REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

DETALII despre începerea ANULUI ŞCOLAR la Constanţa. VIDEO

DETALII despre începerea ANULUI ŞCOLAR la Constanţa. VIDEO

Replica API 9 septembrie 2020 | 14:20 2110

Inspectorulşcolar general, profesorul SorinMihai, împreună cu prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, au susţinut marţi, 8 septembrie, o conferinţă de presă în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, subiectul central fiind începereaanuluişcolar. Potrivit datelor furnizate în legătură cu situaţia cazurilor de Covid-19, la Constanţa şcolile se pot redeschide întrucât incidența cazurilor este de 0,49/1.000 de locuitori.

În cadrul unei întâlniri ce a avut loc prin videoconferinţă, inspectorul şcolar Sorin Mihai şi prefectul GeorgeNiculescu au discutat, împreună cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţ, modalitatea în care ar putea începe noul an şcolar şi problemele pe care le întâmpină şcolile. În plus, aceştia au decis că în localitatea Cuza Vodă şcoala va începe exclusiv online din cauza incidenţei cazurilor de coronavirus, aceasta fiind de 3,49/1.000 locuitori.

Şcolile îşi pot reîncepe activitatea

Exceptând situaţia de la Cuza Vodă, prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu a precizat în cadrul conferinţei că în celelalte unităţi de învăţământ activitatea poate fi reluată fie fizic, fie hibrid, însă acest lucru va fi decis până pe data de 10 septembrie. Printre problemele ridicate de directorii şcolilor se numără şi montarea separatoarelor de pexiglas în clasele unde nu se poate respecta distanţa de 1 metru între elevi. În acest sens, prefectul a menţionat că „panourile vor fi achiziţionate de către unităţile de învăţământ, din bugetul propriu”.

Rolul acestor panouri, împreună cu purtarea măştilor de protecţie, ar fi acela de a face ca transmiterea virusului să fie mai puţin posibilă. În plus, George Niculescu a mai declarat că „este important ca orarul şi scenariile adoptate să aibă în prim plan nevoia de educaţie a elevilor”, iar părinţii ar trebui să fie de partea instituţiilor de învăţământ.

Inspectorul şcolar general se va deplasa în judeţ

Pentru a putea afla dacă au fost luate toate măsurile impuse pentru începerea noului an şcolar, inspectorul şcolar general Sorin Mihai a declarat că până pe 11 septembrie va face vizite la unităţile de învăţământ din judeţ. “Vreau să văd la faţa locului care au fost măsurile luate în unităţile de învăţământ, astfel încât să începem anul şcolar cu bine”, a mai adăugat SorinMihai. Acesta a menţionat şi faptul că în judeţ există 4 şcoli care nu sunt racordate la sistemul de apă şi canalizare. Potrivit declaraţiilor făcute, aceste unităţi vor putea să funcţioneze temporar, 90 de zile, cu rezervoare de apă, utilizând pahare de unică folosinţă.

Inspectorul școlar general, profesorul Sorin Mihai, a transmis un mesaj tuturor părinţilor: “Unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa sunt pregătite să-i primeasca pe elevi. Trebuie să devenim toţi implicaţi în acest proiect, trebuie să ţinem cont de toate măsurile de precauţie pentru a putea începe anul şcolar”, a mai adăugat inspectorul Sorin Mihai.

600 de tablete pentru elevii de la Cuza Vodă

Cât despre situaţia de la CuzaVodă, atât prefectul cât şi inspectorul şcolar general au declarat că totul este sub control. Primăria a stabilit într-o şedinţă de Consiliu Local că va achiziţionat 600 de tablete pentru toţi elevii din unitatea de învăţământ din localitate. În plus, s-au făcut actualizări la reţeaua de internet pentru ca fiecare sală să poată avea acces la mediul online.

VIDEO:

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pentru ca pur si simplu nu-mi place individul asta sorin mihai , las naibii secretul profesional si confirm ca prostanacul are o putza foarte mica pe care i-am vazut-o cu ocazia unui consult medical...
4
1
Dupa multe insistente, Natalya a acceptat o intalnire intima cu Sorinel Prostanacul papagalul pentru care propria nevasta i-a sugerat amantului ei sa-l puna pe fraier inspector. Cum spuneam, Naty s-a intalnit cu Sorinel. Intalnirea a durat 10 min pentru ca Naty si-a luat bluza si poseta si a fugit mancand pamantul. Am aflat de la o buna prietena a ei ca este ingrozita de ce a vazut. Nu si-a putut imagina ca exista un individ cu o asa de micaaa putzulica. Sorinel o are mica si moale asa a declarat Naty dupa groaznicul eveniment traumatizat. Sorinel si-a gasit alinarea intre pulpe Floryanei.
1
1
am fost luati prin surprindere de inceperea anului scolar
6
2
sorinele este inafara ariei de acoperie!
3
2
Baiatul asta e rupt de realitate. Pentru el inceputul scolii e un proiect? Nu cred cs poate sa spuna asa ceva. Doamne fereste!
7
1
Si daca parintii copiilor nu au abonament la internet?
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614