REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DETALII despre femeia și copilul din Mangalia, cu Coronavirus! Se strigă la noi: MURIȚI în casă!

DETALII despre femeia și copilul din Mangalia, cu Coronavirus! Se strigă la noi: MURIȚI în casă!

Replica API 31 martie 2020 | 12:10 21450

În Mangalia s-a creat o isterie totală în ultimele zile! Este vorba despre faptul că o femeie și copilul acesteia au fost confirmați cu temutul virus. Populația acuză familia și le adresează jigniri pe toate grupurile de facebook întrucât ar fi ascuns adevărul. Familia se simte neîndreptățită și dezamăgită de reacția cetățenilor, așa că bărbatul, Nicolae Petcu, a ținut să facă publică povestea exactă, de când au revenit din concediu până în prezent.

Cazul familiei din Mangalia, care s-a întors la începutul acestei luni din Spania, a pus pe jar comunitatea după ce femeia și copilul de 13 ani au fost confirmați pozitiv cu virusul Covid-19. După injurii și reclamații peste reclamații, capul familiei a simțit că este nevoie să se facă lumină în cazul lor, dorind astfel un drept la replică. Acesta a explicat ce s-a întâmplat mai exact cu el și familia lui de când au revenit în țară și cum au devenit ținta tuturor acuzelor. „Locuiesc în Neptun, Mangalia, și sunt victima site-urilor de socializare. Au apărut fotografii cu soția mea și s-a dat și adresa unde locuim, pe grupuri de Facebook, se strigă după noi ca și cum am fi criminali. Cineva striga: să muriți în casă, virusaților! Nu este normal așa ceva. Eu vreau să le spun oamenilor să stea liniștiți pentru că nu este așa cum se scrie pe site-urile de socializare că am venit cu această boală din Spania. Da, am fost împreună cu familia mea într-o vacanță de 5 zile, de pe data de 4 până pe data de 9 martie, în Spania, la verii mei. M-am întors pe data de 10 martie la ora 02.00, sănătos din punct de vedere medical, atât eu cât și familia mea. Am fost monitorizați și verificați și la plecare, pe aeroportul din Madrid, și în București și nu ni s-a spus nimic. Eram în regulă. La acel moment, în Spania, nu era decretată zona 0, zonă roșie sau galbenă, așa că am venit acasă, cu mașina personală, fără probleme. Nu am avut simptome, febră, dureri de nici un fel. Noi, de pe data de 10, am stat toți trei, doar noi, iar soția și copilul nu au mai ieșit din casă, doar eu eram cel care mai ieșea din casă pentru aprovizionare. Pe data de 24 martie, soția a început să aibă un simptom ușor de răceală. Marți seară (respectiv 24 martie) a fost luată de acasă și i s-a făcut testul. Pe data de 25, a fost sunată să își facă bagajul, să nu atingă nimic prin casă pentru că vin să o ia. Nu i s-a spus nimic, cum că ar fi pozitivă sau ceva. Atunci, soția a intrat în panică, a început să plângă că nu știa ce i se întâmplă. Acum, ca și atunci, ea se simte foarte bine, este internată la Boli Infecțioase în Constanța. A plecat pe picioarele ei de acasă, nu are amețeli, nu are nimic”, a declarat, pentru Replica, bărbatul.

Medicii au început să țipe: De ce a fost adus copilul aici??

Acesta a adăugat că: ”Vineri, am fost luați eu și băiatul, fiind sunați de la DSP că ni se vor face și nouă testele. Ajunși acolo, probele ne-au fost luate într-un camion (respectiv, spitalul mobil din curte), care nu avea nici măcar la ușă un covor dezinfectant. Ușa aceea este mereu deschisă, nu are nimeni nici o garanție că nu poate lua de acolo virusul. Ajunși acasă, am început să fim controlați de poliție. Vin în spatele blocului, mă sună să ies la geam, să vadă că sunt acasă și atât. Sâmbătă, undeva între 13.00 și 15.00 au venit și mi-au luat copilul de acasă, însă eu știam, până să mă sune de la spital, că și el este pozitiv pentru că îmi spusese soția. Copilul, mi-a spus că a stat în ambulanță jumătate de oră pentru că, în momentul în care a ajuns la spital, medicii au început să țipe „cine a adus copilul, de ce a fost adus copilul aici”. A fost internat, și de duminică, sunt amândoi în același salon pentru că băiatul este minor” a declarat Nicolae Petcu, bărbatul din Mangalia.

