REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Destituirea lui Trump: Au început audierile publice istorice în Congres; democraţii spun că vor să acţioneze „fără ranchiună“

Destituirea lui Trump: Au început audierile publice istorice în Congres; democraţii spun că vor să acţioneze „fără ranchiună“

Replica API 14 noiembrie 2019 | 00:00 365

Democraţii vor să desfăşoare ancheta privind destituirea preşedintelui Donald Trump "fără ranchiună" şi "fără întârziere", a declarat miercuri congresmanul Adam Schiff, deschizând noua fază, publică, a procedurii, relatează AFP.

Preşedintele republican Donald Trump "a invitat Ucraina să se amestece în alegerile noastre? A comis el un abuz?", s-a întrebat Adam Schiff, membru al Camerei Reprezentanţilor responsabil cu supervizarea anchetei.

"Cazul este atât de simplu şi de teribil", a adăugat el.

Congresul SUA a început miercuri o serie de audieri publice istorice în cadrul anchetei în vederea destituirii lui Donald Trump, pe care democraţii îl acuză de abuz de putere.

Sub privirile camerelor de filmat, Camera Reprezentanţilor a început interogarea lui William Taylor, însărcinatul cu afaceri american la Kiev, şi a lui George Kent, înalt responsabil al Departamentului de Stat specializat în Ucraina.

Cei doi diplomaţi au povestit deja în spatele uşilor închise eforturile desfăşurate de apropiaţi ai preşedintelui republican pentru a forţa Ucraina să îl ancheteze pe Joe Biden, bine plasat pentru a deveni candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din 2020.

Tot în deschiderea audierilor, un congresman republican a spus că ancheta este "o campanie de calomnii orchestrată cu meticulozitate în media".

Ancheta se înscrie "într-o operaţiune desfăşurată de trei ani de democraţi, de media corupte şi de birocraţi partizani care vor să anuleze rezultate alegerilor din 2016", a afirmat Devin Nunes, în numele republicanilor din comisia juridică a Camerei Reprezentanţilor. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasa ca vine partidul democrat cu miorlaiala politica. Miorlaiala care a dus la decaderea SUA si cresterea Chinei si a tupeului Rusiei. SUA sub democrati nu mai exporta ceva decat in cateva tari. In rest cumpara. Asta ducea la faliment. Azi il injuram pe Trump ca e impotriva organizatiilor tip Soros. Dar maine? Maine de exemplu vom vedea cat de aproape sunt rusii de noi. In Moldova deja au cam pus oameni potriviti... Echilibrul noi ordine spune ca UE este pe cale de disparitie, SUA zero, iar China India, Rusia si musulmanii noii sefi. Deci maine ? Traiasca Rusia si China. Pe bune. Nu e poanta
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920