REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Detalii din arest. Ce și cum citește Radu Mazăre

Detalii din arest. Ce și cum citește Radu Mazăre

Replica API 15 aprilie 2015 | 12:57 100

Răducu Mazăre, fiul primarului suspendat al Constanţei, Radu Mazăre, care miercuri dimineaţă şi-a vizitat tatăl în Arestul Poliţiei Capitelei, a povestit, la ieşire, că acestuia îi lipsesc soarele şi sportul, precizând că împarte celula cu alte şase persoane. Răducu nu a fost este singur, ci însoţit de o prietenă și alți doi bărbați care au venit să îl vadă pe primarul suspendat al Constanței. Aceștia i-au adus pachete "consistente" cu multe fructe și legume pentru a completa meniul pus la dispoziție de arestul central.

”Se bucură că a văzut sorele. Stătea la geam, cu faţa la soare. Îi lipsesc soarele şi sportul. În rest, ce să facă, bine”, a afirmat Răducu Mazăre, după ce şi-a vizitat tatăl în arest.

Răducu Mazăre a declarat că i-a adus tatălui său mai multe cărți dar și o "lampă de miner" cu ajutorul căreia să poată citi pentru că lumina în celulă este foarte slabă.

"I-am dus lampă din aia de miner că au un singur bec și nu vede și și-o pune pe cap și citește", a spus Răducu Mazăre.

Răducu Mazăre a spus că le scoate la cafele pe prietenele tatălui său şi că ”pe partea de socializare” se descurcă: ”Eu îi mai scot prietenele la cafele, iar bunica are grijă de casă. Pot să fiu înlocuitor până într-un punct, nu pot să fiu înlocuitor complet, dar pe partea de socializare mă descurc”.

Întrebat dacă după ce va ieşi din arest tatăl său va demisiona de la conducerea Primăriei Constanţa, fiul lui Radu Mazăre a spus: ”Ştii cât de greu e să estimezi momentul ăsta? E foarte greu. Nu ştiu ce să zic. Nu vezi cum se întâmplă lucrurile de pe o zi pe alta?”.

De asemenea, Răducu Mazăre a spus că îşi doreşte ca tatăl său să iasă din arest, să stea de vorbă şi să mănânce împreună, în familie, şi apoi să se gândească ce va face.

Despre posibilitatea ca primarul Constanţei să fie vizitat în arest de fete, Răducu Mazăre a spus: ”Unele dintre ele îi şi scriu. Dacă ne-ar lăsa să venim zece, am veni, dar nu ne lasă. S-ar fi bucurat să vadă o pată de culoare după atâta gri acolo jos”.

Primarul suspendat al Constanţei, Radu Mazăre, se află în Arestul Poliţiei Capitalei din 3 aprilie, când a fost transferat din arestul Poliţiei Constanţa, unde a stat o zi, după ce a fost arestat preventiv în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii şi câştigarea unor licitaţii, cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky.

El a precizat ca Radu Mazăre citește acum 'Următorii 100 de ani' de George Friedman, o lucrare care face previziuni despre cum o să arate lumea până în 2100.

George Friedman, politolog american, este fondatorul şi directorul general al STRATFOR, agenţie privată de analiză geopolitică. El porneşte de la patru premize valabile în orice timp şi în orice ţară şi, pornind de la datele curente demografice, relaţiile internaţionale, resursele minerale şi cele militare pentru stăpânire, face nişte prognoze până în 2100. Aceste prognoze sunt cu atât mai credibile cu cât cele făcute pentru perioada imediată au început deja să se împlinească în ultimii trei ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102