REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DETALII din dosarul hoţilor care acţionau mână în mână cu poliţiştii de frontieră

DETALII din dosarul hoţilor care acţionau mână în mână cu poliţiştii de frontieră

Replica API 9 martie 2018 | 00:00 1239

foto cu rol ilustrativ

Dosarul contrabandiştilor care acţionau cot la cot cu poliţiştii de frontieră, a ajuns în faza de rejudecare la Tribunalul Constanţa. Ei au fost trimişi în judecată în 2014, s-au administrat probe, s-a dat o pronunţare pe fond, apoi Curtea de Apel a dispus retrimiterea dosarului la Tribunal pentru refacerea cercetării judecătoreşti, sau a unei părţi din aceasta.

Vorbim despre Marian Sasu, Ion Nicolae Cara, Ion Sasu, Viorel Mocanu, Alexandru Bogdan Horţea, Constantin Popescu, George Neamţu şi Nicu Drincă, bănuiţi de furt de combustibil de pe navele care tranzitau Dunărea, în zona Cernavodă-Rasova, poliţiştii de frontieră Silviu Frăţilă, Erhan Ramazan, Gheorghe Dorian Sandu, Nicoleta Daniela Mitache şi Adrian Ţiripan, acuzaţi de luare de mită, şi cuplul Marius şi Marilena Geonete, din Cobadin, cei din urmă fiin persoanele care se ocupau de comercializarea produselor petroliere sustrase. În dosar, în calitate de inculpat, apare şi societatea Agro Gedy Cobadin SRL, prin intermediul căreia se comercializa produsul petrolier.

Înainte de rejudecare: Hoţii şi poliţiştii achitaţi, clienţii condamnaţi

De remarcat că, înainte de a se dispune rejudecarea cauzei, tot Tribunalul Constanţa i-a achitat pe mare parte din inculpaţi, printre care se numără şi cei cinci poliţişti. Doar 2 dintre, respectiv soţii Geonete au fost condamnați, în luna februarie a anului trecut, la câte 3 ani de detenție cu suspendare, pentru evaziune fiscală, iar firma din Cobadin a fost condamnată la plata unei amenzi de 20. 000 lei plus dizolvarea acesteia. Se ridică un semn de întrebare cum anume cei care ar fi furat motorină au fost achitați, în timp ce clienții lor, care au cumpărat motorina respectivă, au fost găsiți vinovați. Numai că reprezentanţii Ministerului Public au declarat apel acestei sentinţe, iar Curtea de Apel a desfiinţat decizia de pe fond şi au trimis dosarul înapoi la Tribunal pentru rejudecare.

Cine a furat, cine a stat de „6”?

La ultimul termen de judecată, de miercuri, 7 martie, au fost depuse cereri în vederea stabilirii identităţii persoanelor care au sustras, concret, combustibil de la navele respective, care tranzitau fluviul Dunărea. S-a stabilit, totodată, menţinerea unei părţi din probatoriul administrat prima dată, înainte de rejudecare, iar până la termenul următor, stabilit pentru data de 4 aprilie, urmează a fi audiat un martor-cetăţean bulgar, audierea făcându-se prin comisie rogatorie.

Despre activitatea infracţională

Potrivit anchetatorilor, se formase un fel de cloacă între Cernavodă şi Rasova, unde braconierii şi hoţii erau mână în mână cu anumiţi poliţişti din cadrul Gărzii de Coastă. Oamenii legii le furnizau detalii cu privire la traseul navelor pe Dunăre, iar indivizii acţionau. Se legau de nave cu nişte bărci mai mici şi sustrăgeau combustibil, pe care îl depozitau în butoaie. Apoi, poliţiştii spuneau la ce kilometru se află şi acolo făceau împărţeala. Cereau fie combustibil, fie peşte, sau chiar bani. Procurorii spun că motorina era vândută cuplului Geonete din Cobadin, care o comercializau, mai departe, prin intermediul societății ”Agro Gedy Cobadin” unor alte firme. Odată intraţi pe firul „afacerii”, anchetatorii au făcut 14 percheziţii domiciliare, în urma cărora au confiscat combustibil, peşte, bani şi chiar motoare de ambarcaţiuni. Prejudiciul calculat de organele fiscale în urma faptelor inculpaţilor depăşeşte suma de 500.000 lei.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vreau sa o fut pe Nicoleta Fratila
0
0
Sper sa iti dai demisia mai reporter de doi bani ....nu ai capacitate de reporter .nici informatii precise nu ai ..scrii numai balarii
0
0
Ce va asteptati de la Politia Romana? Lefter a omorat o femeie pe trecerea de pietoni beat drogat si nu are o zii de puscarie. CORUPTIA
4
0
Oamenii cinstiti,nu mai angajati toti smecherasii....doar ca au 7 diplome si politicienii au cite 7 diplome dar...
1
3
Ce aveti cu oamenii ? Condamnatii pe toti fara diferenta de clasa sociala. Daca Nu, Lasa-tii pe toti in pace. Nu mai cheltuiti banii nostri pe procese care tin, pana se prescriu faptele. Consumati si hartie , si curent electric cu calculatoarele , care mai binele le folositi la Solitaire, ca , cam tot aia este !
4
1
DE CE MORTII MATII SI AI COPIILOR MATII NU ESTI LA POST ! ZDREANTA UMANA , INFECTA CE ESTI
1
5
E cazul sa faceti un dosar la midia. Aceeasi speta
2
2
gluma intre agentii de la frontiera: ba cat de prost poti sa fii de ce ti-ai cumparat masina pe benzina
4
3
Puteti verifica, inca se face contrabanda cu motorina pe Dunare la Rasova. Aceleasi persoane din gruparea SASU. Au uitat sa i-l mentioneze pe PATU detinator de tiruri transport containere KZM au la numerele de masini, ce nu mai are nevoie sa vanda motorina ptr ca o foloseste la masinile lui
7
3
Si acum credeti ca s a schimbst ceva legat de traficul de motorina? Sa se verifice in statiile peco cati politisti indiferent ce institutie reprezinta au alimentat masinile proprietate personala?.Si atunci aveti statistica.
8
3
Politist de frontiera egal prostavan. Adica avand atata aparatura de supraveghere cu infrarosu cu ....toate minunile tehnicii au crezut frontieristii ca ei nu sunt supravegheati.Ha!Acum ei dau frontal in buric si oral in caval
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102