Și dacă a fost așa, de unde a contactat femeia virusul? Iată declarația bărbatului:

„Noi suntem siguri că virusul l-a luat de la muncă. Soția mea muncește în Kaufland, lucrător comercial. Chiar ea era speriată că nu s-a luat nici o măsură de prevenție în magazin. Nu le-au fost date măști, dezinfectanți, nimic. Astăzi (30 martie) am vorbit cu o cunoștință și mi-a spus că au început să primească mănuși și viziere, casierii. Persoanele care au intrat în contact cu soția mea sunt acasă acum, din câte știu eu” a mai adăugat bărbatul.

Așadar, încă nu se știe exact de unde a luat femeia virusul. Cert este că aceasta este supărată doar pe faptul că și copilul i s-a îmbolnăvit, însă aceștia sunt bine, nu au simptomatologie pentru coronavirus, ci doar o simplă răceală, după spusele soțului.

Legat de dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și fals în declarații, bărbatul declarat faptul că acesta a aflat de pe site-urile de socializare și din presă. „Pentru mine este o tensiune maximă. Am sunat la 112 și după mi s-a făcut legătura la Mangalia. Am întrebat acolo, am explicat ce am văzut pe site-uri și mi s-a comunicat că nu ei știu nimic și că o să vedem după ce o să treacă nebunia aceasta. Pe data de 25, băiatul meu a făcut roșu în gât din cauza unui exces de înghețată și am mers de dimineață, undeva pe la 06.40 la Spitalul din Mangalia, la Pediatrie și probabil de acolo s-a făcut această sesizare. Ce trebuie să mai adaug, este faptul că asistenta care mi-a consultat băiatul nu avea mască de protecție iar doamna doctor o avea însă o ținea sub barbă” a mai spus bărbatul.

