REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

DETALII CUMPLITE dintr-un dosar de omor calificat: ‘A intrat în curtea noastră... era în flăcări!’

DETALII CUMPLITE dintr-un dosar de omor calificat: ‘A intrat în curtea noastră... era în flăcări!’

Replica API 20 martie 2018 | 00:00 212

Urmează apelul!

Urmează apelul!

Niculae Nichifor a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru omor calificat. Decizia nu a fost definitivă și, pe 12.04.2018, se va judeca apelul. Este vorba despre indvidul care și-a incendiat concubina, iar femeia a fugit, în flăcări, pe stradă, intrând în curtea unor vecini. Ulterior, victima a decedat. Însă, Niculae a dat vreo 3 declarații diferite. Ba că femeia și-a dat foc singură când gătea, apoi că a căzut un recipient cu motorină pe ea în magazie și a luat foc atunci când și-a aprins o țigară… Cert este că medicii legiști au stabilit că moartea a fost una violentă.

Vara anului 2017. O familie din Ciocârlia s-a trezit în miez de noapte din pricina unor zgomote și a unor strigăte de ajutor. Uitându-se pe geam au văzut foc, moment în care au crezut că locuința lor a fost cuprinsă de un incendiu. Au ieșit repede în curte, însă au dat de vecina lor, care ardea de la brâu în sus. Femeia țipa și cerea ceva să stingă focul. I-au dat un cearșaf, iar victima a reușit să se dezbrace de bluză și să se înfășoare în el. Apoi a plecat. Întrucât erau certați cu ea, cei doi soți nu s-au mai interesat de soarta ei.

Traseul victimei a continuat în agonie. S-a întâlnit cu doi paznici, care au menționat că avea părul și fața arse și era acoperită cu un cearceaf. Au întrebat-o ce a pățit, iar ea a spus că a fost stropită cu benzină și i s-a dat foc. Cei doi au anunțat Poliție, dar femeia și-a continuat drumul, mergând către domiciliul unei persoane, cu care era acuzată că ar avea relații extraconjugale. Când a ajuns acolo, acesta a sunat la ambulanță, fiind transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Apoi a fost transferată la București și, din păcate, a murit. În noaptea fatidică, după ce i-a dat foc femeii, Niculae Nichifor s-a culcat. A fost luat din somn de către polițiști, constatându-se că se afla în stare avansată de ebrietate. În primă fază a declarat că persoana cu care își împărțea viața și-ar fi dat foc singură, accidental, când gătea în bucătărie. După ce și-a revenit din beție și-a schimbat povestea. A venit cu scenariul că se afla în magazie și încerca să pornească drujba.

Atunci a căzut un recipient cu combustibil de pe raft și hainele concubinei au fost stropite. Când și-a aprins țigara, s-a întâmplat nenorocirea. Numai că, în urma verificărilor, în magazie nu au fost găsite urme. Văzând cum stau lucrurile, Nichifor a decis să mai schimbe încă o dată povestea: femeia a luat foc în drum spre casă, dinspre magazie. Cum? El s-a culcat în magazie, pe niște saci, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Ea s-a dus după el și, când l-a ajutat să se ridice, a căzut pe ea un recipient cu combustibil.

Apoi, în drum spre casă, la mijlocul curții, și-a aprins o țigară și așa s-a produs nenorocirea. Nici această variantă nu a fost probată. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că Niculae se certase cu femeia și consumase băuturi alcoolice (rezultat 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat). A venit să se împace, dar ea l-a refuzat, moment în care a stropit-o cu combustibil și i-a dat foc.

Ea a fugit la vecini, el după ea, după care, când a văzut că focul s-a stins, s-a dus să se culce. Cei doi trăiau împreună de 8 ani, iar oamenii au declarat că el era un om muncitor și serios, numai că avea obiceiul de a consuma frecvent băuturi alcoolice. Pe 25.01.2018 a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, dar decizia nu este definitivă. Apelul se va judeca pe 12.04.2018.

"Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că la data de 21 iulie 2017, în jurul orelor 24.00, ca urmare a unei stări conflictuale cu fosta sa concubină, în vârstă de 51 de ani, inculpatul Nichifor Niculae a incendiat-o ( prin stropire cu benzină ), victima suferind arsuri pe corp în proporţie de 40%.

Ulterior, aceasta a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. În cauză a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile, propunere ce a fost admisă la data de 23.07.2017 de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa", potrivit anchetatorilor. Pe 28 iulie, victima a murit la o unitate medicală din București.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218