REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Desfiinţarea Spitalului din Agigea, în dezbatere la Ministerul Sănătăţii

Desfiinţarea Spitalului din Agigea, în dezbatere la Ministerul Sănătăţii

Replica API 15 noiembrie 2011 | 00:00 148

Unitatea devine "anexă" a Judeţeanului

Unitatea devine "anexă" a Judeţeanului

Proiectul de desfiinţare a Spitalului de Ftiziologie Agigea şi de transformare în secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a ajuns pe masa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau. Documentul prin care ar urma să se desfiinţeze unitatea sanitară de la malul mării se află deja în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, iar într-o lună urmează să se emită şi o Hotărâre de Guvern în acest sens.

În adresa ce a fost transmisă ministrului Sănătăţii de către prefectul Claudiu Iorga Palaz se face precizarea că a fost adoptată hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr.189/2011 prin care s-a exprimat acordul de desfiinţare a Spitalului de Ftiziologie Agigea şi reorganizarea ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Prin comasarea celor două unităţi, se are în vedere organizarea unitară a activităţii, realizarea unei structuri care să răspundă cererii de servicii medicale şi chirurgicale complexe. Prin realizarea unei structuri unitare, specialităţile se vor completa, astfel încât asistenţa medicală să fie oferită de către Spitalul Judeţean. Prin reorganizarea structurilor acestor unităţi şi organizarea unitară a activităţii, se are în vedere identificarea unor soluţii de reducere a cheltuielilor de întreţinere, funcţionare şi eficientizare a utilizării bazei tehnice în unităţile aparţinând Consiliului Judeţean Constanţa, prin integrarea serviciilor existente sau a celor nou create. Vor exista laboratoare de investigaţii şi tratament, care vor putea fi utilizate în comun, completându-se şi schema de personal, iar pacienţii vor beneficia de servicii complete la nivelul de competenţă al unităţii. Prin reorganizarea propusă în actul normativ, se urmăreşte utilizarea eficientă a personalului celor două unităţi, cât şi organizarea activităţii medicale în condiţii de eficienţă economică. Structura organizatorică a Spitalului Judeţean, rezultată în urma reorganizării, se va aproba prin act administrativ al reprezentantului unităţii administrativ teritoriale, cu avizul Ministerului Sănătăţii, în condiţiile art.174 alin.(5) din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern. Menţionăm că personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar, tehnic-economic-administrativ şi de întreţinere, cât şi patrimoniul Spitalului de Ftiziologie Agigea, stabilit pe baza bilanţului contabil de închidere la data predării - preluării însoţit de balanţa de verificare sintetică, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie, conturile de execuţie întocmite pe fiecare sursă de finanţare şi celelalte anexe inclusiv cele care se întocmesc la finele anului, potrivit normelor în vigoare va fi preluat de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218