Ce spun oamenii legii

Vă reamintim faptul că, potrivit oamenilor legii, la data de 27 martie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Mangalia au fost sesizați de către Spitalul Municipal Mangalia cu privire la faptul că un bărbat s-ar fi prezentat, în data de 25 martie a.c., la Spitalul municipal Mangalia, împreună cu fiul său, de 13 ani și ar fi declarat, în mod fals, că nu a intrat in contact cu alte persoane suspecte / diagnosticate cu acest virus, deși sotia sa fusese anterior diagnosticată pozitiv cu virusul COVID 19 și se află internată la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, de pe data de 24 martie a.c. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și fals în declarații.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In toata povestea, ceva se incurca si nu inteleg de ce mai pleci pe astfel de vremuri si de ce nu au declarat la sosire si era mai simplu ?!
0
0
Mai da-ti-va dracu' de isterizati cu virusul vostru cu tot. Ieri era COMPLET GOL la urgente la spital. Alaltaieri era COMPLET GOL la policlinica. Toata isteria asta a fost propagandizata la greu la televiztor pentru a distruge economia si a instaura comunismul. O sa vedeti.
1
1
La Kaufland exista de la inceput dezinfectant inclusiv servetele umede ptr clienti cu dezinfectant manusi dar ptr angajatii de la vitrina asistata s a considerat ca este distanta intre ele si clienti nu mai acuzati kauflandul nu de acolo a luat virusul pacat ca nu suntem in stare sa recunoastem ca am gresit si sa ne asumam sa fim responsabil
3
2
Baietii aia din vilele din curtea spitalului nu numai ca stau in case de sute de mii de euro cu vedere la mare dar daca ar fi verificati nici curent electric nu platesc. Spitalul mangalia plateste factura la curent pentru toti interlopii si smecherii din acele vile. Gagica lu Radu managerita de spital stie cel mai bine. E buna incasatoare.
13
4
mutantii au aparut in politica, ei se dezvolta si prospera pe adneul omului de rand infectandu-l !periodic la alegeri pandemia e in floare, coiara si tot asa!valescenta e lunga care scapa se contamineaza
12
1
Am fost pana la spital la Mangalia si am ramas cu un sentiment de compasiune fata de acei oameni care muncesc acolo.TOT RESPECTUL.Dar am stat si am privit acele corturi si ma uitam in jur la casele construite in locul in care ar fi trebuit sa fie zona exclusiva destinata spitalului.Oare acei ce au hotarat acest lucru se simt vinovati sau stau ascunsi prin vilele construite din salariu de bugetar.Dureros este ca pe vremea aceea drept de semnatura a avut si un doctor.
10
3
toate astea se intampla din cauza ca autoritatile nu au fost in stare sa asigure teste ptr. categoriile de risc,nu au fost in stare sa asigure un traseu de izolare si sustinere a oersoanelor carantinate cunoscut si publicat,ni au fost in satre sa gandeasca o procedura simpla si inteligibila ptr. cei suspecti,infectati,etc. Normal toti cei veniti in tara trebuiau testati si mentinuti in carantina pana la venirea rezulataelor.Apoi daca aveau virusul intrat pe gravitatea simptomelor si directionate cazurile-usoare-stai acasa cu monitorizare,medii -internat perfuzii alea alea, grav-respirator
10
3
Acum vreo 10 zile,chiar doamna m- a servit la vitrina cu carne.Asa ca minte ca de pe data de 10 nu a iesit din casa.Asta se poate verifica pe pontajul de prezenta de la munca.Rusine domnule ca minti!
9
5
Va mai mirati si va uitati cu compasiune la filme despre lagare si cruzimi? In aceste momente se vede fata adevarata a oamenilor. Politia ce face i cazul jignirilor si ameni tarilor aduse acestor oameni? Sunt cercetate , sunt adevarate sau nu? Ce masuri s-au luat? Tata de schizofrenici
7
3
Distinsul domn se apara, a dorit si dreptul la replica, in contextul in care a periclitat sanatatea altora, prin expunerea sa in comunitate.Nu numai ca a indus in eroare autoritatile, insa acum incearca sa manipuleze si opinia publica, sa se lamenteze, sa acuze personalul medical, cand singurul responsabil este chiar dansul...
17
6
In Romania au aparut niste mutant ,niste corcituri intre om si monstru,care fac mult rau intregii tari. Ei,mutinatii astia se gasesc printre toate categoriile sociale,iar diferentele de scolarizare dintre ei nu-i deosebesc in ce priveste nocivitatea lor sociala.Plini de ura,de sadism,de schizafrenie,ei isi bat joc de cei in dificultate,de cei mai bine structurati uman. Ei stiu ca restul lumii ii priveste cu o scarab fireasca si nici de-ai naibi nu incearca sa se schimbe,ba chiar devin si mai agresivi,sufera noi mutatii,mai ceva ca virusul asta la moda acum.
19
4
Puteti face dovada zilei in care a- ti intrat in tara ? Vad ca pe facebook postati de zor pe data de 14 martie din Madrid .
8
1
In vizita la verii din Spania, cu familia? Dar copilul nu trebuia sa mearga la scoala in acea perioada?!
10
4
Nu ati intrat in izolare ,ati expus conlocuitorii plimbandu va prin oras,v ati plimbat prin Spania,in contextul starii de epidemie,ati dat declaratii false ca nu ati intrat in contact cu o persoana bolnava de Covid...cam multe minciuni si multa indrajneala stimate domn! Rusine!
30
9
jeg esti tu, fmm de alogen jegos!
139
10
Pai ori ai venit cu avionul din Madrid ori cu masina personala?
12
4
declaratiile se bat cap in cap, daca ati stat in casa de ce incercati sa induceti ideea cu Kauflandul ?Spune clar, a fost sau nu a fost la munca !Iar daca vii pe 10 si pe 24 deja esti in spital mai vrei scris ca ai luat covid 19 din Spania sau in avion ,pe drum, pana acasa ?
17
2
Ati luat din Spania virusul, l-ati imprastiat ca sunteti iresponsabili ! Nu mai mancati kkt
24
15
Vineri, 27 martie, am fost la Kaufland Mega Mall si i-am dat unei salariate o masca si o pereche de manusi. A spus ca firma nu le-a dat. Doamna de la casa avea o masca improvizata.
10
11
Data viitoare nu mai mintiti in declaratii si lumea nu va mai fi rea. Sa fie invatatura de minte pt toata lumea.
22
5
Virusul l-au luat din Spania sau au venit in contact cu cineva infectat si evita sa zica. Chestia cu Kaufland nu tine daca zice ca nu au iesit din casa. Rosu in gat de la covid si nu de la inghetata. Nu mai cenzurati comentariile.
27
8
Suntem o natiune de jeguri se vede dupa reactia pe care o avem impotriva unor oameni loviti de ghinion.Cand ni se intampla noua atunci ne plangem de mila ,nu ne pasa decat de familiile noastre si de odraslele noastre.Ne purtam ca in evul mediu cand daca striga unul catre un om ca e diavolul toti il luau la pietre. Nu meritam tara asta frumoasa de altfel chiar noi Romanii am zis ca :TARA FRUMOASA PACAT CA E LOCUITA.
43
143
Intrebarea mea este, ce cautati in Spania in plina epidemie?
164
12
Multa sanatate familiei, sa treaca cu bine peste acesta boala. Comunitatea si autoritatile ar trebui sa ii ajute, nu sa ii jigneasca! Doamne ajuta!
55
102
Poate ii mai baga si Kaufland niste despagubiri. Aia sigur nu au avocati de duzina ca la Mangalia.
35
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218