REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Desemnarea candidatului PNL la Primăria Techirghiol, condiţionată de un sondaj. De ce vrea Constandin să candideze

Desemnarea candidatului PNL la Primăria Techirghiol, condiţionată de un sondaj. De ce vrea Constandin să candideze

Replica API 10 februarie 2016 | 00:02 487

Anul 2016 va fi marcat de alegerile locale şi parlamentare, iar oraşul Techirghiol nu face excepţie. Partidele politice încearcă să găsească persoanele cu cele mai mari şanse, iar în privinţa PNL există doi pretendenţi. Actualul viceprimar Iulian Soceanu şi consilierul Iulian Constandin revendică statutul de candidat al PNL la Primăria Techirghiol. După o conferinţă în cadrul căreia Iulian Soceanu a fost prezentat drept candidatul PNL la primărie, liberalii au revenit asupra anunţului. Mai exact, copreşedintele PNL Constanţa, George Dragomir, a precizat că la Techirghiol va fi făcut un sondaj care să determine candidatul! Aşadar, competiţia din interiorul PNL merge înainte.

“M-am înscris în competiţia internă pentru stabilirea candidatului PNL la funcţia de primar şi, în funcţie de opţiunile cetăţenilor, va fi stabilită persoana cea mai potrivită să reprezinte partidul la alegerile locale”, a declarat, pentru “Replica”, Iulian Constandin.

“Este o responsabilitate pe care mi-o asum, pentru că doresc să îmi aduc contribuţia, prin experienţa acumulată în timp, la dezvoltarea oraşului în care locuiesc. Ţin să menţionez faptul că nu am derulat afaceri cu autoritatea locală şi nu am rude angajate în primărie, soţia mea încheind relaţiile de serviciu în urmă cu 6 ani. În ceea ce priveşte proiectele pe care intenţionez să le propun cetăţenilor, vreau să mă refer, pentru început, la Liceul Emil Racoviţă din Techirghiol, care trece prin momente delicate, având în vedere rezultatele obţinute în comparaţie cu alte licee din judeţ. Este important să susţinem elevii din oraş, pentru că ei reprezintă viitorul nostru, cred că soluţiile trebuie să vină din interior, prin dialog între reprezentanţii profesorilor, elevilor, părinţilor şi susţinute de autorităţile locale. Este necesară construirea unei noi săli de sport care să deservească elevii liceului, dat fiind faptul că cea existentă este deteriorată şi insalubră. Finanţarea acesteia ar putea fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, pe care intenţionez să le accesăm”, spune Constandin.

“În oraşul nostru oferta de locuri de muncă este redusă, o parte semnificativă din cetăţeni se deplasează la Constanţa pentru serviciu sau în cazul elevilor, pentru studii. Transportul pus la dispoziţie de companiile private are deficienţe, mai ales la orele de vârf şi în sezonul estival, atunci când se înregistrază un număr mai mare de călători. Cred că este posibilă creşterea numărului locurilor de muncşa, concomitent cu creşerea veniturilor bugetului local, prin acordarea de facilităţi agenţilor economici care intenţionează să îşi desfăşoare activitatea în oraşul nostru cu personal autohton. Trebuie încurajaţi investitorii şi mentionez că este important ca firmele private să vină în oraşul nostru să vadă că se poate şi merită să investească acum. Având o economie reală bazată pe activitate în domeniul privat care generează venituri semnificative, putem dezvolta şi activitatea cultural –sportivă. Trebuie să menţionez că avem o Casă de cultură recent renovată, dar cu o activitate restrânsă, pentru care ar fi benefica, pe viitor, o colaborare cu Centrul Cultural Judeţean Th.T.Burada (fosta Şcoală Populară de Arte şi Meserii Constanţa) pentru a îndruma copiii în domenii precum muzică, teatru, pictură, dans şi altele. Activitatea sportivă este redusă, este bazată în principal pe echipa de fotbal Sparta Techirghiol, se desfăşoară la nivel de amatorisim şi mai sunt câteva echipe de fotbal de juniori. Voi încerca să pun bazele unei echipe de rugby juniori, pentru că este un sport de echipă care ajută tinerii să se dezvolte, cu condiţia să existe înclinaţie şi dorinţă. Vorbesc din proprie experienţă, pentru că este sportul pe care l-am practicat şi eu în tinereţe”, a mai spus Constandin.

