REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Detalii de la ferma afaceristului constănţean, transformată în LAGĂR pentru angajaţi: bătuţi şi sechestraţi!

Detalii de la ferma afaceristului constănţean, transformată în LAGĂR pentru angajaţi: bătuţi şi sechestraţi!

Replica API 17 iunie 2015 | 15:21 158

Nu aveau voie nici până la magazin

Nu aveau voie nici până la magazin

Ancheta continuă în cazul afaceristului constănţean, Mihai Mişilaricu, el fiind arestat pentru a că-şi ţinea sechestraţi angajaţii de la ferma din Ceamurlia. Documentele acestora şi banii erau la el, iar “sclavii” nu aveau voie să meargă nici până la magazin sau să vorbească cu lumea din zonă. În caz contrar, erau bătuţi şi agresaţi verbal.

Imagini de nedescris la ferma din localitatea Ceamurlia de Sus, județul Tulcea! Patronul, un afacerist constănţean, respectiv Mihai Mişilaricu, transformase locul într-un lagăr al terorii. Îngrijitorii de animale, care au venit pentru a se angaja, pentru a câştiga un ban în mod cinstit, s-au trezit peste noapte că sunt sclavi. Nu aveau voie să părăsească ferma, decât pentru a merge cu animalele la păscut, nu aveau voie să meargă nici la magazin sau să vorbească cu lumea din zonă. În caz contrar, erau bătuţi şi înjuraţi. Nu aveau nici bani, nici documente personale, toate fiind la patron, care le asigura doar strictul necesar şi poate că nici acela. Astfel, în martie şi apoi în mai, mai mulţi ciobani au fugit doar cu hainele de pe ei. Unii au fost prinşi şi aduşi înapoi, pe când alţii au reuşit să scape. Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor de frontieră din Tulcea şi a Parchetului de pe lângâ Curtea de Apel Constanţa. “Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au solicitat Judecătoriei Constanţa, în data de 16.06.2015, luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile faţă de inculpatul Mişilaricu Mihai, pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prevăzută de art. 205 alin.1 şi 3 lit. b Cod penal cu aplic. art. 35 Cod penal, constând în aceea că i-a lipsit de libertate pe cei care locuiau la ferma pe care o deţine în localitatea Ceamurlia de Sus, județul Tulcea, acestora fiindu-le interzis să iasă din fermă, exceptând păscutul oilor, să efectueze cumpărături la magazinele din sat şi să stea de vorbă cu persoanele din zonă, iar dacă încălcau aceste reguli erau agresaţi verbal şi fizic de către inculpat. Astfel, în noaptea de 29 spre 30.03.2015, de la fermă au fugit având asupra lor numai hainele, numiții DV, VI, AI, GV și TV, renunţând la bani şi la documentele de identitate (reţinute de inculpat). De asemenea, în noaptea de 15/16.05.2015 alte 4 persoane a căror identitate nu a fost stabilită au fugit de la fermă, dintre acestea, 2 persoane au fost găsite şi aduse înapoi de către inculpat care a plecat în căutarea lor imediat ce a fost anunţat”, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Individul a fost reţinut şi apoi arestat pentru 30 de zile, decizia aparţinând Judecătoriei Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218