REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Desființarea SIIJ intră în linie dreaptă: Guvernul a aprobat memorandumul de dizolvare a Secției

Desființarea SIIJ intră în linie dreaptă: Guvernul a aprobat memorandumul de dizolvare a Secției

Replica API 22 ianuarie 2021 | 20:17 1713

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un memorandum care prevede, printre altele, ca până la finalul lunii februarie să fie adoptat de către Executiv proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, potrivit stiripesurse.ro.

Stelian Ion

"Guvernul a adoptat Memorandumul pentru finalizarea MCV. Ne-am asumat, în programul de guvernare, îndeplinirea acestor criterii esenţiale pentru statul de drept din România. Ulterior, finalizarea MCV va veni ca o consecinţă a eforturilor noastre concretizate. A sosit acum momentul de a repara tot ceea ce s-a stricat în ultimii ani, de a pune Justiţia pe drumul cel bun şi de a consolida statul de drept şi democraţia din România", a declarat ministrul Justiţiei, Stelian Ion, citat într-un comunicat al MJ.

Conform comunicatului, memorandumul are tema 'Demersuri prioritare necesare pentru finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) - legislaţia în domeniul justiţiei' şi prevede calendarul pentru adoptarea de către Executiv a proiectelor de interes pentru sistemul judiciar.

Astfel, arată sursa citată, în document se prevede aprobarea, cu prioritate, în Guvern, până la sfârşitul lunii februarie 2021, a proiectului de lege de desfiinţare a SIIJ şi transmiterea acestuia spre adoptare, în procedură de urgenţă, de către Parlament.

"Proiectele legilor justiţiei vor fi, de asemenea, aprobate de către Guvern până la sfârşitul lunii aprilie şi transmise spre adoptare, în procedură de urgenţă, de către Parlament. Aceste demersuri sunt necesare pentru îndeplinirea recomandărilor cuprinse în ultimul Raport MCV, publicat de Comisia Europeană la 22 octombrie 2019", precizează Ministerul Justiţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca desfiinteaza sectia sa vezi abuzuri si sa vezi cum tara se transforma in Republica Procurorilor care nu dau socoteala
4
0
Sa n-o mai lungim. Pe timpul DNA au fost condamnati 100 de justitiabili pt. coruptie. In ultimii doi ani, sub obladuirea SIIJ, niciunul. Coruptie inexistenta... A fost mai mult un control, o sperietoare si in acelasi timp o pavaza a celor pusi sa imparta dreptatea. In rest, salarii si pensii speciale, pe barosaneala cum ar zice unul...
1
3
Bravo Ana Birchall , scuturai pe usr isti !
2
2
justitia poporului vrem! In strada
5
3
Cade in parlament porcaria asta. Apoi garsonieristul trebuie sa se duca in......
6
5
Stelian Ion spune va dupa fesfiintare justitia merge brici! Dar pana acum cine n-a lasat-o sa functioneze normal? Acum nu o sa mai aiba frica de nimeni!
8
2
Cu alte cuvinte,sistemul securist vrea ca procurorii si judecatorii sa poata fi dirijati in a face abuzuri,sa nenoroceasca pe oricine la comanda sau de ce nu,dupa cum i se scoala,fara sa aiba raspundere. Atunci,hai sa se desfiinteze orice fel de pedepse si pentru alte categorii de angajati! Daca o instanta poate distruge destine ca in regimurile staliniste si fasciste,e grav. Si asa increderea in justitia romaneasca e aproape de zero,acum va fi chiar frica de justitie. Cuvantul in sine nu mai are continut,acesta devine injustitie.
6
6
Bai tu chiar nu stii ca SIIJ a fost infiintat pentru ca judecatori nu fie cercetati decat de ei intre ei,adica sa nu se bage nimeni peste judecatori caci chiar daca Romania are legi asta conteaza prea putin,ce conteaza este cum interpreteaza judecatori legea;pai tu nu ai vazut cator oaneni li s-a facut dreptate doar dupa ce au ajuns la judecatori din U.E.? si dupa ce judecatori U.E.au hotarat ca omul sa primeasca si despagubiri in bani cine a platit despagubirile ma?,vreunul dintre judecari romani de la instantele la care omul a fost sau Statul Roman adica toti romani.
9
5
Siij era facut de psd pentru ai lor ca sa scape de parnaie, puteau constrange procurorii sa- i lase pe unii in pace sa-si vada de furaciuni. Vezi de treaba Vasile, Ioane, Mitica care sunteti oameni de rand ca nu pe voi va vaneaza procurorii
10
16
Sa vedeti dosare si interceptari masluite ,oameni paraditi si puscarii pline de oameni nevinovati.Cine a scos lumea la vot pentru o justitie adevarata???.Ii este frica lui KWJ ca ii se termina mandatul si rasunde ce cele 7 case furate si de chiriile neimpozitate de statul roman.Deviza justitiei romane.. PROSTIMEA LA PUSCARIE !!!
15
9
... procurorilor ! Or sa apara zeci de Portocale !
11
6
ca magistratul sa raspunda pentru prejudiciile pe care le provoaca cetatenilor atunci cand le provoaca in mod nemeritat. Magistratii au salarii imense au pensii speciale imense si nu raspund din patrimoniul personal atunci cand gresesc. Acum dupa desfiintarea SIIJ stau linistiti. Cand gresesc plateste statul adica tot cetateanul contribuabil. Ciocoii stau linistiti acum. Banii lor sunt protejati. Bravo USR PLUS PNL sunteti niste mizerii. Dar voi sunteti cei care urmati sa fiti anchetati. Abia astept sa va aud cum tipati ca e dosar politic. Sa vad cui o sa va plangeti atunci de eventuale abuzur
13
4
Toti repeta de cand s-a infiintat, trebuie desfiintata. Toti ceilalti adica cei mai multi repeta, de ce trebuie desfiintata. Raspunsul e simplu, toti cei putini sunt incurcati rau de aceasta sectie, toti cei multi sunt foarte multumiti ca exista. Concluzia este clara: trebuie desfiintata.
8
6
Liviu prostu tatal vostru
11
11
Sunt atatea probleme in justitie, si al nostru Stelian Ion, Ministru al Justitiei, vede sau se focalizeaza doar pe desfiintarea SIIJ. E orb si nu vede alte probleme. Aceasta sectie nu incurca cetateanul de rand.
21
14

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102