Echipa formata in interiorul primariei, sub conducerea primarului Adrian Stan si cu sprjinul intregului Consiliu local, a reusit sa deruleze mai multe proiecte cu fonduri europene vitale pentru orasul nostru. Unele proiecte s-au incheiat, cum este cazul amenajarii malului lacului, care a schimbat semnificativ imaginea centrului orasului si a contribuit la cresterea numarului de turisti. Un alt proiect cu impact asupra turismului este si amenajarea gradinii botanice, care se desfasoara in colaborare cu statiunea Balcic, insa din pacate proiectul nu s-a finalizat la termenul prevazut in proiect. In urmasolicitarilor pentru decalarea termenului s-a reusit prelungirea cu 6 luni dar cu finantare de la bugetul local pentru lucrarile neexecutate, in aceeasi situatie fiind si proiectul de asfaltare a mai multor strazi. Sper ca pana la expirarea termenelor de executie sa incheiem lucrarile.

Trebuie sa accesam in continuare proiecte cu fonduri europene si ma gandesc la amenajarea strazilor in zonele in care primaria a vandut sau a concesionat terenuri pentru constructii, specificand in contract ca primaria nu isi asuma responsabilitatea pentru utilitati. Nu sunt deacord cu aceasta abordare a problemelor. Cred ca o data cu eliberarea autorizatiei de construire, autoritatile implicate si ma refer la primarie, RAJA, ENEL trebuie sa depuna eforturi pentru racordarea imobilului respectiv la reteaua de utilitati a orasului. Mentionez aceste lucruri pentru ca, in realitate, o parte din lucrarile de racordare au fost realizate de proprietarii imobilelor, desi sunt impozitati pentru imobilele respective la nivelul maxim, al zonei centrale.

Pe parte culturala, ma gandesc ca ar fi oportuna constructia unui amfiteatru pe malul lacului, unde sa se desfasoare spectacole in aer liber in sezonul estival, concomitent cu reabilitareaTeatrului de Vara Jean Constantin.

Sigur, initiative pot veni si din partea cetatenilor si chiar imi doresc acest lucru, este vital pentru democratie sa avem dezbateri publice si transparenta. Ar fi oportuna infiintarea unei interfete online pe site-ul Primariei pentru opinii si sugestii ale cetatenilor orasului.

Dupa implementarea proiectelor incepute, primaria trebuie sa asigure buna functionare si intretinerea obiectivelor cu mijloace proprii, fapt care necesita personal pregatit si mijloace tehnice adecvate domeniului respectiv, astfel ca este cert ca se impun investii care sa mentina si sa imbunatateasca obiectivele realizate.Fara aceste investitii nu ne putem dezvolta, trebuie sa avem capacitatea de a implementa propriile proiecte, pentru ca cele cu fonduri europene sunt limitate, iar scopul lor este acela de a impulsiona anumite domenii.

Am incredere in cetatenii orasului ca vor sti sa aleaga persoana potrivita, care sa promoveze orasul si sa faca toate eforturile pentru a le imbunatati conditiile de viata si de locuit in orasul nostru.Proiectul cel mai important pe care doresc sa ma concentrez este acela de asigura conectarea orasului la reteaua judeteana de gaze naturale.Fac precizarea ca, desi orasul nostru este incadrat la categoria de statiune turistica de interes national,nu beneficiaza de gaze naturale, desi toate locatitatile limitrofe sunt conectate sau in curs de conectare la retea. Alimentarea orasului cu gaze naturale ar conduce la reducerea semnificativa a cheltuielilor cetatenilor cu utilitatile si, in special, a cheltuielilor cu incalzirea.

Intentia mea este sa reusim, impreuna cu comunitatea locala, sa trecem la un nivel superior in care orasul nostru sa atraga atentia pentru modul in care s-a dezvoltat,deja cred ca s-au parcurs pasi importanti, dar trebuie sa continuam in aceeasi directie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367