mai ales cei dintre noi care trăim la oraş.

Flora aceasta intestinală pare să aibă legătură cu tot felul de boli inflamatorii pe care le avem din ce în ce mai mult în zonele moderne", a explicat dr. Mircea Iliescu, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108