REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Desfăşurare de forţe la Medgidia: 13 locuinţe au fost inundate, 5 maşini avariate, iar asfaltul s-a făcut bucăţi

Desfăşurare de forţe la Medgidia: 13 locuinţe au fost inundate, 5 maşini avariate, iar asfaltul s-a făcut bucăţi

Replica API 26 iulie 2014 | 00:00 218

Clădirea Judecătoriei, afectată de furtună

Clădirea Judecătoriei, afectată de furtună

Furtuna a făcut ravagii în municipiul Medgidia. Din cauza căderilor masive de precipitaţii şi grindină din după-amiaza zilei de 24.07.2014, Primăria Medgidia a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. Pentru a remedia probleme cauzate de furtună, au intervenit cu echipe şi utilaje S.C. Apollo Ecoterm S.R.L., S.C. Raja S.A., S.C. Iridex Group Import Export Bucureşti - Filiala Costineşti şi Detaşamentul de Pompieri Militari Medgidia.

În zonele afectate de furtună au ajuns şi primarul Marian Iordache şi viceprimarul Luminiţa Vlădescu. O armată de oameni a reuşit să scoată apa din curţile, subsolurile şi beciurile inundate, au eliberat drumurile de copacii căzuţi şi au constatat pagubele produse de această furtună. "În urma nefericitului eveniment, au fost inundate 13 imobile în principal din zona de Nord a municipiului şi nouă copaci au fost doborâţi de vântul puternic. Au căzut părţi din acoperişul Colegiului Naţional Kemal Ataturk. Aceeaşi situaţie a fost întâlnită şi la imobilele aflate pe străzile Pieţei, Lupeni, Tudor Vladimirescu, Siretului, Rahovei, Matei Basarab, Industriei. Chiar şi clădirea Judecătoriei Medgidia a fost afectată. Au existat şi cinci autoturisme avariate de plăci care au căzut de pe acoperişuri. De asemenea, au existat avarii şi la străzi, unde s-au ridicat porţiuni din asfalt, precum şi la canalizări, care s-au înfundat şi au refulat, iar circulaţia în zona Pod CFR a fost întreruptă timp de trei ore din această cauză", a declarat primarul Marian Iordache. Avariile sunt însemnate, însă reprezentanţii Primăriei Medgidia împreună cu societăţile comerciale implicate au reuşit să remedieze problemele care ţineau de siguranţa şi condiţiile de viaţă ale cetăţenilor care au fost afectaţi de furtună, iar in cursul zilei de astăzi se lucrează la fasonarea arborilor care au fost înclinaţi de vântul puternic şi la îndepărtarea materialelor care au căzut de pe acoperişurile clădirilor.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367