REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Deși OMS spune că e inutilă, Primăria Constanța continuă dezinfectarea străzilor

Deși OMS spune că e inutilă, Primăria Constanța continuă dezinfectarea străzilor

Replica API 20 mai 2020 | 00:00 1490

Organizația Mondială a Sănătății a făcut noi informări cu privire la dezinfectarea străzilor, precizând că aceste acțiuni nu conduc la eliminarea noului coronavirus și poate crea chiar și un risc sanitar. În ciuda acestor recomandări, în Constanța continuă acțiunile de dezinfectare, începute încă din luna martie, prin dispoziția primarului Decebal Făgădău.

“Produsul este ecologic”

Astfel de acțiuni au loc aproape zilnic, iar în ultima perioadă utilaje încărcate cu detergent concentrat pentru uz profesional în spălarea străzilor au intervenit în zonele Delfinariu, Faleză Nord și Tomis II.

“Dezinfecția străzilor, trotuarelor, a stațiilor de autobuz și a parcurilor se face cu detergent concentrat pentru uz profesional care are proprietăți de spalare și degresare puternică, fără a afecta mediul înconjurător. Produsul este ecologic, având o biodegradabilitate primară de peste 90%.”, a declarat Adriana Deoancă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

Dezinfectarea străzilor nu este recomandată de OMS

Totuși, în ciuda acestor acțiuni, OMS avertizează că pulverizarea de soluții dezinfectante pe străzi, așa cum se procedează în unele țări, nu permite eliminarea noului coronavirus și poate crea un risc sanitar.

“Pulverizarea (de soluții dezinfectante) în spaţiile exterioare, cum sunt străzile sau trotuarele, nu este recomandată pentru eliminarea virusului SARS-CoV-2 sau a altor agenţi patogeni, pentru că dezinfectantul este inactivat de murdărie. Străzile și trotuarele nu sunt considerate rezervoare de infectare cu COVID-19, iar pulverizarea de dezinfectanti, chiar și în exterior, poate fi periculoasă pentru sănătatea umană", este recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății.

Ordinul Ministerului Sănătății

Potrivit Ordinului nr.525/2020 al Ministerului Sănătății, SC Chimcomplex SA Borzesti a primit, pentru o perioada de 180 de zile, derogare pentru punerea pe piață și utilizarea bactericidă și fungicidă dovedită a acestui biocid, în vederea utilizării limitate și controlate pentru combaterea răspândirii coronavirusului SARS-COV-2.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si ce vreti sa spele banii Oms ul? oameni de isprava
1
0
...atat de ecologic ca multi au reactii alergice la ecologicul lor...
1
0
Haideti ma Consilierilor ca sunteti o tona care tocati bani Constantenilor,ia veniti cu un act prin care sa le aratati contribuabilor la bugetul orasului cati bani s-au cheltuit anul trecut de primaria Constanta si pentru ce?. Numai hoti ascund cheltuielile aratand ce au facut cu bani doar fortati de controale,cei cinstiti vin si le arata proprietarilor cum le-au cheltuit bani in fiecare an pentru ca asa este normal.
1
0
Trebuie spalati si dezinfectati banii, nu ne intereseaza strazile imputite.
0
0
...daca anul acesta nu au fost conditii meteo pentru dezapezire ...facem dezinsectie ...aici sunt lovelele...
2
0
pai trebuie cumva sa-si bata joc de banu' public, si ala care a "castigat" licitatia sa faca avere pe chestia asta
6
0
Primarul face acest lucru, pt a lua ochii alegatorilor, sa arate cat de bun gospodar este. Votul meu nu il are pt acest lucru.
5
0
cine este OMS ? la noi primarul hotaraste ce este bine
1
3
Foarte bine. Sa nu se ia dupa OMS ca are un presedinte BETIV PRECUM Basescu. Care o da cand "hais" cand "cea".
3
6
Ar trebui totul spalat si frecat, nu pulverizat jegul cu apa avand usoare urme de dezinfectant.Pe langa hotia pe fata mai e si imputenie si lene.In alte tari frecau fiecare stalp,balustrada,banca si bucatica de strada sau trotuar pana sclipeau.In tarisoara noastra nu o sa vedem asa ceva nici intr-o mie de ani pentru ca ne complacem in mizeria devenita endemica.Dar asta se intampla cand de la revolutie incoace am avut la conducerea locala si nationala numai jegosi imputiti. Cred ca se apropie timpul ca gunoaiele sa fie maturate si aruncate la cosul de gunoi al istoriei pana nu ne sufoca de tot.
9
1
Sa-ti spuna din 10 in 10 min la TV sa te speli pe maini, sa nu bagi mana in nas, gura, sa nu stai sa-ti sufle altul in nas, e incredibil.Inseamna ca oamenii nu mai judeca, nu mai gandesc.Ni se pare ciudat ca se dezinfecteaza strazile? In majoritatea oraselor din lume strazile sunt spalate zilnic cu DETERGENTI. De ce nu copiem asta? De ce in cta nu se spala cu detergent si dezinfectant zilnic strazile? Sotia primarului e medic, fi-iar rusine sa-i fie. Ca medic nu vede orasul ca pute de mizerie? Ii place cum administreaza barbati-su orasu?
12
0
Hotii din primarie lucreaza la foc maxim , arestatiii !
12
1
o fi inutila la altii. la noi trebuie dezinfectat cu napalm.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218