REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DETALII de la CRIMA descoperită de MEDICUL de FAMILIE

DETALII de la CRIMA descoperită de MEDICUL de FAMILIE

Replica API 31 octombrie 2020 | 00:01 9042

Oamenii legii au declanșat cercetările într-un caz de omor, faptă înregistrată în județul Constanța. O femeie în vârstă de 50 de ani a decedat și, așa cum este procedura, un medic (în cazul de față medic de familie – n.r.) trebuie să examineze trupul neînsuflețit, după care se eliberează certificatul de deces. Însă, în speța de față, medicul a decis să sesizeze anchetatorii.

foto: arhivă

Potrivit informațiilor noastre, totul s-a petrecut în noaptea de 26 spre 27 octombrie, în Oltina. Anghel Batală a venit la domiciliu, unde locuia cu concubina sa, ambii fiind consumatori de băuturi alcoolice. Cel mai probabil, acesta a agresat-o, femeia decedând.

A anunțat organele abilitate și, așa cum scrie mai sus, medicul de familie a venit pentru a examina cadavrul, pe 27 octombrie, moment în care a sesizat anchetatorii. Oamenii legii au sosit și ei la fața locului, declanșând cercetările. Atunci au observat semne de violență pe trupul nensuflețit, între care și echimoze și escoriații, cercetările fiind pentru ucidere din culpă. În timp ce victima a fost dusă la SML pentru efectuarea necropsiei, Anghel Batală le-a declarat anchetatorilor că a venit acasă în noaptea de 26 spre 27 octombrie, a găsit-o pe femeie căzută, dar nu s-a panicat pentru că știa că era consumatoare de băuturi alcoolice. A ridicat-o, a pus-o pe pat și s-a culcat lângă ea, a doua zi observând că a decedat. După ce au venit rezultatele de la Medicina Legală, care indicau faptul că moartea a fost una violentă, Batală și-a schimbat declarația, precizând că ar fi avut loc un conflict între ei. Astfel, bărbatul a fost reținut, după care, pe 29 octombrie, a fost arestat preventiv.

Cum a murit femeia

Menționăm că, potrivit legiștilor, moartea a fost cauzată de insuficiență respiratorie acută, din cauza unor rupturi și contuzii hepatice, dar și multiple rupturi costale. Leziunile traumatice s-ar fi putut produce prin lovire cu, și prin, corpuri /planuri dure.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Batală Anghel, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 29 octombrie 2020 şi până la data de 27 noiembrie 2020 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpatul Batală Anghel de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu”, potrivit minutei judecătorești.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pleava societatii. Acestia nu sunt oameni - sunt pur si simplu animale.
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102