11.2° Constanța Joi, 6 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6144
11.2° Constanța Joi, 6 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6144

DETALII din DOSARUL JAFULUI de la Năvodari: vehiculul vizat de anchetatori, ARUNCAT în Canalul Dunăre-Marea Neagră

Replica API 14 iunie 2016 88

Trimiși în judecată

Trimiși în judecată

foto: un alt vehicul folosit de infractori!

Autorii jafului de la Năvodari, unde au tăiat gardul împrejmuitor, au pătruns în locuință cu mănuși pe mâini și pistoale, după care, prin întrebuințarea de violențe, au sustras 100.000 de euro, au fost trimiși în judecată, la data de 10 iunie anul curent. Este vorba despre Arvatu Remus-Vasile, Rivas Joseff, Amet Şenol și Costache Claudiu, arestaţi preventiv, sub aspectul săvârşirii a infracţiunilor de tâlhărie calificată şi distrugere, Stoica Marius, arestat preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată Sburlan George, arestat la domiciliu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Cu privire la inculpatul Amet Şenol s-a dispus trimiterea în judecată şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere în formă continuată.

În sarcina acestora s-a reţinut că în data de 14.09.2015, în jurul orelor 21.00, Arvatu Remus-Vasile zis „Chinezu”, Rivas Joseff, Amet Şenol şi Costache Claudiu zis „Morena”, purtând mânuşi în mâini, au pătruns prin curtea imobilului vecin de la nr. 8 şi ulterior, prin tăierea şi deteriorarea gardului despărţitor, în reşedinţa situată în oraşul Năvodari, strada D15, județul Constanţa, ocazie cu care, prin violenţe fizice, ameninţări şi folosirea unei arme albe (cuţit), le-au forţat pe persoanele vătămate P.A.S., P.O. şi D.M. să le remită o sumă de bani provenită din încasările sezoniere ale S.C. A.T. SRL care se afla depozitată în locuinţă, iar pentru a-şi asigura scăparea au închis persoanele vătămate în două încăperi diferite ale imobilului, după ce în prealabil, pentru a evita sesizarea organelor de poliţie, au distrus 2 telefoane mobile aparţinând persoanelor vătămate P.S.A. şi D. M., prejudiciul total cauzat fiind în cuantum de 460.102 lei, deplasarea la şi de la locul comiterii faptei fiind efectuată cu autoturismul marca Volvo cu numărul TX6184XA condus de către inculpatul Stoica Marius zis "Paris" persoană care a asigurat paza locului faptei în timp ce ceilalţi patru participanţi se aflau în interiorul locuinţei, în sensul că a rămas în exteriorul imobilului, respectiv în interiorul autoturismului.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Vehiculul vizat de anchetatori a fost aruncat în Canalul Dunăre-Marea Neagră

Fiind audiat în calitate de martor, în data de în data de 2.11.2015, inculpatul Sburlan George a făcut afirmaţii mincinoase în legătură cu împrejurările şi faptele esenţiale cu privire la care a fost întrebat, în sensul că deşi cunoştea identitatea sau cel puţin date care să conducă la aflarea identităţii persoanei căreia i-a vândut autovehiculul marca Volvo, model break cu numărul TX6184XA, folosit pentru deplasarea către şi de la locul comiterii faptei de către inculpaţii Rivas Joseff, Stoica Marius zis „Paris”, Costache Claudiu zis „Morena”, Amet Şenol şi Arvatu Remus Vasile zis „Chinezu”, a declarat că a vândut acest autovehicul unui anume ”Marius”, ale cărui date de identitate nu le cunoaşte, ulterior anunţându-l pe inculpatul Stoica Marius că organele de cercetare penală sunt interesate de autoturismul mai sus menţionat, relatându-i că nu i-a divulgat identitatea şi astfel, a oferit inculpaţilor posibilitatea să ”scape” de probele ce i-ar putea incrimina, prin aceea că autoturismul a fost aruncat în Canalul Dunăre-Marea Neagră, îngreunând astfel cercetările în cauză. În sarcina inculpatului Amet Şenol s-a reţinut totodată că în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, în data de 17.04.2016, în intervalul orar 1510 - 1905, a condus pe drumurile publice din municipiul Constanţa, precum şi pe ruta Constanţa – Murfatlar, autovehiculul marca opel Astra Break cu numărul TX4986XK, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi în data de 18.04.2016, în intervalul orar 005 – 0105, a condus pe drumurile publice din jud. Constanţa, pe ruta pădurea ”Fântâniţa” din localitatea Murfatlar şi ulterior pe drumurile publice din municipiul Constanţa, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

CITEȘTE ȘI: JAF ca-n filme, la Năvodari! Proprietarii au fost bătuți și lăsați fără 100.000 de euro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Prima pagina

LOTO

6/49
36629102023
5/49
261840203229
joker
2531937347